Hi-Level 55" UHD 55uhl900 - 2199 !!!

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
531
40
Sormak istediğim bir kaç soru var. Sanırım tv kurulumu ücretli . Şimdi ben tv den menmum kalmazsam iade etme durumunda kalabilirim . Kargo görevlileri büyük ölçülerdeki kargoları eve çıkartmıyorlar telefonla arıyorlar bina önünde bırakıyorlar. Önceden sorduğumda kargo görevlisi kargolar bu şekilde çalışır demişti.Kargo görevlisi Tv yi getirdiği zaman kutuyu açıp bakmama izin vermeyecek büyük ihtimal ama prosedürde bakma hakkımız varmış teslim almadan önce sanırım. Kutuyu açıp baktım diyelim sorunsuz teslim alınca servisi çağırdığımda kutu açılmış olacağı için servis bunu raporda tutar mı ? yani kutuyu ilk servisin açmsı gerekmiyor mu ? Servise kurdurmadan kendim kurarsam garantisi geçerli oluyor mu yani ben tv yi aldım kullandım 1 yıl sonra sorun çıkardı . servisi çağırdığımda , servis bize kudurmadınız garanti işlenmemiş gibi bir durum ortaya çıkar mı ?

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Sormak istediğim bir kaç soru var. Sanırım tv kurulumu ücretli . Şimdi ben tv den menmum kalmazsam iade etme durumunda kalabilirim . Kargo görevlileri büyük ölçülerdeki kargoları eve çıkartmıyorlar telefonla arıyorlar bina önünde bırakıyorlar. Önceden sorduğumda kargo görevlisi kargolar bu şekilde çalışır demişti.Kargo görevlisi Tv yi getirdiği zaman kutuyu açıp bakmama izin vermeyecek büyük ihtimal ama prosedürde bakma hakkımız varmış teslim almadan önce sanırım. Kutuyu açıp baktım diyelim sorunsuz teslim alınca servisi çağırdığımda kutu açılmış olacağı için servis bunu raporda tutar mı ? yani kutuyu ilk servisin açmsı gerekmiyor mu ? Servise kurdurmadan kendim kurarsam garantisi geçerli oluyor mu yani ben tv yi aldım kullandım 1 yıl sonra sorun çıkardı . servisi çağırdığımda , servis bize kudurmadınız garanti işlenmemiş gibi bir durum ortaya çıkar mı ?
Benim tv ups kargo ile gelmişti. Kapıya kadar çıkardı. Normalde çıkarması lazım. Eğer büyük ağırsa el atmak lazım ayrı konu. Ben mesela su ısıtıcı almıştım sorun yaşadım. Kargo görevlisine açıp bakmam lazım dedim. O da yok teslim etmeden mümkün değil fakat koli de hasar varsa açabiliriz dedi. Fakat aldığım ürünün satıcısıda kontrol etmeden teslim almayın diye not düşmüş. Ee ne yapcaz biz şimdi herkes işine geldiği gibi takılıyor.
Tvye gelince ayakları çok çirkin ayakları söküp duvara asmak lazım. Birde kasa kalın değildir umarım. Alan kişilere hayırlı olsun...

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
531
40
Kargo yarın gelecek teslim almadan cevaplamanız mümkün müdür. ?
Adem Helvacı Ado

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
531
40
TV Bugün geldi . 55UHL600 yerine 55UHL700 modelini göndermişler. Taşıma sırasında kutu hasar almış panelin bulunduğu taraftan kutu yırtılmış elimle kontol ettim panelde kırık yok gibiydi kargoyu getiren arkadaş hasar tespit tutanağı tuttuğunu söyledi ben gene de teslim aldım. Akşam kutuyu açacağım

Screenshot_4709669ebd79dc795.jpg

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
531
40
Kutuyu kendimiz açarsak garanti devre dışı kalıyor mu ? Ürünün kırık yada arızalı çıkması durumundan bahsetmiyorum. Kendimiz açıp tv yi kurduğumuzda garanti satın aldığımız tarihten itibaren başlıyor mu? vestelin gelip onay vermesi gerekiyor mu garanti için ? ileride sorun çıktığında vestel bize kurdurmadınız garanti başlamamış gibi sıkıntılar olur mu ? bu konuya birisi açıklık getirebilir mi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Kutuyu kendimiz açarsak garanti devre dışı kalıyor mu ? Ürünün kırık yada arızalı çıkması durumundan bahsetmiyorum. Kendimiz açıp tv yi kurduğumuzda garanti satın aldığımız tarihten itibaren başlıyor mu? vestelin gelip onay vermesi gerekiyor mu garanti için ? ileride sorun çıktığında vestel bize kurdurmadınız garanti başlamamış gibi sıkıntılar olur mu ? bu konuya birisi açıklık getirebilir mi

6502 sayılı tüketiciyi koruma kanunu 56 ve 84 üncü maddeleri gereği satıcı garanti belgesini tekemmül ettirmekle (Doldurmakla) yükümlüdür, bu durumda tüketici, faturasını ibraz etmek koşulu ile dilediği zaman diliminde (Tabi ki garanti tarihleri geçerli olan zaman diliminden bahsediyorum) Yetkili servisten garanti dahilinde hizmet alabilir.

Hasarlı ürün uygulamasında ise konular karışıyor zira satıcının kuralları başka, Taşıyıcının kuralları başka, Takısının kuralları başka oluyor ülkemizde.

Bakınız ne güzel yazmışsınız, Satıcı Sözleşmede ''Bakmadan Teslim almayın'' diyor, Taşıyıcı ''Teslim almadan bakamazsınız'' diyor, takıcı ise kırık çıktığında ''ürünü siz açmışsınız sorumluluk almayız'' diyor ;)

Benim tavsiyem her zaman yetkili servis montajından yanadır lakin eğer istemiyorsanız, Siz yasa ne diyor ise o yoldan ilerleyin azizim. Faturanız elinizde ise HASAR HARİÇ her türlü servisten hizmet alırsınız merak etmeyiniz.

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
TV Bugün geldi . 55UHL600 yerine 55UHL700 modelini göndermişler. Taşıma sırasında kutu hasar almış panelin bulunduğu taraftan kutu yırtılmış elimle kontol ettim panelde kırık yok gibiydi kargoyu getiren arkadaş hasar tespit tutanağı tuttuğunu söyledi ben gene de teslim aldım. Akşam kutuyu açacağım

Screenshot_4709669ebd79dc795.jpg
hayırlı olsun, valla çok güzel tv bence ve güzel fiyata aldınız, iyi günlerde kullanın. Adem Helvacı Ado'nun tv ile ilgili daha önce bir incelemesi mevcut. ayrıca kullanıcı yorumlarıda var, incelersiniz ;

https://tavsiyeforumu.com/konu/hilevel-55uhl700-televizyon-icin-kisa-bilgi-konusu.914/

bu arada tvde smart var, nmr 800hz, mb130 anakart, lg ips panel vs... özellikleri fena durmuyor, tereddüt edenler eminim şu anda keşke sipariş verseydik diyordur :cigara

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
531
40
hayırlı olsun, valla çok güzel tv bence ve güzel fiyata aldınız, iyi günlerde kullanın. Adem Helvacı Ado'nun tv ile ilgili daha önce bir incelemesi mevcut. ayrıca kullanıcı yorumlarıda var, incelersiniz ;

https://tavsiyeforumu.com/konu/hilevel-55uhl700-televizyon-icin-kisa-bilgi-konusu.914/

bu arada tvde smart var, nmr 800hz, mb130 anakart, lg ips panel vs... özellikleri fena durmuyor, tereddüt edenler eminim şu anda keşke sipariş verseydik diyordur :cigara

Teşekkür ederim. Aslında beklentim düşük ama bakalım göreceğiz tv yi henüz açmadım incelemedim fakat dts sesleri çözmüyormuş galiba optik çıkışı ne diye koymuşlar o zaman anlamadım.Bu arada tv hala satışta
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

6502 sayılı tüketiciyi koruma kanunu 56 ve 84 üncü maddeleri gereği satıcı garanti belgesini tekemmül ettirmekle (Doldurmakla) yükümlüdür, bu durumda tüketici, faturasını ibraz etmek koşulu ile dilediği zaman diliminde (Tabi ki garanti tarihleri geçerli olan zaman diliminden bahsediyorum) Yetkili servisten garanti dahilinde hizmet alabilir.

Hasarlı ürün uygulamasında ise konular karışıyor zira satıcının kuralları başka, Taşıyıcının kuralları başka, Takısının kuralları başka oluyor ülkemizde.

Bakınız ne güzel yazmışsınız, Satıcı Sözleşmede ''Bakmadan Teslim almayın'' diyor, Taşıyıcı ''Teslim almadan bakamazsınız'' diyor, takıcı ise kırık çıktığında ''ürünü siz açmışsınız sorumluluk almayız'' diyor ;)

Benim tavsiyem her zaman yetkili servis montajından yanadır lakin eğer istemiyorsanız, Siz yasa ne diyor ise o yoldan ilerleyin azizim. Faturanız elinizde ise HASAR HARİÇ her türlü servisten hizmet alırsınız merak etmeyiniz.
Anladım teşekkür ederim . A101 firması kağıt fatura göndermedi. E-fatura gönderdi. Sanırım sorun olmaz. Firmanın yaptığı satıştan itibaren garanti başlıyor o zaman benim anladığım. peki o zaman iade olduğu zaman başlayan garantiler ne oluyor

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Teşekkür ederim. Aslında beklentim düşük ama bakalım göreceğiz tv yi henüz açmadım incelemedim fakat dts sesleri çözmüyormuş galiba optik çıkışı ne diye koymuşlar o zaman anlamadım.Bu arada tv hala satışta
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anladım teşekkür ederim . A101 firması kağıt fatura göndermedi. E-fatura gönderdi. Sanırım sorun olmaz. Firmanın yaptığı satıştan itibaren garanti başlıyor o zaman benim anladığım. peki o zaman iade olduğu zaman başlayan garantiler ne oluyor

İade ürünler firmaya döndüğünde üretici tarafından seriler imha ediliyor bu nedenle sistemde başlayan garanti de sistemin kozmik odasında ebediyete gömülmüş oluyor :ok

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
531
40
Tv'yi servise kurdurmadan kendim açtım hafta sonu olunca beklemek istemedim.
Tv de herhangi bir hasarlı durum ortaya çıkmadı.
Kasa kalın ve plasik çok elastik duruyor tvyi tutuğunuzda sanki yamulacakmış gibi duruyor
Panelde ölü piksel çıkmadı fakat yüksek oradan bulutlanma var sanırım.Tv nin renkleri çok iyi değil gibi geldi bana renkler soluk ve cansız . Tv nn Siyahı bence başarısız .Görüntülerde kumlanma var. Modlama ile Pixellence açılırsa belki görüntüde biraz iyileşme olabilr.Medya uygulaması çok hızlı her videoyu açıyor fakat dts sesi tv çözmüyor bu sebeble optik çıkış anlamsız oluyor belki modlama ile çözülebilir.Tv nin kendi medya playerı dışında linux cihazla film açtım görüntü çok daha netti kendi video uygulamasından, sanırım işlemci ile alakalı bir durum. Aynı şekilde ben kendi uydu alıcısının da çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum gerçek 4k verdiğini sanmıyorum zaten tv de dvbt2 yok ilerde uydu alıcını kullanamayacağız. Yani tv iyi mi kötü mü kararsız kaldım.Tabi burada fiyatı göz önünde bulundurma gerek. Yazılımı güncelledim bi nebze olsun sanki iyileşme oldu. Daha önce awox 55 inç de incelemiştim awoxa göre çok daha kaliteki tabiki keşke va panel olsaymış

Modlama ile bu özellikler açılabiir mi ? menüden 4725 yaptığımda sadece menüde pvr görünüyor. ama anakart mb130 ve 4k panel olduğu için açağıdaki özellikler açılabilir mi

Dts ses
Pvr
Pixellence
Netflix
Hdr

IMG_0444.jpg
IMG_0445.jpg
IMG_0446.jpg

IMG_04418c0495d520349538.jpg

IMG_0440f68ac1de1b0ad483.jpg

Son düzenleme:
newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
L lolman, kumlanma ve siyahın cansız olması ips panelin handikapı yani sizin tvye özel bir sorun değil fakat izleme açısında renk kaybı solma olmaması gibi bir avantajınız var. kafayı çok bulandırmamak lazım zira 5 bin lirada verseniz sıkıntısız sorunsuz muhteşem bir tv diye birşey yok henüz. yinede tercih meselesi elbette, forumda modlama konusunu araştırın paneliniz ve anakartınız uygunsa bazı özellikler açılabilir, denemekten zarar gelmez.

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
531
40
L lolman, kumlanma ve siyahın cansız olması ips panelin handikapı yani sizin tvye özel bir sorun değil fakat izleme açısında renk kaybı solma olmaması gibi bir avantajınız var. kafayı çok bulandırmamak lazım zira 5 bin lirada verseniz sıkıntısız sorunsuz muhteşem bir tv diye birşey yok henüz. yinede tercih meselesi elbette, forumda modlama konusunu araştırın paneliniz ve anakartınız uygunsa bazı özellikler açılabilir, denemekten zarar gelmez.

4 yıldır Sony tv izlediğim için bunlar bende oluyor sanırım. Fiyata göre yorumda bulunmak lazım sanırım

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
L lolman, fiyattan ziyade eldekinin farkında olmak lazım. sony ile mukayese edersen bir yerden sonra tatmin etmez elbette ama 49" full hd tvnin 2000 liraya kapış kapış satıldığını düşününce 4k 55" tv için verdiğin rakamın makul olduğunu düşünüyorum. birde bu tv dolar 3,2 liraykende bu fiyata satılıyordu bunuda unutmamak lazım.

X Çevrimdışı

xenofx

Yeni Üye
8 Eki 2018
39
43
ben aldım online mağazadan 55uhl600 geldi. geri vereceğim hiç açmadan. 700 gelseydi alırdım.

Geri
Üst Alt