here we go again for the newer mb2xx boards

T Çevrimdışı

TommyData

VIP
13 May 2018
45
50
jvc lt-32v4200

serial: 17113605 AV

its the only tv with mb110 board i own
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

viele neue strings / lots of new strings

viel spass / have fun

hosbulduk: irgendeine full firmware reicht mir - ich mach mir das dann passend

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

elektro_fb

Yeni Üye
31 Ocak 2021
9
44
şöyle yapabilirmiyiz ? ubootu editleyip ikinci bir usb ye partation yazdırıp usbden boot ettirmek uboot ile

mb95 leri şöle böle diye okutmuşlar hep =) olmuş mb100 mb120 vs :)

Aynen öyle yapılabilir ama var olan uboot un açılış parametreleri değiştirmeyi hiç denemedim.
Kaldı ki, onun da usb yi mount edebileceği ve okuyabileceği şüpheli
Buradaki esas problem bu kartlar ve tüm kartlarda olduğu gibi imajlar hazırlanıp şifrelenip sonra kartlara yükleniyor.
Dikkat ederseniz tüm yükleme betiklerinde aes-... gibi komutlar var.
Bu komutlar vasıtası ile imajlar önce decrypt ediliyor sonra ubi ler elde ediliyor ve uboot tarafından nand a yazılıyor.
Biz şifreyi bilmediğimiz, bulamadığımız sürece imaj hazırlayamayız.
Zamanında biraz bulmak için zorladım ben MB95 de ama bulamamıştım. :(

Alternatif olarak, sıfırdan bir uygun uboot/sboot/mboot her ne ise derlenip harici olarak spi flasha yüklenerek belki bu durumun önüne geçilebilir ve böylece istediğin dosyaları sisteme ekleyip çıkarıp denemeler yapabilirsin.

Ben buradan ne anlamalıyım sevgili elektro_fb ,"hiç uğraşmayın bir şey çıkmaz" mı ,yoksa "eh ,belki " mi :)
Sanırım ilk düşüncem ,ama işte :)

Ya esasında buradan beklenti çok önemli, biz eğleniyoruz, takılıyoruz diyorsan uğraşılabilir.
Ama yok ben bu android i yapıp kullanmak istiyorum diyorsan o bambaşka bir konu.
Sizdeki kartların tam olarak özelliklerini bilmiyorum rami yeter mi cpu hızı yeter mi
Yoksa sonuç başarılı olsa bile deneyim hüsran olabilir.

Ne yazıkki benim tv de bu anlamsız zaten hem donanımı yetmez hem de sürekli meşgul zaten :)
Esasen geçenlerde bir arıza yaptı internette kartını arar iken buradaki konuları gördüm ondan geldim.
Tümüyle ekran gitmişti ama bozula bozula lcd nin kartında ki 10 kuruşluk malzeme bozulmuş.
Onu değiştirdim aynen devam 7. yaşında kendisi :)

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
jvc lt-32v4200

serial: 17113605 AV

its the only tv with mb110 board i own

viele neue strings / lots of new strings

viel spass / have fun

hosbulduk: irgendeine full firmware reicht mir - ich mach mir das dann passend
Erstmal danke fur toolbox dictionary... teraspy teraspy yeni sözlük geldi.. F fikoloji T TommyData mb110 full yazılım istiyor herhangi bir yazılım olabilir yazmis ayarını kendisi yapacak.paylasirsan sevinirim.

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Ya esasında buradan beklenti çok önemli, biz eğleniyoruz, takılıyoruz diyorsan uğraşılabilir.
Ama yok ben bu android i yapıp kullanmak istiyorum diyorsan o bambaşka bir konu.
Sizdeki kartların tam olarak özelliklerini bilmiyorum rami yeter mi cpu hızı yeter mi
Yoksa sonuç başarılı olsa bile deneyim hüsran olabilir.

Ne yazıkki benim tv de bu anlamsız zaten hem donanımı yetmez hem de sürekli meşgul zaten :)
Esasen geçenlerde bir arıza yaptı internette kartını arar iken buradaki konuları gördüm ondan geldim.
Tümüyle ekran gitmişti ama bozula bozula lcd nin kartında ki 10 kuruşluk malzeme bozulmuş.
Onu değiştirdim aynen devam 7. yaşında kendisi :)
Eğlenmek-takılmak değil de linux bir tvyi android yapmak mesele ,ki ben olumsuz baktım hep ,hatta bu işe de %5 şans vermiştim ,o da sevgili ytigi üzülmesin diye :)
Bu arada MSD95M0D ,sadece mb100 ,mb110 ve mb120 kartlarda var ,diğer kartlarda farklı :ok

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Erstmal danke fur toolbox dictionary... teraspy teraspy yeni sözlük geldi.. F fikoloji T TommyData mb110 full yazılım istiyor herhangi bir yazılım olabilir yazmis ayarını kendisi yapacak.paylasirsan sevinirim.

herhangi bir yazilim olabilir..kendisi ayarlamasini yapacak

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
. F fikoloji teşekkür ederim T TommyData Hier gibt es einige Software und eine Frage.
Wie macht man die Software kompatibel? . Wenn die Software nicht mit der Seriennummer übereinstimmt, ist das Fernsehbild möglicherweise verzerrt oder der Fernseher kann manchmal nicht eingeschaltet werden. Deshalb können wir Mitgliedern aus Ausland nicht helfen, die Software für ihre Exportprodukte wünschen.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt