here we go again for the newer mb2xx boards

E Çevrimdışı

elektro_fb

Yeni Üye
31 Ocak 2021
9
44
img olarak mtdler var mb120 için dd ile aldm gönderelim sizede hoşgeldinizzzz
uboot olarak şöyle zaten mstarın kogan tvde android olarak mboot uboot var yalnız android boot etmek için mtd olarak kullanamıyacağımız için Tommy in sistemindeki xboot veya uboot ile partations oluşturmaz lazım bizim sistemlerimiz vendor özel yaptırılmış full yazılımların imajları şifrelenmiş normalde pm51 olan orjinalde pm bin aynı şekilde mb120. bin bizdeki orijinali mboot. bin silent olarak yükleniyor birazdan pcyegeçince dosyaları atayım size de debug adreslerinde göndereyim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bsa serverı çalıştıra bildinizmi sanalda ?

Eğer sizin kartın mb120 nin gerçekten bir android sürümü var ise, teorik olarak bu işi yapabilirsiniz.
Anakarta hem uboot u hemde os un olduğu kısmı flashlarsınız olur biter ama, sizin uboot ve diğer dosyalar sizin anakarta uyumlu değil ise, kart birik olur sonra sıfırıdan uboot u manuel programlayıcı ile flashlamanız gerekir ki sizde buna uygun donanım yok ise uğraşırsınız.

Anakart uyumu derken ise, anakart üzerindeki SOC lerin mimarisinden bahsediyorum. Örneğin hepsi arm olabilir ama onuda kendi içinde versiyonları ve geriye dönük uyumlu derlenmezler ise, hiçbir uygulama çalışmaz, dolayısı ile sistem boot etmez.

bsa_server dosyasının ne olduğunu bilmiyorum çalıştırmayı hiç denedim.
Mesela bu arkadaş MIPS 32 mimarili bir arkadaş o demek oluyor ki SOC de MIPS mimarili bir arkadaş.
Tabii buna sistemde iken cpu detaylarına da bakarak gorebilirsiniz.

bsa_server2c4a7236ac7507bf.jpg

Bu arada eğer kaynak kodu var ise, ben size uboot vs onları derlerim o sorun değil ama çok başka konular, detaylar çok uğraştırır :/

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

elektro_fb

Yeni Üye
31 Ocak 2021
9
44
Selamlar,

MB120 içerisindeki işlemci MSD95M0D ve kendisi bir arm işlemci imiş.
Verilen linkteki mstar kaynak kodlarını açtım içerisinde MSTAR board lar için çeşitli örnekler var.
Bunlardan hangisinin en yakın board olduğunu bulmak lazım, varsayılan olarak EDISON board u seçiyor.
Aslında hiç uğraşmamak lazım :)

kernel.jpg

ytigi Çevrimdışı

ytigi 

VIP
4 Nis 2019
508
37
Selamlar,

MB120 içerisindeki işlemci MSD95M0D ve kendisi bir arm işlemci imiş.
Verilen linkteki mstar kaynak kodlarını açtım içerisinde MSTAR board lar için çeşitli örnekler var.
Bunlardan hangisinin en yakın board olduğunu bulmak lazım, varsayılan olarak EDISON board u seçiyor.
Aslında hiç uğraşmamak lazım :)

kernel.jpg

Bu güzel haber için teşekkürler dün edison olabileceğinden bahsetmiştik şimdi o halde edison board olan aynı işlemcili android imajı bulacağız değil mi =)

E Çevrimdışı

elektro_fb

Yeni Üye
31 Ocak 2021
9
44
Bu güzel haber için teşekkürler dün edison olabileceğinden bahsetmiştik şimdi o halde edison board olan aynı işlemcili android imajı bulacağız değil mi =)

Direk olarak öyle birşey söyleyemeyiz. Kaynak kodu upload eden arkadaş kendisi için bir ayar yapmış dolayısı ile mb120 için o listedeki herhangi biri olabilir.
Bu arada uboot esas dosya sistemini yükler iken belirli kontroller yapıyor ondan sebep büyük ihtimalle nette bulunabilecek herhangi imaj boot olmayacaktır.
Tek bir yol var oda bir biri ile uyumlu bootloader ve dosya sistemi bulmaktan geçiyor.
Bunlarıda tv ye flashlamak riskli olacaktır.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
kittenları bulursak ki bulduk =) port edebileceğiz ama şöyle bir şey var MSD95M0D işlemciyi vestele üretirken mstar şöyle yapmış msd95mbd :)
E vestele üretmiş normaldir. Mb130t nin 2 çekirdek gözükmesi de bu nedenden kaynaklanıyor. Vestel mb230 da 4 çekirdek geçerken , benzer özelliklerde sadece işlemcisi 2 çekirdek ana kartlı mb230 lar toshibada Vestel bu yapar yani ?

ytigi Çevrimdışı

ytigi 

VIP
4 Nis 2019
508
37
Direk olarak öyle birşey söyleyemeyiz. Kaynak kodu upload eden arkadaş kendisi için bir ayar yapmış dolayısı ile mb120 için o listedeki herhangi biri olabilir.
Bu arada uboot esas dosya sistemini yükler iken belirli kontroller yapıyor ondan sebep büyük ihtimalle nette bulunabilecek herhangi imaj boot olmayacaktır.
Tek bir yol var oda bir biri ile uyumlu bootloader ve dosya sistemi bulmaktan geçiyor.
Bunlarıda tv ye flashlamak riskli olacaktır.
şöyle yapabilirmiyiz ? ubootu editleyip ikinci bir usb ye partation yazdırıp usbden boot ettirmek uboot ile
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

E vestele üretmiş normaldir. Mb130t nin 2 çekirdek gözükmesi de bu nedenden kaynaklanıyor. Vestel mb230 da 4 çekirdek geçerken , benzer özelliklerde sadece işlemcisi 2 çekirdek ana kartlı mb230 lar toshibada Vestel bu yapar yani ?
mb95 leri şöle böle diye okutmuşlar hep =) olmuş mb100 mb120 vs :)

Geri
Üst Alt