hosbulduk
TFC Team
- 9 Kas 2018
- 3,721
isimi nedir onun bakayim fiyati nedirHayır , benim bahsettiğim ,serkanın aldığı ( serkan_0057 ) prof bir cihaz,elindekini ramazan ( digiulama ) bana yolladı ama çalışmadı maalesef.
isimi nedir onun bakayim fiyati nedirHayır , benim bahsettiğim ,serkanın aldığı ( serkan_0057 ) prof bir cihaz,elindekini ramazan ( digiulama ) bana yolladı ama çalışmadı maalesef.
Bilmiyorum işte, ondan yazdım "öğrenip sana haber veririm" diye mübarekisimi nedir onun bakayim fiyati nedir
buna benziyordu :eprom pragrammer olarak var 40€ 80€ arasi fiyatlari
Bu işte isp icsp avr nand eprom eeprom arm hepsini yazar okur
eprom başka eeprom başka nand denilen nasıl diyim flash bellekleri içinde ki dosya attığımız aldığımız sistem nandflash boot vs nand içerisinde partion larda eeprom bios çipler işte anakartın yaparken tasarımda isp çıkışı yapılır ispden hepsi programlanır nandflash programlayıcılar ilk yazdımya hani brick olan cihazda sıcak hava ile nand chipi sökülür programlanır diye o olay
gibi gibi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Kendimiz yapabiliriz tabii,neden yapamayalım.Ama mesele spi leri databaseye eklemek ,yoksa neden olmasın ,yaptığımız programlayıcı her türlü flash okuyacak-yazacak mı bakalım ,yoksa "abim be ,kusura bakma tam okuyacaktım elektrikler kesildi" mi diyecekeprom başka eeprom başka nand denilen nasıl diyim flash bellekleri içinde ki dosya attığımız aldığımız sistem nandflash boot vs nand içerisinde partion larda eeprom bios çipler işte anakartın yaparken tasarımda isp çıkışı yapılır ispden hepsi programlanır nandflash programlayıcılar ilk yazdımya hani brick olan cihazda sıcak hava ile nand chipi sökülür programlanır diye o olay
gibi gibi
gerek var mı profesional olarak bu işten para kazanılıyor evet var. yok benim gibi deli veliye Ke di izde yapabilirsiniz ek çevirici leri lehim vs yoluyla yaparsınız ama
Sie haben dich sehr gut verstanden. ytigi in seinem Thema an root behauptet er, dass die Motherboards auch mit Android-Software installlieren werden können. Derzeit untersucht er, wie die MTD Partitionsdateien geöffnet werden können. Er glaubt, dass wenn es geöffnet werden kann, der Inhalt geändert werden kann und das System mit zwei verschiedenen Systemen gestartet werden kann, sowohl Android als auch Linux. Da ich das Thema nicht vollständig kenne, sind dies die Dinge, die ich jetzt sagen werde, vielleicht wird er es besser erklären.hosbulduk: Was machen die da ? Die Jungs verstehen mich nicht so richtig oder ?
data recovery falan yapınca nand flash larda oluyoKendimiz yapabiliriz tabii,neden yapamayalım.Ama mesele spi leri databaseye eklemek ,yoksa neden olmasın ,yaptığımız programlayıcı her türlü flash okuyacak-yazacak mı bakalım ,yoksa "abim be ,kusura bakma tam okuyacaktım elektrikler kesildi" mi diyecek
ja genau, mstar Prozessoren unterstützen Android und linux. Die Konfiguration von Nand Flash und SPI ist wichtig.Sie haben dich sehr gut verstanden. ytigi in seinem Thema an root behauptet er, dass die Motherboards auch mit Android-Software installlieren werden können. Derzeit untersucht er, wie die MTD Partitionsdateien geöffnet werden können. Er glaubt, dass wenn es geöffnet werden kann, der Inhalt geändert werden kann und das System mit zwei verschiedenen Systemen gestartet werden kann, sowohl Android als auch Linux. Da ich das Thema nicht vollständig kenne, sind dies die Dinge, die ich jetzt sagen werde, vielleicht wird er es besser erklären.
Merhaba aramıza hoşgeldiniz asıl konu mb120 root başlığı altında ilerliyor bu konu toolbox programini hazirlayan kisinin mb130 ve ustu kartlarda telnet baglanti icin actigi konu aslinda .mtd dosyaları ubidump ile açılabiliyor diye bilgi var.siz hangi programı kullanmıştınızÖncelikle herkese merhaba,
Yazdığınıza, araştırdığınıza istinaden üye olup yazmak istedim.
Açmak istediğiniz dosyalar çok büyük ihtimalle ubifs formatında.
Bu formatı windows üzerinde açabileceğinize emin değilim ama linux bir makine üzerinde belirli araçlar ile yapabilirsiniz.
Birkaç yıl önce MB9X tv kartımın tüm dosyalarını açmıştım ama sonra pek birşey yapmadım.
Her ne kadar açıp değişiklik yapsanız bile uboot un onu açıp boot etmesi ayrı bir hikaye çalışmak lazım.
Takıldığınız başka birşey de yardım etmeye çalışırım olmadı.
Kolay Gelsin
Mb120 rootSelamlar,
Tekrar dan sanal makine yi açıp baktım, mtd-utils paketini kurmanız gerekli.
Onun içinden komutları kullanarak yapabilirsiniz.
Sizin buradaki esas amacınız sadece dosyaları açmak ise bir kaç adımda yapabilirsiniz.
Aşağıda kendim için aldığım notları paylaşıyorum.
blkid VEN.BIN
sudo modprobe nandsim first_id_byte=0x2c second_id_byte=0xda third_id_byte=0x90 fourth_id_byte=0x95
sudo flash_erase /dev/mtd0 0 0
sudo ubiformat /dev/mtd0 -s 2048 -O 2048
sudo modprobe ubi
sudo ubiattach -m 0 -d 0 -O 2048
sudo ubimkvol /dev/ubi0 -N volname -s 90720KiB
sudo ubiupdatevol /dev/ubi0_0 VEN.BIN
sudo mount /dev/ubi0_0 ./VEN/ -o sync
sıralama vs. yanlıştır bilginiz olsun bunlar sadece kendime notlar olarak saklamışım.
VENDOR bolumunu usb ye bin olarak dump yapıp açmıştım diye hatırlıyorum.
img olarak mtdler var mb120 için dd ile aldm gönderelim sizede hoşgeldinizzzzSelamlar,
Sizin buradaki esas amacınız sadece dosyaları açmak ise bir kaç adımda yapabilirsiniz.
blkid VEN.BIN
sudo modprobe nandsim first_id_byte=0x2c second_id_byte=0xda third_id_byte=0x90 fourth_id_byte=0x95
sudo modprobe ubi
sıralama vs. yanlıştır bilginiz olsun bunlar sadece kendime notlar olarak saklamışım.
bsa serverı çalıştıra bildinizmi sanalda ?Selamlar,
blkid VEN.BIN
sudo modprobe ubi