tarık uğur' Alıntı:
Allah affetsin çıkarken söve söve çıktım.Şimdi taşlar oturuyor
)
İnsansı insanlıktan çıkartan yine insanın ta kendisi güzel kardeşim.
Yıllar yıllar önce bir personelin ''Aden bey hep yalnız gidiyoruz siz de gelin bu sefer'' diyerek Cumaya çağırdı. Ben de düşündüm kendi kendime dedim ki gitmeyeli yıllar oldu hadi gideyim.
Allah nasip etti gittik bir camiye ama az geç kalmışız, biraz da kalabalıktı ve millet hıncahınç saf tutmuş, biz de orada kendimizi araya bir yere sıkıştırdık ama ben nerede saf tuttuğuma bakmadım açıkçası.
Neyse hoca Allahuekber dedi niyelendik namaza durduk, o esnada vatandaşın biri de bizim gibi geç kalmış, başladı söylenmeye. Ben rekatın gereği duaları vs okurken adam halen bıdır bıdır bıdır konuşuyor millet namaz kılarken.
Abi ne dikkat kaldı ne bir şey şöyle bir kulakkesildim adam bize saydırıyormuş meğerse.
Vay efendim böyle cemaat mi olurmuş, kapının ağzında namazamı durulurmuş, içeri girecekmiş giremiyrmuş, işte bizim cemaat böyle ne yapacaksın vs vs la hevle vela kuvvete rekatı zor bitirdim ki Allah affetsin o namazın da kabul olacağını falan sanmam ben.
Yahu Arkadaş zaten hıncahınç dolu, bize kapı girişinde yer kalmış 3-5 kişi oraya sığışmışız kaldı ki içeri nereye gireceksin gerizekalı giriliyor olsa biz malmıyız kapıda kılalım :jeo:
Farzını kıldım çıktım ve sanırım yine 2-3 yıl boyunca cami yüzü görmedim.
İçinde İNSAN olan şeylerden elimden geldiğince uzak durmaya çalışsam da hayat seni zorla itiyor kardeşim.
Şimdi söyle bana, O la havleyi bana çektiren Camimiydi İmammıydı Allah mıydı Peygamber mi?
Yine bizim MAL insanoğlumuzdu sevgili kardeşim.
Sözde HOŞGÖRÜ dini olan islamiyet yanlış bir toplumda bu hale geliyor sevgili kardeşim. CEHALET aşılmadığı sürece DİN ne yapsın?
Beni isteyen istediği kadar eleştirsin ancak o hep taşa tuttuğumuz avrupalılar kadar gelişmiş bir inanç anlayışımız yok maalesef.