Günaydın

tarikk Çevrimdışı

tarikk 

Süper Üye
6 Ocak 2018
1,631
33
Cvp: Günaydın

Ado' Alıntı:
tarık uğur' Alıntı:
neden hep ben abi o hikmeti bi söyle allah aşkına

[font=georgia, tahoma, verdana, arial]Hz. Peygamber sallallahu aleyhi vesellem, bir hadisi şerifte şöyle buyurmuştur: “Allahu Teala bir kulunu severse ona bela verir.” (Taberani)

[font=georgia, tahoma, verdana, arial]Bu hadis-i şerifin manası açıktır. Allahu Zülcelâl bir kulunu sevmek isteyince onu dener. Yani, onun sevgiye layık olup olmadığını ortaya çıkarmak için onu çeşitli bela ve musibetlerle imtihan eder. 

[font=georgia, tahoma, verdana, arial]Allahu Zülcelâl, kulunun samimiyetini ortaya çıkarmak için onu imtihan ettiği şeyler, bela olabileceği gibi nimet de olabilir.Bela imtihanı sabırla; nimet imtihanı ise şükürle kazanılır. 

[font=georgia, tahoma, verdana, arial]Bu zamanda, insanların büyük bir çoğunluğu bela ve musibete sabretmeye karşı zayıftırlar. Olabilir ki insan bir musibete belaya sabredemez. Onun için belasız ve musibetsiz bir sevgiyi Allahu Zülcelâl’in fazlından isteyelim. O'nun hazineleri çoktur. Kalben ve ruhen isteyen kuluna, mutlaka verir.

[font=georgia, tahoma, verdana, arial]İbni Mübarek'in şöyle dediği anlatılır: “Musibet önce birdir, ağlayıp sızlama sonunda iki olur. Şöyle ki birinci musibet başa gelen neyse odur. İkinci musibet ise sabretmeyip ağlama sızlama sonunda, o musibetin neticesi olarak verilecek olan mükâfatın elden gitmesidir. En büyük musibet de bu mükâfatın elden gitmesidir.”

[font=georgia, tahoma, verdana, arial]İslami forumdan alıntıdır :ok:

Güzel yazı,buradan yola çıkarsak sevdiği kuluyum çokca demekki :)))

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

tarık uğur' Alıntı:

Ükemizin nesini sevmiyorum biliyormusun kardeşim?
Her şeyimiz saman alevi gibi
Birden harlayıp
Birden sönüyoruz

Cuma hutbesinde bir baktım hoca kadınların altından girip üstnden çıktı, Şöyle iyiler, Böyle kutsallar, Böyle önemliler, Rabbimiz kadınları şöyle ayrıcalıklı kıldı, Peygamberimiz kadınlara böyle önem verirdi vs.

Bunları duymak çok çok güzel, Sadece lafta kalmasın, icraate dökün.

kadınlar gününü takip ediyor ve bazı medyatik infiale yakın olay oldu diye diyanet hemen bu hutbeyi dayamış imamların eline.

Aynı camide daha bir kaç ay evvel ilçe müftüsü vaaz verirken şort giyen kadınlara verip veriştiriyordu ''Eskiden olsa bizim köylü kadınlarımız bunları tükürük hokkasına çevirirdi'' dedi :yuh:

Bahsettiği şort da bu değil yani :jeo:

aa1167ef0e3830f5fe8d.jpg

Bildiğin dizdeki kot kapri şortlardan bahsediyor ağam :jeo:

Yukarıdakini giyeni taşlarlar burada zaten :haha:

Sonra sen kalk kadın bizim baş tacımız de :haha:

İşiniz gücünüz popülizm, dincimisiniz siyasi uşak mı belli değil :dry:

tarikk Çevrimdışı

tarikk 

Süper Üye
6 Ocak 2018
1,631
33

Ado' Alıntı:
tarık uğur' Alıntı:

Birden harlayıp
Birden sönüyoruz

Cuma hutbesinde bir baktım hoca kadınların altından girip üstnden çıktı, Şöyle iyiler, Böyle kutsallar, Böyle önemliler, Rabbimiz kadınları şöyle ayrıcalıklı kıldı, Peygamberimiz kadınlara böyle önem verirdi vs.

kadınlar gününü takip ediyor ve bazı medyatik infiale yakın olay oldu diye diyanet hemen bu hutbeyi dayamış imamların eline.

Aynı camide daha bir kaç ay evvel ilçe müftüsü vaaz verirken şort giyen kadınlara verip veriştiriyordu ''Eskiden olsa bizim köylü kadınlarımız bunları tükürük hokkasına çevirirdi'' dedi :yuh:

Bildiğin dizdeki kot kapri şortlardan bahsediyor ağam :jeo:

Yukarıdakini giyeni taşlarlar burada zaten  :haha

Sonra sen kalk kadın bizim baş tacımız de  :haha

İşiniz gücünüz popülizm, dincimisiniz siyasi uşak mı belli değil  :dry:

Eskiden çok güzel hutbeler olurdu.Şimdi orada bile siyaset var.Nefret edilesi herşeyi söylüyorlar.Sen din adamısın siyaset adamı değilsin.İnsanları birleştireceksin ayırmayacaksın.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

tarık uğur' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Birden harlayıp
Birden sönüyoruz

Bildiğin dizdeki kot kapri şortlardan bahsediyor ağam :jeo:

Yukarıdakini giyeni taşlarlar burada zaten  :haha

Sonra sen kalk kadın bizim baş tacımız de  :haha

İşiniz gücünüz popülizm, dincimisiniz siyasi uşak mı belli değil  :dry:

Eskiden çok güzel hutbeler olurdu.Şimdi orada bile siyaset var.Nefret edilesi herşeyi söylüyorlar.Sen din adamısın siyaset adamı değilsin.İnsanları birleştireceksin ayırmayacaksın.

Şimdi anladın mı sana yüklenen neden yükleniyor :jeo:

tarikk Çevrimdışı

tarikk 

Süper Üye
6 Ocak 2018
1,631
33

Ado' Alıntı:
tarık uğur' Alıntı:

Allah affetsin çıkarken söve söve çıktım.Şimdi taşlar oturuyor :))

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

tarık uğur' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Allah affetsin çıkarken söve söve çıktım.Şimdi taşlar oturuyor :))

İnsansı insanlıktan çıkartan yine insanın ta kendisi güzel kardeşim.

Yıllar yıllar önce bir personelin ''Aden bey hep yalnız gidiyoruz siz de gelin bu sefer'' diyerek Cumaya çağırdı. Ben de düşündüm kendi kendime dedim ki gitmeyeli yıllar oldu hadi gideyim. 
Allah nasip etti gittik bir camiye ama az geç kalmışız, biraz da kalabalıktı ve millet hıncahınç saf tutmuş, biz de orada kendimizi araya bir yere sıkıştırdık ama ben nerede saf tuttuğuma bakmadım açıkçası.

Neyse hoca Allahuekber dedi niyelendik namaza durduk, o esnada vatandaşın biri de bizim gibi geç kalmış, başladı söylenmeye. Ben rekatın gereği duaları vs okurken adam halen bıdır bıdır bıdır konuşuyor millet namaz kılarken. 

Abi ne dikkat kaldı ne bir şey şöyle bir kulakkesildim adam bize saydırıyormuş meğerse.

Vay efendim böyle cemaat mi olurmuş, kapının ağzında namazamı durulurmuş, içeri girecekmiş giremiyrmuş, işte bizim cemaat böyle ne yapacaksın vs vs la hevle vela kuvvete rekatı zor bitirdim ki Allah affetsin o namazın da kabul olacağını falan sanmam ben.

Yahu Arkadaş zaten hıncahınç dolu, bize kapı girişinde yer kalmış 3-5 kişi oraya sığışmışız kaldı ki içeri nereye gireceksin gerizekalı giriliyor olsa biz malmıyız kapıda kılalım :jeo:

Farzını kıldım çıktım ve sanırım yine 2-3 yıl boyunca cami yüzü görmedim.

İçinde İNSAN olan şeylerden elimden geldiğince uzak durmaya çalışsam da hayat seni zorla itiyor kardeşim.

Şimdi söyle bana, O la havleyi bana çektiren Camimiydi İmammıydı Allah mıydı Peygamber mi?

Yine bizim MAL insanoğlumuzdu sevgili kardeşim.

Sözde HOŞGÖRÜ dini olan islamiyet yanlış bir toplumda bu hale geliyor sevgili kardeşim. CEHALET aşılmadığı sürece DİN ne yapsın?

Beni isteyen istediği kadar eleştirsin ancak o hep taşa tuttuğumuz avrupalılar kadar gelişmiş bir inanç anlayışımız yok maalesef.

Geri
Üst Alt