et yemek bir hak mıdır? (ayrıcalık mıdır? )

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,271
62
Sözde tarım ülkesiyiz ama her türlü tahılı,bakliyatı,şekeri,üç tarafımız denizle çevrili ama balığı,meralarımız çok ama eti,yönetenlerin yanlış politikaları yüzünden yeteri kadar üret(e)mediğimiz için kısıtlı miktarda ve pahalı yiyoruz.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Toz şeker yok vatandaş bulamıyor saklamışlar zam gelecek diye stokçuluk kara borsacılık yapıyorlar dünden bugüne şok migros a101 toz şeker aldım hepsi stokda yok dediler toz şeker olmadığı için siparişleri iptal ettim

Şok market çalışanı depodan göndermiyorlar
Depodan gelmediği için stoklarda şeker yok dedi migros toptancılar mal saklıyor ondan yok diyor şok çalışanı bizde korkuyoruz zam gelecek diye diyor al birini vur ötekine

2022 de stokçuluk karaborsacılık yapılıyor..

Son yıllarda temel gıda ürünlerinde stokçuluk başladı en çok tüketilen temel gıda ürünleri
Saçma sapan işlerle fiyatlarını şişiriyorlar...

S Çevrimdışı

Sakar 

Aktif Üye
20 Mar 2022
54
Bugün 25 kg un aldım. Çuvala 225 lira verdim. 50 kg un 450 lira ama sana 420 olsun al git dedi. Elindeki mallar bitince yenilerini daha yüksek fiyatlara alacağını , bu yüzden de şimdiki fiyatların bedavadan biraz pahalı sayılacağını söyledi.
Uzun süredir marketten ekmek almıyoruz. Konuşurken laf arasında ekmeğin 3 liraya satıldığını , fırınların 5 lira olmasını istediğini işittim.
Şahsen Muğla'da oturuyorum. Boş vakitlerimde vaktimi değerlendirmek için ve ya kafamı dağıtmak için balık tutmaya gidiyordum. Kamp sandalyesi , 1.5l kola ve küçük müzik seti ile sabahtan akşama kadar fazla balık tutamasam bile eğlenip kafam dinç halde eve dönüyordum. Şimdi ise eskisinin onda birini bile tutamıyorum çünkü balık kalmadı. Sözde 3 tarafımız deniz ama denizcilik hakkında en ufak bilgimiz yok. Az buçuk balıkçılık ile ilgilenenler bilir ki her balığın avlama ölçüleri farklıdır. Trol avlanma ile denizde ne var ne yok yakaladıkları için yavru balıklar da yok oluyor. Yerli balık türleri yok olmanın eşiğinde.
Yanlış anlamanızı istemem ama biz bu coğrafyayı haketmedik. Dağa taşa tohum atsan orman oluyor ama ne hikmetse üretimin hakkından gelemedik. Denizlerimiz var ama denizi anlamadığımız için sadece yazları serinlemek için kullanıyoruz. Yüzyıllarca süredir birikmiş kültürel miras var ama kaçımız ülkemizdeki kültürel zenginliklerden haberdarız. Elin Almanı , İngilizi , İsveçi kaç tane deniz aşıp bizim gitmeyi bile "tenezzül " etmediğimiz yerlere gelip bizim "değersiz" toprakları satın alıp (gençler olarak) yapmaya utandığımız tarımı sürdürmeye çalışıyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Sardalya, istavrit, gümüş, mezgit o zaman :deli1:haha1

bunları balık sanar bakar alık alık.
lagos, orfoz, izbir-seytan, sarı agız-muskar, hırmadal-minekop,dil, sinarit, levrek, çupura (dalyan-besleme olmayacak)
bunları yemeden balık yedim demeyin

lüfer,ceylan, torik, yazılı, tombik, palamut, akya, kuzu bunlar pek yağ toplamaz o sebeple tatları yavan olur.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Bugün 25 kg un aldım. Çuvala 225 lira verdim. 50 kg un 450 lira ama sana 420 olsun al git dedi. Elindeki mallar bitince yenilerini daha yüksek fiyatlara alacağını , bu yüzden de şimdiki fiyatların bedavadan biraz pahalı sayılacağını söyledi.
Uzun süredir marketten ekmek almıyoruz. Konuşurken laf arasında ekmeğin 3 liraya satıldığını , fırınların 5 lira olmasını istediğini işittim.
Şahsen Muğla'da oturuyorum. Boş vakitlerimde vaktimi değerlendirmek için ve ya kafamı dağıtmak için balık tutmaya gidiyordum. Kamp sandalyesi , 1.5l kola ve küçük müzik seti ile sabahtan akşama kadar fazla balık tutamasam bile eğlenip kafam dinç halde eve dönüyordum. Şimdi ise eskisinin onda birini bile tutamıyorum çünkü balık kalmadı. Sözde 3 tarafımız deniz ama denizcilik hakkında en ufak bilgimiz yok. Az buçuk balıkçılık ile ilgilenenler bilir ki her balığın avlama ölçüleri farklıdır. Trol avlanma ile denizde ne var ne yok yakaladıkları için yavru balıklar da yok oluyor. Yerli balık türleri yok olmanın eşiğinde.
Yanlış anlamanızı istemem ama biz bu coğrafyayı haketmedik. Dağa taşa tohum atsan orman oluyor ama ne hikmetse üretimin hakkından gelemedik. Denizlerimiz var ama denizi anlamadığımız için sadece yazları serinlemek için kullanıyoruz. Yüzyıllarca süredir birikmiş kültürel miras var ama kaçımız ülkemizdeki kültürel zenginliklerden haberdarız. Elin Almanı , İngilizi , İsveçi kaç tane deniz aşıp bizim gitmeyi bile "tenezzül " etmediğimiz yerlere gelip bizim "değersiz" toprakları satın alıp (gençler olarak) yapmaya utandığımız tarımı sürdürmeye çalışıyor.
körfez içinde avlanıyorum görseldeki balıkçı teknelerinin konumları anlık olarak aldım.

körfezin girişini tutmuşlar ne balık girebiliyor nede çıkabiliyor. Bu mudur avcılık

bu bölge balıkların,kaplumbağaların yumurtlama bölgesi adı üzerinde yumurtalık.

Ekran-Alintisi8e6b3d38901d58c1.png

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Saraylı yeni müjde açıklamış yine saraylının müjdesi fiyatları %200 %300 artmış ürünlerde kdv indirimi :kiskis

Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi gibi ürünlerin KDV’sini yüzde 18’den yüzde 8'e indirme kararı aldık. Yeme içme hizmetlerinde KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz​

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Saraylı yeni müjde açıklamış yine saraylının müjdesi fiyatları %200 %300 artmış ürünlerde kdv indirimi :kiskis

Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi gibi ürünlerin KDV’sini yüzde 18’den yüzde 8'e indirme kararı aldık. Yeme içme hizmetlerinde KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz​

100 birim malın %18kdv = 18 birim
200 birim malın + %8kdv = 16birim

100birim malın fiyatının 200-300 birime çıktığını hepimiz biliyoruz
aslında indirilen birşey yok sadece göz boyama elde edilen gelir aynı.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
100 birim malın %18kdv = 18 birim
200 birim malın + %8kdv = 16birim

100birim malın fiyatının 200-300 birime çıktığını hepimiz biliyoruz
aslında indirilen birşey yok sadece göz boyama elde edilen gelir aynı.
Gel bunu Vatandaşa anlat Başkan KDV düştü fiyatlar neden düşmedi diye market çalışanına fırça atanlar var..

Boşuna kürek çekip isyan ediyoruz gibi geliyor Millet kör olmuş olanı biteni sorgulamıyor .

P Çevrimdışı

Poyrazz 

Yasaklı Üye
20 Mar 2022
25
48
Sevgili arkadaşlar.
Chp böyleydi, Akp şöyleydi veya bunlar hep böyle, şunlar da zaten şöyle yapmıştı demekle neyi hedefliyorsunuz?

Bakın ben size ne anlatacağım..
Haydi buyrun akp, atatürk, chp, meral akşener, pkk pyd, amerika bunun neresinde.
Sırf öğrenci kıyafeti giydiği için çocuğumu minibüsler almıyor. Sabah saat 7'de kalkıp kışın ayazında durağa kadar yürüyor, bilirsiniz, boş gelirse ilk gelen minibüse gidersiniz. Dolu gelirse bir sonraki 10 dk sonradır. ona binersiniz. Ama üzerinde bir öğrenci kıyafeti olunca ne oluyor biliyor musunuz? Sabah saat 7'de kalkıp o ayazda durağa gidiyorsunuz. Durağa gelen minibüs şöförü sizi isterse durup alır, istemezse almaz. Neden? Çünkü öğrenci hem 2 lira daha az veriyor, hem de sırtında çanta var ve daha fazla yer kaplıyor. Ben günlerce 14 yaşındaki çocuğu bebek gibi durağa götürüp minibüse bindirdim. Neden? Benzin mi pahalı? Akp geldi diye mi böyle oldu? Bir başkası gelirse veya başka bir partinin lideri daha mantıklı açıklamalar yaparsa bu şöför alacak mı benim oğlumu sabah ayazında yağmurda soğukta bekleyen öğrencileri?

Yaşlı teyzeyi taksiye almayan şöförler. Görmüyor musunuz? İçimizden birine yetki verince gücünü daha zayıf olanı ezmek için kullanıyor ve tek yapması gereken şey olan, yolcuyu alma işini bile yapmıyor. Ama bilmiyor mu bu ayazda bekleyen, elleri soğuktan çatlayan çocuklar bir gün gelip doktor çıkacak ve sen o çocuğa gidip muayene olacaksın. Bindiğin arabayı, giydiğin elbieçseyi o üretecek. Denln çocuğuna bu çocuk öğretmen çıkacak ve eğitim verecek. Ve bazıları da şöför olup taksi, minibüs sürecek.

Kendi geleceğimiz için ne yapıyoruz görmüyor musunuz?

Et fiyatı arttı, tv fiyatı arttı, ram fiyatı arttı, elektrik, doğalgaz, benzin mtv ötv her bir şey arttı. Buna mukabil maaşlar da arttı. Fakat siz görmüyor musunuz? Bütün dünyada bunlar arttı. Bütün dünyayı akp mi yönetiyor?

Yani çok özür dilerim ama sevgili arkadaşlar, bazı şeylere çamur atıp ondan dolayı böyle oldu diye fikir yürütmek, gerçekleri detaylıca bilmeden kendi fikrini farkında bile olmadan bir başkasına empoze etmekten başka bir şey değil ve bu hiç bir fayda sağlamıyor.

Akp dediniz, chp dediniz bilmem ne dediniz, dünya üzerinde yaşanan pandemi sonrası çip krizinin, ekonomik istikrarsızlığın, tüm dünyada ayyuka çıkan batı ve uzak doğunun ne yazık ki tüm olumsuzlukları, artık tepe noktasına varan rezaletler, bütün marketlerin yağmalandığı, beyaz saraya bile baskınların yapıldığı karmakarışık bir zamanda yaşıyoruz. Nasıl olur da kalkıp en ufacık bir şeyde akp şöyle, tayyip böyle dersiniz? Siz bu kafayla hangi ekonomiyi ele alıyorsunuz?

Bu haftasonu bir teknofest atölyesine katıldım ve Türk olmaktan, Türklüğümden, şu an içinde bulunduğum ülkeden ve yönetim biçiminden, her şeyden bir kere daha gurur duydum. Şu anda geleceğin atom, fizik, genetik mühendislerinin yetiştirildiği, ve şu anda yenilemez, yakalanamaz, darp edilemez silahların yapıldığı, uzay teknolojisi ve bilişim ağının en güçlü devletlerin seviyelerinden yer yer üstün olduğunu gördüm. Bunu kim yaptı AKP mi ali mi veli mi? Bunu Türkiye yaptı.

Siz et fiyatını, benzin fiyatını dert ettiğini sandığınız ekşi sözlükte akp'yi trolleyen kadrolu chp yandaşlarının olduğunu bilmiyorsunuz tabii. İtiraf etmeseler biz de bilmeyecektik. Paralı sanal askerler var. Paralı geçen askerler de var. Vardı. Ülkeyi karıştırmak isteyen.

Öyle büyük oyunlar oynanıyor ki, Öyle büyük oyunlar oynandı ve çok şükür bozuldu ki..
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hak'ka (Allah'a) tapan bir milletin istikbali, işte budur şu anki ülkemin hali, ahvali.

Allah, ülkemizden ehli sünnet alimleri, ve talebelerini, başımızdan da hak ve adalet gözeten Allah korkusu olan yöneticileri eksik etmesin. Namerde muhtaç etmesin. İslam ordularını tekrar tüm dünyada muzaffer eylesin. Neydi bizim tarihimiz, nasıl yönetildi de dünyaya korku ve adalet sardı Osmanlı?
Cübbeli bir adam ne Demekti Mimar Sinan mı? Peki şimdi aynı cübbeyii giyene ne deniyor? Ne değişti? Namaz aynı, kafa da aynı. Ya dışarıdan birinin bakış açısı?

Görün artık şunu. Bizi bizle dost bilenler var. Bizi bize düşman edenler var.

Rusya ne oldu? Dünyanın en büyük ikinci / üçüncü gücü?
Çocuk tiktok çekti hamburger için ağladı ya.
Bak görüyor musun kim güçlü şimdi? Hani güçlü Rusya? Kendi vatan evladını bir hamburgere ağlattı.

Hani güçlü dünya ülkeleri? Yağmalandı tüm Müslümanları, denizde zıpkınla insan avladı. Türkiye ne yaptı? Bak Türkiye ne yaptı diyorum AKP ne yaptı değil.

Şunu bir görün artık ya.

Son düzenleme:
eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
lagos, orfoz, izbir-seytan, sarı agız-muskar, hırmadal-minekop,dil, sinarit, levrek, çupura (dalyan-besleme olmayacak)
bunları yemeden balık yedim demeyin

lüfer,ceylan, torik, yazılı, tombik, palamut, akya, kuzu bunlar pek yağ toplamaz o sebeple tatları yavan olur.

Sota ne yaptın. Dil levrek çupura hariç diğerlerini duymadım bile. Yediğimiz levrek çupura hamsi dağ alabalığı. Alabalığı bulabildiğimizde diğerleri de buzhane olmaz ise.

Geri
Üst Alt