gercekrambo
Süper Üye
- 2 Şub 2020
- 1,778
üç yanımız denizlerle çevrili. balık yiyemiyoruz. denizleri temiz de tutamıyoruz gerçi. kültür çok gerekli bir şeydir. ama insanda olacak, balıkta olan kültür beş para etmez. (çiftlik balığı)
(birisi çıkarda hamsi,torik-tombik-palamut balık derse ağzına terlikle vururum)
lagos, orfoz, izbir-seytan, sarı agız-muskar, hırmadal-minekop,dil, sinarit, levrek, çupura (dalyan-besleme olmayacak)Sardalya, istavrit, gümüş, mezgit o zaman
bunları balık sanar bakar alık alık.
körfez içinde avlanıyorum görseldeki balıkçı teknelerinin konumları anlık olarak aldım.Bugün 25 kg un aldım. Çuvala 225 lira verdim. 50 kg un 450 lira ama sana 420 olsun al git dedi. Elindeki mallar bitince yenilerini daha yüksek fiyatlara alacağını , bu yüzden de şimdiki fiyatların bedavadan biraz pahalı sayılacağını söyledi.
Uzun süredir marketten ekmek almıyoruz. Konuşurken laf arasında ekmeğin 3 liraya satıldığını , fırınların 5 lira olmasını istediğini işittim.
Şahsen Muğla'da oturuyorum. Boş vakitlerimde vaktimi değerlendirmek için ve ya kafamı dağıtmak için balık tutmaya gidiyordum. Kamp sandalyesi , 1.5l kola ve küçük müzik seti ile sabahtan akşama kadar fazla balık tutamasam bile eğlenip kafam dinç halde eve dönüyordum. Şimdi ise eskisinin onda birini bile tutamıyorum çünkü balık kalmadı. Sözde 3 tarafımız deniz ama denizcilik hakkında en ufak bilgimiz yok. Az buçuk balıkçılık ile ilgilenenler bilir ki her balığın avlama ölçüleri farklıdır. Trol avlanma ile denizde ne var ne yok yakaladıkları için yavru balıklar da yok oluyor. Yerli balık türleri yok olmanın eşiğinde.
Yanlış anlamanızı istemem ama biz bu coğrafyayı haketmedik. Dağa taşa tohum atsan orman oluyor ama ne hikmetse üretimin hakkından gelemedik. Denizlerimiz var ama denizi anlamadığımız için sadece yazları serinlemek için kullanıyoruz. Yüzyıllarca süredir birikmiş kültürel miras var ama kaçımız ülkemizdeki kültürel zenginliklerden haberdarız. Elin Almanı , İngilizi , İsveçi kaç tane deniz aşıp bizim gitmeyi bile "tenezzül " etmediğimiz yerlere gelip bizim "değersiz" toprakları satın alıp (gençler olarak) yapmaya utandığımız tarımı sürdürmeye çalışıyor.
100 birim malın %18kdv = 18 birimSaraylı yeni müjde açıklamış yine saraylının müjdesi fiyatları %200 %300 artmış ürünlerde kdv indirimi
Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi gibi ürünlerin KDV’sini yüzde 18’den yüzde 8'e indirme kararı aldık. Yeme içme hizmetlerinde KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz
Gel bunu Vatandaşa anlat Başkan KDV düştü fiyatlar neden düşmedi diye market çalışanına fırça atanlar var..100 birim malın %18kdv = 18 birim
200 birim malın + %8kdv = 16birim
100birim malın fiyatının 200-300 birime çıktığını hepimiz biliyoruz
aslında indirilen birşey yok sadece göz boyama elde edilen gelir aynı.
B12 eksikliğinin yıkıcı sonucu.Gel bunu Vatandaşa anlat Başkan KDV düştü fiyatlar neden düşmedi diye market çalışanına fırça atanlar var..
Boşuna kürek çekip isyan ediyoruz gibi geliyor Millet kör olmuş olanı biteni sorgulamıyor .
lagos, orfoz, izbir-seytan, sarı agız-muskar, hırmadal-minekop,dil, sinarit, levrek, çupura (dalyan-besleme olmayacak)
bunları yemeden balık yedim demeyin
lüfer,ceylan, torik, yazılı, tombik, palamut, akya, kuzu bunlar pek yağ toplamaz o sebeple tatları yavan olur.