Son derece haklısın emmim, ama şimdiki kullanıcı kitlesi daha çok tak-çalıştır uydu istiyor. Ama eski profesyonel uyducular hala eski sistem kullanmaya devam ediyor.Sevgili necati, elimde 2 cihaz var (şimdilik) birini geri vereceğim (E2 olan) , diğeri benim S11 (android) .Her iki cihazı da test etme imkanım oldu, inan aralarında bence uçurumlar var ve bana göre ne yazık ki E2 (diyeyim kısaca) önde görünüyor.İki cihazı yan yana test etme imkanım hiç olmamıştı ,kullandım ama karşılaştıramamıştım.İşin ilginç tarafı her iki cihazın işlemcisi de aynı [3798MV200] ,tek fark işletim sistemleri biri android (S11) diğeri linux(zgemma twin) ,ben görüntülerine alışık olduğumdan aynı kanalı her iki cihazda açıp hanıma test ettirdim,"hangi görüntü daha iyi" v.s diyerek.bana "hdmi2 deki" dedi ,çok canlı ve kadının yüzündeki çizgiler bile belli oluyor bu giriştekinde" dedi
O girişteki cihaz E2 idi.Tabii sana bir cevap olarak değil de genelde herkese yazıyorum sevgili necati bunu.Bana kalsa bu cihazların verdiği kaliteyi bence ne android tv ne de linux tv vermiyor ki bunu da çok yakından deneme şansım da oldu,aslında bu uydu alıcılarını bence prof kullanıcılar hala kullanıyorlar
Openpli yükledim. Yayınlar geldi ama sanırım arıza donanımsal. Yaklşık 2 dk sonra yayın ve cihaz kapanıyor. gidiyor. Cihazdaki kanal logosu hafifçe titremeye başlıyor. Umarım anakartla ilgili değilidir. Elektrik gelip gitmesi sonucu herhalde bir şeyler yandı. Bu cihazlardan anlayan elektrikçi bulmak da zor. hayırlısı bakalım.Selamlar, bende Vu Solo2 HD var. Cihazı aldığım yerin yazılımı olan Prizma mod kullanıyorum. Bugünlerde bir sorun oluştu. Cihaz restrat döngüsüne girdi. Açılıp kapanıyor. Yazılımı tekrar yükledim ama düzelmedi. Orijinal yazılımını yükledim. Bu kez de tuner ayarlarını yapamadım sanırım. Tuner yapılandırmasını yapıp arama yaptığımda kanllar bulunuyor ana "n/a" şeklinde görünüyor. Seçine tuner ayralarınızı kontrol edin diyor.. Tabi nerdeyse 15 yıl oldu. Bilgiler ve yazılımlar da eskimiş. Ne yapacağımı bilemiyorum. Başka bir yazılım mı deneyeyim? Artık cihaz mı ömrünü tamamladı bilemedi. Bu konudaki yazılımları nereden bulabilirim. Tavsiyeniz ne olur? Tuner ayarları konusunda yardımcı olabilecek var mı. Teşekkürler.
İşi bilen birine kondansatör ve besleme ünitesini kontrol ettirirseniz sorun çözülebilir. cihazın pli yazılımı stabil genelde ram miktarı 1gb cihaz iş görür.Openpli yükledim. Yayınlar geldi ama sanırım arıza donanımsal. Yaklşık 2 dk sonra yayın ve cihaz kapanıyor. gidiyor. Cihazdaki kanal logosu hafifçe titremeye başlıyor. Umarım anakartla ilgili değilidir. Elektrik gelip gitmesi sonucu herhalde bir şeyler yandı. Bu cihazlardan anlayan elektrikçi bulmak da zor. hayırlısı bakalım.