Eminim Herkes Bunu Merak Ediyor! Ru7400 - Um7100 /7450 - Pus7304

N Çevrimdışı

NoNameO

Yeni Üye
30 Mar 2020
49
36
Merhaba Tv ustaları,

Ustalar dedim çünkü çok evvelden malum sitede tv seçimi yaparken yorumlarını keyifle okuduğum usta(larin) kurduğu forum galiba..

Hali hazırda Samsung C650 kullanıyorum. Çocuklar hayatımıza girdikten sonra oyuncak atma vurma darbeler ile ekran köstebek yuvasına döndü, Tv izleme işkenceye döndü.

Genel itibariyle çok memnun olarak kullandım. Görüntü muazzam, ancak aldıktan 3 yıl sonunda YouTube lisans sözleşmesi nedeniyle galiba kapandı smart özellikleri iyice devre dışı kaldı.
Bu nedenle seçim yapmak istediğim Tv de bu tür sıkıntıların olmasını istemiyorum. En azından YouTube un hemen kapanmasını istemem.

Velhasıl kelam, haftalardır tv arayışındayim, bir çok yerden bilgi aldım ancak Korona sebebiyle marketlerden canlı olarak hiç bir modeli gidip görme imkanım olmadı.

Evet, lafı çok uzattım galiba gelelim gözüme batan marka ve modellere..

Sırayı öncelik sırama Göre degil rastgele yaptığımı belirtmek isterim.

Araştırma sonucunda şu kanıya vardım.
Samsung ve Lg benzer fiyatlara benzer kodlar ile karşılık vermiş galiba..

Mesela ikisinde de:

7100 kodu ortak harfler bile ortak neredeyse RU / UM bu TV'leri bir birlerine olan üstünlükleri nedir hangisi tercih edilmeli..

Mesela Samsung RU 7100 ile LG UM 7100 bu ikisi arasında hangisi öne çıkıyor..

Gelelim diğer bu iki modelin üst modeli galiba..

Samsung RU7400 ve LG UM 7450 burada araştırmalarım sonucunda Lg'nin biraz daha pahalı olduğuna tanık oldum.
n
Genel itibariyle, Lg de kullanıcı dostu akıllı kumanda dan söz ediliyor, tarayıcı kısmı daha verimli olduğu söyleniyor.. Samsung da numarasız kumanda kullanımı kolay mı bilemedim.

Bir de iki Koreli rakibin karşısına One performans modelleriyle göz dolduran;

Philips Pus7304 modeli dikkatimi çekti, tabi en büyük al benisi Ambilight özelliği cezbediyor.
Burada iki panelinde boyut olarak farklı olmasına rağmen fiyatının aynı olması..
Yani Philips 7304 alınacaksa;
55" mi 58" mi alınmalı. Yani, IPS olan mı VA panel mi alınmalı Philips de hangisi daha az sorunlu?

Evet şimdi Tv den beklentilerimi de belirteyim..

Normal ailece günlük Tv kullanımı ulusal kanallar, akşamları müsait zamanlarda İPTV 'den film/dizi Netflix yok ama yeni tv ile almayı düşünüyorum. Maç izlemem derbiler hariç.. Oyun nerdeyse sıfır. Konsol vs. Zaten yok.

Hep eleştirilen Va panellerde Açı sorunundan bahsediliyor ama ben bunu kullandığım C650 de hiç yaşamadım, yaşamıyorum.. Buna karşın gündüz performansı çok iyi olduğunu söyleyemem.

Evet sevgili dostlar,
55" boyutunda görüntüden feragat edip 5000 TL civarında 65" modelleri de kafamı karıştırmiyor değil.. Büyük ekranın havası başka gibi..

Çok uzattım galiba kendimi tam olarak ifade edebildim mi acaba..

Sözün kısası.. Özet olarak..

Samsung RU 7400
LG Um 7100 veya 7450
Philips 7304 ( 55 mi, 58 mi karar sizin)

Ya da, son bomba çıkar bütçenin biraz daha, Boşver bunları

Samsung Q60r mi alsam? ?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
TV'nin işi görüntü göstermektir, bilgisayar olmak değil. O yüzden yaptıkları reklamlara aldanmayınız.
Hepsi kapalı sistem bunların, depolama & RAM & işlemci kapasiteleri bellidir. Smart konusunda hepsinin ömrü üç aşağı beş yukarı birbirine yakındır.
Görüntü performansına göre bir model seçin derim.

albanez albanez

N Çevrimdışı

NoNameO

Yeni Üye
30 Mar 2020
49
36
TV'nin işi görüntü göstermektir, bilgisayar olmak değil. O yüzden yaptıkları reklamlara aldanmayınız.
Hepsi kapalı sistem bunların, depolama & RAM & işlemci kapasiteleri bellidir. Smart konusunda hepsinin ömrü üç aşağı beş yukarı birbirine yakındır.
Görüntü performansına göre bir model seçin derim.

albanez albanez

Tesekkur ederim cevabininiz icin..
Elbette onceligim guzel bir goruntu sunmasi, bunun yaninda bazi telefon modellerinden biliriz ki guncellemeleri uzun sure veriyor , bunun gibi bir durum varsa bunu da goz onunde bulundurmak istedim,

Tavsiye konueunda albanez albanez hocama pas attiniz galiba, yine de sizin de fikrinizi almak isterim acikcasi.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Tesekkur ederim cevabininiz icin..
Elbette onceligim guzel bir goruntu sunmasi, bunun yaninda bazi telefon modellerinden biliriz ki guncellemeleri uzun sure veriyor , bunun gibi bir durum varsa bunu da goz onunde bulundurmak istedim,

Tavsiye konueunda albanez albanez hocama pas attiniz galiba, yine de sizin de fikrinizi almak isterim acikcasi.

Ben sadece kağıt üstündeki özelliklere bakarak bir şeyler söyleyebilirim.
O yüzden işi ehline bırakıyorum.
Sizin beklentiniz tam olarak nedir bilemem. Hareketli sahnelerdeki hatalar dikkatinizi çeker mi mesela?
Ya da resim kalitesi mi önemli sizin için?

Film ağırlıklı olacaksa VA panel daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Ama Philips'in bazı modellerinde mat kaplama yoktu galiba, ona dikkat edin derim.
Mat kaplama önemli benim için mesela. Parlak panel var evimizde çünkü. Yansıma yapıyor. :kiskis

N Çevrimdışı

NoNameO

Yeni Üye
30 Mar 2020
49
36
Ben sadece kağıt üstündeki özelliklere bakarak bir şeyler söyleyebilirim.
O yüzden işi ehline bırakıyorum.
Sizin beklentiniz tam olarak nedir bilemem. Hareketli sahnelerdeki hatalar dikkatinizi çeker mi mesela?
Ya da resim kalitesi mi önemli sizin için?

Film ağırlıklı olacaksa VA panel daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Ama Philips'in bazı modellerinde mat kaplama yoktu galiba, ona dikkat edin derim.
Mat kaplama önemli benim için mesela. Parlak panel var evimizde çünkü. Yansıma yapıyor. :kiskis

Heyacanla bekliyorum isin ehlini?

Bu mat kaplamadan kasit nedir acaba? İps panele yumruk atma olayi mi?

Ufaklik 4 yasina geldi biraz daha bilinclendi ama ips panelleri bu nedenle listeme ekledim. Bir de lg nin arayuzu daha kullanisli diyorlar.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Heyacanla bekliyorum isin ehlini?

Bu mat kaplamadan kasit nedir acaba? İps panele yumruk atma olayi mi?

Ufaklik 4 yasina geldi biraz daha bilinclendi ama ips panelleri bu nedenle listeme ekledim. Bir de lg nin arayuzu daha kullanisli diyorlar.

Mat kaplama ekranın yansıma yapmaması için vardır.
Aydınlık ortamda ekrandan kendinizi görüyorsanız o panelde kaplama yoktur veya kaplama miktarı azdır.
Ekranı kapatın, kendinizi ayna gibi görebiliyor musunuz bir bakın. :kiskis

N Çevrimdışı

NoNameO

Yeni Üye
30 Mar 2020
49
36
LG WEBOS'un arayüzü bence Standart arayüzden fazla farklı değil.
Ki manuel arama yaptırmak LG'de bana işkence gibi gelmişti.
Ayrıca magic remote fazla hassas geldi bana. Bu da kullanışlılığı bozuyor.

Kullanmis oldugum samsung c650 de epey yansima var tv kapaliyken .ancak acikken dinamik mod kullandigimiz icin rahatsiz edecek duzeyde degil.

Webos icin intenet tarayicisi en stabil calisan diye bilgim olustu.
Buna karsin internet uzerinden film izlemelerde bellek hatasi veriyormus. Bu durum can sıkıcı.

Phlips hoşuma giden Android olmas. Telefonlar ile daha uyumlu olacagini dusunuyorum. Ve sesli komutun turkce olmasi buyuk avantaj.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Kullanmis oldugum samsung c650 de epey yansima var tv kapaliyken .ancak acikken dinamik mod kullandigimiz icin rahatsiz edecek duzeyde degil.

Webos icin intenet tarayicisi en stabil calisan diye bilgim olustu.
Buna karsin internet uzerinden film izlemelerde bellek hatasi veriyormus. Bu durum can sıkıcı.

Phlips hoşuma giden Android olmas. Telefonlar ile daha uyumlu olacagini dusunuyorum. Ve sesli komutun turkce olmasi buyuk avantaj.

Smart işi bugün var yarın yok. Alacağınız TV ne olursa olsun bunu böyle düşünün. :ok
Yani yarın TV'nizin smart işlevi yetersiz kalabilir.
Kanal geçiş süresi önemsiz diyorsanız Android TV düşünebilirsiniz tabi.
Ben TV tavsiyesi vermiyorum.

N Çevrimdışı

NoNameO

Yeni Üye
30 Mar 2020
49
36
Smart işi bugün var yarın yok. Alacağınız TV ne olursa olsun bunu böyle düşünün. :ok
Yani yarın TV'nizin smart işlevi yetersiz kalabilir.
Kanal geçiş süresi önemsiz diyorsanız Android TV düşünebilirsiniz tabi.
Ben TV tavsiyesi vermiyorum.

Kanal gecis suresi onemli tabii. Yeri gelmisken bu soruyu da size ve ustalara sorayim...

Neden binlerce paralara satilan teknonoji devleri , 100 tl ye satilan uydu cihazinin kanal gecis performansini veremiyor?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Kanal gecis suresi onemli tabii. Yeri gelmisken bu soruyu da size ve ustalara sorayim...

Neden binlerce paralara satilan teknonoji devleri , 100 tl ye satilan uydu cihazinin kanal gecis performansini veremiyor?

Aynı yazılıma sahip değiller çünkü.
E bir de donanım altyapısı bu kadar işi aynı işi yapamıyor.
Ürün bizde binlerce paraya satılıyor. Dışarıda öyle değil. ?

N Çevrimdışı

NoNameO

Yeni Üye
30 Mar 2020
49
36
Burasi iyice oksuz kalmis: (

Zaman gectikce kararsizligim da artmakta ve vestel grubunu da incelemeye basladim. Bundan elbette butce oncelikli oluyor. Malum zor bir surecten geciyoruz, elimide ki parayi idareli kullanmak gerekir diye düşünüyorum..

Vestel den dikkatimi çeken 58u9500

Veya vestel grubundan, Toshiba veya Jvc seçeneklerini de açığım.

Bu markalar olacaksa boyutu büyütmüş olayım ki bir yerden avantajı olsun ?

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt