gercekrambo
Süper Üye
- 2 Şub 2020
- 1,778
kışın çok canlar yakacak hayat pahalılığı. ama buna sebep olanlar, burunlarından kıl aldırmıyor. kibirle, "yine biz kazanırız " diye geziyorlar. halk arasında değil tabi. o zor çünkü. toplumda kazanırız algısı yaratarak, balkon oldu bittisi ile , atı alır üsküdar'ı geçeriz , sanıyorlar. ama üsküdar'a gider iken aldı da bir yağmur.Alın size enflasyon geçen sene 1 TL olan ekmek şimdi 4 TL bu ay 440 TL elektirik faturası 80tl şu faturası yazın ortasında 200 TL doğalgaz faturası geldi kışın ortasında 250 üstü fatura görmemiştik biz su için konu bile açmıştım 15 20 lira hatta 15 liranın altında olduğu zaman fatura gelmiyordu şüpheye bile düşmüştüm ben önceki kiracılar kaçak su mu çekti diye elektirik de ben bildim bileli kullanım oranı 250kw civarı eski evde klasik buzdolabı çamaşır bulaşık makinesinin yanında tek bir ampul çalışıyordu şimdi çok daha büyük 4+1 160m2 eve taşındık ortalama en az 3 4 ampul 30 40 metre LED 75inch TV bilgisayar 3 tane vantilatör davlumbaz fırın eşlik etti faturaya ama değişen bir şey yok hala 250kw kullanımımız var geçen sene fatura 80 100 arası her ay 15 20 koya koya geliyordu şimdi 440 oldu artık 50 50 koymaya başladı