aylardır göz'e randevu alamıyoruz. göz bu boru değil. sağlık sistemi ölmüş. iyi falan diye kendinizi kandırmayın. bir de ilaç katkı payı var ki, evlerden uzak. siz yanlışlıkla, sosyal devleti ciddiye alan bir ülkede yaşıyor ama kendinizi Türkiye'de sanıyor olabilir misiniz?Bana kimse ekonomide millet kıskanıyor demesin. Çünkü eninde sonunda bizi vuruyor. Savaşa giren Rusya, Ukrayna ekonomisi bile bizim kadar kötü etkilenmedi. Top patlasa etkileniyor bizim ekonomi. Ki Almanya'da asgari ücret alan oranının %3 gibi, bizde ise toplam çalışan sayısının %50'ye yakını olduğunu söylemeyi unuttum.
Ama derseniz ki sağlık sistemimiz daha iyi. Her konuda katılırım. 2 hafta-1 ay sonrasına randevu da alınsa, sağlık sistemimiz Almanya'dan daha iyi.
Bu cümleyi nasıl kurabiliyorsunuz ?Almanya da elektrik fiyatı bir yılda %720 artmış.
iktidar-hükümet diye ağlamasın. İktidar da değişse bizde bir şey değişmeyecek çünkü.
Ben onu kastetmiyorum. Elektriğin üretildiği kaynaklar belli. Yenilenebilir, petrol, Doğalgaz, kömür gibi yer altı kaynakları ile nükleer. Hammadde maliyeti çok düşük olan yenilenebilir ile nükleer tüm üretime yetmediği için otomatikman yer altı kaynaklarına gidiyorsunuz. Doğalgaz sorunu nedeniyle Avrupa ülkeleri 10 adet nükleer santral yapımı için anlaştılar ama minimum 5 seneye ancak devreye girer. Dolayısıyla şu an Avrupa'daki maliyet neyse ülkemizde de o olacak. Şimdilik yenilenebilirden alıp yer altı kaynakları ile çalışan santrallere veriyorlar. Yalnız sürdürülebilir değil. Ama ciddi derecede zam kaçınılmaz. Dolayısıyla seneye iktidar değişse de bu maliyetler kaçınılmaz. Eğer seneye iktidar değişirse ve yine zam gelirse ortalık yine karışmasın. En fazla faiz artırımı ile kur stabil hale gelir. O zaman Zam oranı %400 olmaz da %300 olur. Ama olur.Bu cümleyi nasıl kurabiliyorsunuz ?
İktidarlar adayları ülkenin yönünü değiştirmek için vardır. Hepsi aynı yöne gidecek olsa aynı parti altında toplanıp siyaset yaparlar. Hadi seçilenler yönünü geçtim seçmen yönünden herkesin farklı öncelikleri vardır. Kendi önceliklerine kim cevap veriyorsa kendisini onun temsil etmesini mümkünse yönetmesini ister.
Benim fikrim önümüzdeki seçimin bu koşullarla olmayacağı yönünde, bu tablo ne şu anki muhalefeti başarıya ulaştırır ne de iktidarın seçimi alsa da yeni dönemde yapması gerekenleri yapacağı zaman yeterince güçlü olmasına olanak verir.
Yakın tarihimizde zaman zaman olmuş olan yeni oluşumların yeni bir benzerinin ortaya çıkacağıdır. Ülkemizde sol diye anılan kesim %25 civarında görünmekte %70 gibi bir sağ eğilim var seçmen yönünden bakıldığında. Bu nedenle muhtemelen öznede sağ seçmenlere cevap verecek yeni bir ittifakın zamanın ve şartların gereği olarak ortaya çıkacağı kanaatindeyim. Artık malum ittifaklara halk alıştı önüne konanı ve geçişleri yadırgamayacaktır. Muhalefetin henüz aday bile belirleyememesi de bu ihtimali güçlendirmektedir. Nasıl ki 15 temmuz sonrası yeni bir durum oluştu, 2023 de aynı şekilde ülkemizin kronolojik seyrine bakınca yeni bir durumun tam zamanı olarak ortada durmaktadır.
Önümüzdeki yaklaşık 150 yılı ilgilendiren bir dönemin taşlarının döşendiği süreçte silkelenip kendimize gelip kendi yolumuzda yürümemiz elzem durmaktadır. Büyük Atatürk bu günleri o zamanlardan görüp Nahçıvan ile aramıza sınır olan bölgeyi İran dan parasını vererek satın almıştır. Devletler de yönetici değişse de devletin yürüdüğü yol değişmez, tarih için de bakıldığında sadece yürüme hızı değişmiş olur.
aylardır göz'e randevu alamıyoruz. göz bu boru değil. sağlık sistemi ölmüş. iyi falan diye kendinizi kandırmayın. bir de ilaç katkı payı var ki, evlerden uzak. siz yanlışlıkla, sosyal devleti ciddiye alan bir ülkede yaşıyor ama kendinizi Türkiye'de sanıyor olabilir misiniz?
Bu sizin yorumunuz, saygılıyım.Ben onu kastetmiyorum. Elektriğin üretildiği kaynaklar belli. Yenilenebilir, petrol, Doğalgaz, kömür gibi yer altı kaynakları ile nükleer. Hammadde maliyeti çok düşük olan yenilenebilir ile nükleer tüm üretime yetmediği için otomatikman yer altı kaynaklarına gidiyorsunuz. Doğalgaz sorunu nedeniyle Avrupa ülkeleri 10 adet nükleer santral yapımı için anlaştılar ama minimum 5 seneye ancak devreye girer. Dolayısıyla şu an Avrupa'daki maliyet neyse ülkemizde de o olacak. Şimdilik yenilenebilirden alıp yer altı kaynakları ile çalışan santrallere veriyorlar. Yalnız sürdürülebilir değil. Ama ciddi derecede zam kaçınılmaz. Dolayısıyla seneye iktidar değişse de bu maliyetler kaçınılmaz. Eğer seneye iktidar değişirse ve yine zam gelirse ortalık yine karışmasın. En fazla faiz artırımı ile kur stabil hale gelir. O zaman Zam oranı %400 olmaz da %300 olur. Ama olur.
Buna istinaden yazmıştım. Size kalırsa başkan olsam siz başkan olsanız da değişmeyecek !İktidar da değişse bizde bir şey değişmeyecek çünkü.
Ben kısa vadede elektrik fiyatları için yazıyorum onu. Ben de başkan olsam siz de başkan olsanız 2-3 yıllık periyotta elektrik fiyatları düşmeyecek. Hatta daha da artacak. Elektrik fiyatı olarak belirtiyorum ben.Bu sizin yorumunuz, saygılıyım.
Benim dediğim alttaki cümleniz.
Buna istinaden yazmıştım. Size kalırsa başkan olsam siz başkan olsanız da değişmeyecek !
Her öndekinin ardında (gücünü oluşturan) destekçileri, yaslandığı yani beslendiği (gideceği yönü belirleyen) birileri vardır yoksa o sularda insan boğulur gider.
%80 enflasyon oranını ciddiye alan var mı? geçen sene 30 a aldığım peynir 70 tl. geçen sen 8 liraya aldığım salça 30 lira vb. vb. kıyamet kopmuş, bazıları vatandaşın çektiği çileyi görmek yerine, güzelleme yapmaya çabalıyor. bu iktidar partileri ve faiz inatları yüzünden çile bülbülüm çile şarkısı, hayatımızın fon müziği oldu. eskiden olsa, seçim korkusundan işleri düzetmeye çalışırlardı. şimdi inat için oy verenler yüzünden, daha da bozuyorlar kantarın topuzunu. neymiş, iktidar partisinin bal tutup, parmağını yalaması, bütün vatandaşlardan daha önemliymiş.Arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz hala anlamış değilim.!
Dünyada enflasyonla ilgili yükseliş var ve bundan etkilenmeyen ülke yok lakin bu yükselişin şiddeti ve bırakacağı hasara bakmak gerekir.
Verilen roportajlarda bak avrupada enflasyon 1 puanlı ee şimdi 10 puan oldu 10 kat arttı
Turkiyede 20'idi 80 oldu 4 kat biz daha başarılıyız demek kadar ahmakça birşey yoktur.
olaya rakam gözüyle bakanlar için şöyle bir örnekleme verebilirim
Deprem 1-5 arasindan olduğunda çoğu bina hasarsız atlatır ama 6'dan yakıp geçmeye başlar neden.!!!
otomobille 5-10-20km hızla kaza yapın hasar minimumdur. 80-100km hızla yapın bakalim.!
Arkadaşlar silkelenip kendimizi gelmemiz gerekiyor
Ortada bir gerçek var
Ülkece uçurumun kenarındayız bile isteye bizi burada tutuyorlar
Halkın büyük çoğunluğunun fakirleşmesini ve buna ek olarak demografik yapının bozulması için adımlar atılıyor.
Türkiye şuan test alanı bizi hangi teste soktukları çok uzun olmayan vadede öğreneceğiz.
Bu sebeple surekli birbirini tenkit edeceginize bizi bu teste sokup sinir krizleri yaşananlardan hesap sorun.
Inat uğruna oy verenler aslında en çok ezilenler, akşam sofraya koyacağı ekmeğin hesabını yapanlar.%80 enflasyon oranını ciddiye alan var mı? geçen sene 30 a aldığım peynir 70 tl. geçen sen 8 liraya aldığım salça 30 lira vb. vb. kıyamet kopmuş, bazıları vatandaşın çektiği çileyi görmek yerine, güzelleme yapmaya çabalıyor. bu iktidar partileri ve faiz inatları yüzünden çile bülbülüm çile şarkısı, hayatımızın fon müziği oldu. eskiden olsa, seçim korkusundan işleri düzetmeye çalışırlardı. şimdi inat için oy verenler yüzünden, daha da bozuyorlar kantarın topuzunu. neymiş, iktidar partisinin bal tutup, parmağını yalaması, bütün vatandaşlardan daha önemliymiş.