Yarası olan kaşımaya çalışıyor 65 senedir sağ partiler yönetiyor bu ülkeyi ama nedense hep suçlu sol görüş..Dün Ankaranın kötü bir semtinde 50 gr tavuk döner gördüm 24 lira yazıyordu. Biz neyi tartışıyoruz anlamadım. Yok Chp Hdp ile yürüyormuşta falan fistan başlık gördüm, cinlerim tepeme çıktı. Biz (muhalefet) cidden adam olmayız, muhalefete muhalefet yapmak vatanseverlik oldu.
Para Hocam paranın yüzü sıcaktır 2 yandaşa 1 kendine alınca gerisini görmüyorlar bütün mesele para..Ben vatanseverliğimden son derece eminim. Lakin devlet niye bizi sevmiyor, bütün hortumculara, arkasında üç kuruşluk dayısı olanlara, dolambaçlıya bu kadar fırsat tanıyor, pohpohluyor, işte bunu anlamıyorum.
boşverin. hem iktidar değişimi için harekete geçmeyip, hem de zamlardan şikayetçi olmak boş iş.Ben bu yaşıma kadar böyle bir şey görmedim. Meğer bunlar daha iyi günlerimiz cümlesi doğruymuş....
peynir süt yoğurt şüt ürünleri kırmızı et beyaz et bunları almayalımElektrik fiyatı hala global seviyede yükselme eğiliminde. Muhtemelen 3 ayda bir önemli derecede zam görmeye devam edeceğiz. Tüketimi çok olan eski seri kombi, tv, çamaşır-bulaşık Makinesi vb. Neye sahipseniz hemen yenileyin. elektrik fiyatı artışından çok kısa sürede kendini amorti edecektir. kombi ise hem elektrik hem de doğalgaz sayesinde amorti edecektir. Yakın zamanda ev, arsa almayı planlayan hiç vakit kaybetmeden alsın. Orada da fiyatlar yükselecek.
Onlar da artacak elbette. Ancak onlar düzenli tüketim ürünleri olduğu için fiyat artışlarına maruz kalmaktan kaçamıyoruz. Ama bireysel olarak dünyayı/Türkiyeyi takip ederek bize olan etkilerini azaltmaya çalışabiliriz. Dünyanın geldiği ve gideceği nokta çok düşündürücü. seneye seçimlerde iktidar da değişse hayat pahalılığı ortadan kalkmayacak, fiyat artışları durmayacak. O nedenle herkesin kendi önlemini kendi alması gerekiyor.peynir süt yoğurt şüt ürünleri kırmızı et beyaz et bunları almayalım
Vejetaryen olalım diğer adıyla otobur olalım ülkece ot sever olalım cimlerde otlarız beleş
Cimlere yayılırız miss hazır evrim geçirmeye başladık evrimimizi tamamlayalım ..
Ben şakasına takılıyorum bizde pahalılık diye birşey yok aslında herşey çok ucuz .. sadece paramız değersizOnlar da artacak elbette. Ancak onlar düzenli tüketim ürünleri olduğu için fiyat artışlarına maruz kalmaktan kaçamıyoruz. Ama bireysel olarak dünyayı/Türkiyeyi takip ederek bize olan etkilerini azaltmaya çalışabiliriz. Dünyanın geldiği ve gideceği nokta çok düşündürücü. seneye seçimlerde iktidar da değişse hayat pahalılığı ortadan kalkmayacak, fiyat artışları durmayacak. O nedenle herkesin kendi önlemini kendi alması gerekiyor.
siyaset eleştirisinden ayrı bir şekilde söylüyorum. Bizde de pahalılık var, dünyada da pahalılık var. Bu pahalılık da herkesi etkiliyor. Şu an yaşadığımız satın alım güçlülüğünün gerekçesi belirttiğiniz hikaye değil. Bunları söyleyerek kendimizi rahatlatıyoruz ama gerçekten dünya zor durumda. Üstelik biz bir de kur etkisini hissettiğimiz için iki kat zorlanıyoruz.Ben şakasına takılıyorum bizde pahalılık diye birşey yok aslında herşey çok ucuz .. sadece paramız değersiz
Kendini bilmezler ata malını ne var ne yok sattılar hep hazır yediler üste de borçlandılar...
Şimdi hesap yüklü gelmeye başladı borcun faizini bile ödeyemez oldular alacaklılar sıkıştırıyor.
Durum böyle olunca aslında 3 lira olan mala 15 lira ödeyip alıyoruz mal yine ucuz bizim arpa bozuk..
"dünya zor durumda" ??? beynim yandı, nasıl? sorusuna cevap bulamadım. herifçioğlu 1500 küsur dolar verip (ortalama az çalışıp, az kazanan abd asgari ücretlisi, benzinci pompacısı, lavabo paspasçısının 1 aylık geliri) iphone'un en pahalı telefonunu alabilir. bizdeki üniversite mezunu , asgari ücret ile çalışan gariban, 10 aylık maaşını yatırsa, 2-3 bin eksik kalıyor. masal anlatarak neyi amaçlıyorsunuz? art niyet arıyorum artık. omorigada roflar boş , da deseniz tam olacak. bu agresifliğimin nedeni, artık saçma sapan yazılara toleransımın sıfır olması.siyaset eleştirisinden ayrı bir şekilde söylüyorum. Bizde de pahalılık var, dünyada da pahalılık var. Bu pahalılık da herkesi etkiliyor. Şu an yaşadığımız satın alım güçlülüğünün gerekçesi belirttiğiniz hikaye değil. Bunları söyleyerek kendimizi rahatlatıyoruz ama gerçekten dünya zor durumda. Üstelik biz bir de kur etkisini hissettiğimiz için iki kat zorlanıyoruz.
İnsanoğlunun çok temel bir refleksi vardı. Sorunu basitleştirerek konuyu da basitleştirmek dolayısıyla çözümü de basitleştirmek. Aslında sorun da basit değil. Çözüm de.
son yıl itibariyle ”aslında Pahalılık yok bizim paramız ucuz” diyoruz ya. Tam olarak öyle değil. artık hem hayat pahalı hem de paramız ucuz.
Sizin bu kapasitede olmanız üzücü. İnsan dünyaya bu kadar mikro seviyede baktığında anlatılanı anlamıyor, dolayısıyla agresifleşiyor. Sonra da görece iyi para kazanan adamlar sizin için haramzade oluyor, namussuz oluyor, onursuz oluyor."dünya zor durumda" ??? beynim yandı, nasıl? sorusuna cevap bulamadım. herifçioğlu 1500 küsur dolar verip (ortalama az çalışıp, az kazanan abd asgari ücretlisi, benzinci pompacısı, lavabo paspasçısının 1 aylık geliri) iphone'un en pahalı telefonunu alabilir. bizdeki üniversite mezunu , asgari ücret ile çalışan gariban, 10 aylık maaşını yatırsa, 2-3 bin eksik kalıyor. masal anlatarak neyi amaçlıyorsunuz? art niyet arıyorum artık. omorigada roflar boş , da deseniz tam olacak. bu agresifliğimin nedeni, artık saçma sapan yazılara toleransımın sıfır olması.