Anlaşılan ya tam okumadın, ya tam anlamadın. Yazdıklarımın yazdıklarınla ilgisi yok.
Keşke herkes senin gibi fabrikada çalışsa, meslek liselerinin önüne taş konulduğundan beri ülkemizde sanayide çalışacak yeterli genç bulunamıyor da eğitilemiyor da. Herkes en iyiyi istiyor, tartıyorsun içi bomboş, kelime dağarcığı bir kitaptaki kelime sayısından bile az. Ben meslek teknik lisesi ve mesleki kökenli hem işçiliğini hem yöneticiliğini hem yatırım ve işverenliğini yapmış biriyim. 100 lira kazandığımda vergiler ve masraflardan sonra evine anca 3 veya 5 lira ile gittiğinde sevinen biriyim.
Bakarken tek farkım dar bir açıdan değil varlık mücadelesi ettiğim her alanı görerek daha geniş açıdan her şeyin üstünde de HAK olduğu bilerek bakıyorum.
Sakıp sabancının gençlere tavsiyesi vardı geçmişte. Mantıklı ve geçerli olduğu için her devirde başvurulmalıdır.
Derdi ki;
En iyi bildiğin ve en başarılı olduğun ilk sıradaki işi yap.
Ancak bu işle geçimini sağlayamıyorsan sıralamayı atla geçimini sağlayabileceğin ikinci sıradakini yap.
Geçimini sağlayamıyorsan yine sıralamayı atla diyordu.
Bizlerin atladığı ince nüans bu bizler sevdiğimiz, beğendiğimiz, beğenildiğimiz peşinden narsistler gibi koşturuyoruz, sonra da geçim olmayınca zaten hayat zehir oluyor.
Ülke genelinden bahsediyorum, ben değil gelişmiş ülkelere bakınca rakamlar söylüyor. Hayata sorunlar karşısında mazeret üretenlerin çoğunluk olduğu toplumlar geriye, çözüm odaklı düşünce içinde olup çözüm yolunda mücadele eden toplumlar ileriye gidenlerdir.