Müstakil ev mi sizinki yoksa teras kat mı ?.ben de güneş enerjisi projelendirmeye uğraşıyorum 3-4 bin liraya klimamın elektriğini bari kurtarayım diyorum
Müstakil ev mi sizinki yoksa teras kat mı ?.ben de güneş enerjisi projelendirmeye uğraşıyorum 3-4 bin liraya klimamın elektriğini bari kurtarayım diyorum
Malesef çatıdan 4 kat aşağıdayız ama kablolama için fazlasıyla uygun boşluklar var asansör civarında apartmanın. Klimaları çatıya kuran komşular var. Çatıda da iki panel koyabilecek yer ayarlarım zira apartmanın yöneticisiyim. Rütbenin getirdiği küçük özgürlükler var ?Müstakil ev mi sizinki yoksa teras kat mı ?.
. Şimdiden hayırlı olsun. Fotoğraf bekliyoruz mutlaka.Malesef çatıdan 4 kat aşağıdayız ama kablolama için fazlasıyla uygun boşluklar var asansör civarında apartmanın. Klimaları çatıya kuran komşular var. Çatıda da iki panel koyabilecek yer ayarlarım zira apartmanın yöneticisiyim. Rütbenin getirdiği küçük özgürlükler var ?
Zamanında hesabını yaptım başka çok kârlı gibi görünüyor tam kendini amorti ediyor dediğimiz anda akülerin değişmesi birde inverter arızasıMalesef çatıdan 4 kat aşağıdayız ama kablolama için fazlasıyla uygun boşluklar var asansör civarında apartmanın. Klimaları çatıya kuran komşular var. Çatıda da iki panel koyabilecek yer ayarlarım zira apartmanın yöneticisiyim. Rütbenin getirdiği küçük özgürlükler var ?
Hocam akülü olmasını uygun bulmuyorum zaten o açılardan. İki panel zaten taş çatlasın 500-600 watt elektrik üretebilir. Depolamaya değer değil. Zira o bu elektriği üretirken klimaların tüketimi de o seviyelerde olacaktır. Tek derdimiz şebekeye kaçan enerjinin tek yönlü elektrik saatlerine tüketim olarak yansıması. Ya kaçması engellenecek (ki alternatif akımda %100 verimlilikte pek mümkün olmuyor) ya da çift yönlü saate geçilecek.Zamanında hesabını yaptım başka çok kârlı gibi görünüyor tam kendini amorti ediyor dediğimiz anda akülerin değişmesi birde inverter arızası
Derken tekrar masraf çıkıyor $ kuruda eklenince akü fiyatı artmış katlanmış oluyor göründüğü gibi değil o işler,
Elektrik şebekesinin olmadığı yerlerde kullanımı uygun olur galiba Sota hocam güneş enerji sistemi kullanıyor ,
Kâr zarar nedir faydası varmı yapılan masrafa değiyormu konuyla ilgili bize bilgi verebilir..
Akü olmadan 220 ye dönmüyor diye biliyorum akü hem depolama yapıyor ınverter ile 220 v dönüşüm sağlanması için kullanılıyor diye biliyorum.Hocam akülü olmasını uygun bulmuyorum zaten o açılardan. İki panel zaten taş çatlasın 500-600 watt elektrik üretebilir. Depolamaya değer değil. Zira o bu elektriği üretirken klimaların tüketimi de o seviyelerde olacaktır. Tek derdimiz şebekeye kaçan enerjinin tek yönlü elektrik saatlerine tüketim olarak yansıması. Ya kaçması engellenecek (ki alternatif akımda %100 verimlilikte pek mümkün olmuyor) ya da çift yönlü saate geçilecek.
Kendini amorti etmesi öyle kısa sürmüyor tabi ama bu panellerin ömrü 20 yılı aşıyor. Bir yerden başlamak lazım.
Dipnot: Elektrik Elektronik Mühendisliği /Terk ?
Babamın çalıştığı fabrika avrupada bir şirkete ihracat yapmadan önce temiz enerji sözleşmesi imzalayıp 6 ayda falan Düzce gibi yağmurlu bir bölgede bile güneş enerjisi panelleriyle donattı fabrika çatısını. Normalde kâr niyeti olmadan sadece sözleşmeye uymak için yapıp sonrasında edilen tasarrufu gördüklerinde panel sayısını 2 katına çıkarmışlardı. Tabi yine akülü falan değil. Onlar fazlasını şebekeye geri satıp gerektiğinde şebekeden çekerek elektrik maliyeti düşürme hedefiyle tasarladılar ve 10 yılı geçti halen çok memnunlar.
Dipnot: Babam da Elektrik Elektronik Teknisyeni ama depocu olarak çalışıyor ? (Tabi ara sıra makine kurulumlarında falan teknik personele desteğe gidiyor.)
154 TL Kdv. Feda olsun reise.35 günlük faturamız?
Bana kalırsa saraylı haricinde de oy verilecek aday yok ki.. Birini gösterin bana.. Bence benim fikrim oy verilecek aday yok.İlk sandık gelene kadar gider yine hata yapıp oylar saraylıya giderse işte o zaman herkes çıra gibi yanar oyunuza sahip çıkın...
Ayık olmalı eşi dostu örgütlemeli saraylıya oy çıkmasın gelecek seçimler herkes için son sans tren kaçtı kaçar...
Akıllanmayan milletin hakkııdır sürünmek oylarımıza sahip çıkalım yeter artık yemeği değiştirme vakti geldi..
Yeni kan iyidir. Değiştirelim bir kez. 20 sene geçti yeter...Bana kalırsa saraylı haricinde de oy verilecek aday yok ki.. Birini gösterin bana.. Bence benim fikrim oy verilecek aday yok.
20 seneyi de halk seçmen belirledi sonuçta.. Yine halk belirler inşallah bizde olumlu yönde görürüz.. Ama benim pek ümidim yok gibi..Yeni kan iyidir. Değiştirelim bir kez. 20 sene geçti yeter...
fiyatlardan memnunsan elektirk doğalgaz faturalarından memnunsan geçim derdin yoksa hayatından memnunsan ver oyunu 20 sene öpüldük bir 10 sene daha öpülürüz.Bana kalırsa saraylı haricinde de oy verilecek aday yok ki.. Birini gösterin bana.. Bence benim fikrim oy verilecek aday yok.
Yazdıklarımı anlamadınız galiba.. Tekrar okuyun derim ?fiyatlardan memnunsan elektirk doğalgaz faturalarından memnunsan geçim derdin yoksa hayatından memnunsan ver oyunu 20 sene öpüldük bir 10 sene daha öpülürüz.