gercekrambo
Süper Üye
- 2 Şub 2020
- 1,778
şey kısmetten çıkınca , talip bağdat'tan gelirmiş.
yeni faturalandırma sistemi bu.
yeni faturalandırma sistemi bu.
İlk sandık gelene kadar gider yine hata yapıp oylar saraylıya giderse işte o zaman herkes çıra gibi yanar oyunuza sahip çıkın...Onu bunu bırakında gidişat hiç iyi değil... Sürekli fiyatlar artıyor. Nereye kadar gidecek bilmiyorum.. Gırtlağa dayandı artık...
150 kwh sınırını da fatura bazlı yapmışlar mesela faturanız 45 günlük diyelim 150kWh'dan sonrası aylık kullanım dikkate alınmadan 45 gün üzerinden hesaplanacak 150KWh'ı geçen kısım direkt 2.06 TL olarak ücretlendirilecek.
Genel faturalara bakıp ortalama 150 kwh denmiş sanırım. yazlıklar falan kışın 0 kwh ortalama düşürüyor
Onu kendiniz hesaplayabilirsiniz hocam.Aynen. Bu hesaptaki kayıp/kaçak faktörü ne, onu da bilsek.
Onu kendiniz hesaplayabilirsiniz hocam.
Açıklanan yeni tarife:
Alt Kademe: 1.37₺/kWh
Üst Kademe: 2.06₺/kWh
Örneğin 32. gün 500kWh tüketimle faturanız kesildiyse;
32*5kWh = 160kWh (alt kademe üst sınırı)
Alt Kademe: 160*1.37 = 219.20₺
Üst Kademe: (500-160 = 340)*2.06 = 700.40₺
Toplam: 919.60₺ ediyor. Bunun altı Serbest Tüketici Tarifesi indirimi oluyor. Üstü de kayıp kaçak kullanım bindirimi oluyor.
Ortalama hesap diye birşey yok hesaba göre işlem yapılsa 200 kwh diye hesaplarlar yandaş dağıtım şirketlerine nasıl fazla para kazandırabiliriz,Aslında demek istediğim 150 kw yani günlük 5 kw hesaplanırken Türkiye nin elektrik tüketimine baktılarsa hane başı tüketim hesaplamasında bu kaçakların, boş evlerin tüketimi de göz önüne alınıyor mu alınmıyor mu. Ben günlük 12 kw tüketiyorum. Programda şehir ortalaması 4 kw görünüyor. Bunun olabilirliğine inanmakta zorluk çekiyorum. Eğer doğruysa da millet bildiğin karanlıkta oturuyor, hiçbir cihaz çalıştırmıyor. Yıllardır bütün ampuller led. Su ısıtıcısı, ızgara, kahve makinası yok. Bütün eşyalar en az A+ enerji. İki buzdolabı, haftada iki kere çamaşır, iki tv. Haftada bir elektrik süpürgesi. Her gün bulaşık. Bu şekilde 12 kw günlük.
Açın camları kombileri,gaz bulduk diye pek muhterem bir zat vardı, onuda dipnot olarak ekleyelim ?Sabredin ey müminler.
Hahahahahaha
Sayın Başbuğ sayesinde hepiniz kimyager oldunuz evde içki yapmaya başladınız, elektrik ihtiyacınızı yine kendi yaratıcılığınız ile "haşa tontona mahsus" gidermeye başlayacaksınız.
Bu adam ve yanında ki çerezlik tipler (danışmanlar) daha ne yapsın. Onların sayesinde herkes kalifiye oldu.
Unutmayın 2023 de süper güç 2054 de Küresel güç 2071 de inşallah galaxy güç'ü olacağız.
Selam ve Dua ile.