Dondurucu etleri dondurmadı.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
sıkıştırmayı seviyoruz :kiskis
Bende antika Arçelik üretimi statik dolap kompresörü var 40-50 yıllık olması lazım buz temizlemesi yaparken boruyu delmiştim gazı kaçtı dolabı parçalayıp kompresörü aldım hala çalışıyor bu kompresör sağlam yapmışlar :kiskis


IMG_20230702_232953.jpg
 
C Çevrimdışı

ceycey74

Aktif Üye
27 Haz 2021
71
47
Arada kullanım kılavuzu okumakta fayda var :)

Basit fizik bilgisi ile değerlendirince, -18 derecedeki bölmeye bir dünya +8 derece ürün koyarsanız yeni koyduklarınız soğurken mevcutlar ısınır hatta erir.

Dondurucuların da belli bir dondurma kapasitesi vardır. 24 saatte 6 kilo dondurur gibi. Ürün spektlerinde yazar.

Öyleyse ne yapıyoruz?

-Ürünleri dondurucuya yüklemeden en az 24 saat önce -27 derece gibi en soğuk ayara getirip içeridekileri mümkün olan en düşük sıcaklığa getiriyoruz. Yeni yükle ısınsa bile sıkıntı yaratacak seviyeye gelmez.

-Etleri önce alt bölmede yeterince soğutuyoruz. Dışarıdan direkt buzluğa atmıyoruz.

-20kg eti bir postada yüklemek yerine, dondurma kapasitesini de dikkate alarak her gün belli miktarda yüklüyoruz.

-yeni etleri mümkünse hazır donmuşlara temas ettirmiyoruz.

Bu şekilde yaparsanız en dandik buzdolabı bile sorun çıkarmaz. Hepsi donunca tekrar -18 dereceye dönebiliriz.
Etler dün donmuştu arada 7-8 poşet kalmış onları da aradan alınıp poşetlerini yenileyip tekrar dondurucuya koyup -27 den verdim ayarı .

Dolabı -27 de soğutsak bile bu seferde etleri dizene kadar kapak açık olduğundan ısınmış olacak
Ama yinede faydası olacaktır .

Bizim LG marka dolap da aynı sorunu yaşadık, 4-5 günde anca dondurabilmişti. İç kısımları daha da uzun sürmüştür, dolabın kompresörü de hiç susmuyor. Sürekli çalışıyor. Elektrik tüketimi az ama performansı da az.
Etler dün donmuştu bidaha kine alt tarafta soğutup donduracağım .
 
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
Etler dün donmuştu arada 7-8 poşet kalmış onları da aradan alınıp poşetlerini yenileyip tekrar dondurucuya koyup -27 den verdim ayarı .

Dolabı -27 de soğutsak bile bu seferde etleri dizene kadar kapak açık olduğundan ısınmış olacak
Ama yinede faydası olacaktır .
bugün öğle 11 gibi kıymalıkları çekip posetleyip yassı hale getirip buzluğa yerleştirdim.
14:45'te kontrol ettiğimde tamamen sertleşmek üzereydi.
 
Geri
Üst Alt