Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,661
- 40
Anahtar kelime güven maalesef. Güven ortamı olmayınca yabancı sermaye gelip yatırım yapmaz elbette.Maalesef doğru.Bizim karşı apartmanda çocuk bana sordu bu coinler nedir diye ,ya 12-ya 14 yaşındadır.Ama insanlar mecburen yöneliyorlar buna çünkü ortam güven vermiyor ,adam bana "sattığımı aynı paraya alamıyorum" dedi cuma günü,haklı,hatta "rafta durması benim için daha iyi" demişti ardından.Dedim ya ,güven yok artık, "zararın neresinden dönersem kardır" mantığı ile bakıyorlar ki aslında zarar büyük.
Biz müşteriye 30 gün vadeli üretim yapıyoruz. Daha vade dolup paramızı almadan bir kısmı artan döviz kuru nedeniyle eriyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Döviz ile alıp TL ile satmaya çalışmak büyük dert oluyor. Pamuk ipliğinin fiyatı 2,50 USD seviyelerinden 4,50 USD civarına yükseldi. Vallahi sürekli kur takip etmekten yorulduk. Namusunla, üretim yaparak para kazanmaya çalışmak büyük dert oldu.
En kıyak iş de devletin, hiç bir şey yapmadan %8 kazanıyor. Vallahi bazen biz bile o kadar kazanamıyoruz.