Dizüstü bilgisayarda webcam çalışmıyor

Bu oldu sonunda. Teşekkür ederim.
Güle güle kullanın.

Öyle bi göz gezdirdim buda olmaz ama :kiskis

İşte bu yüzden dedim 4 sayfa bu yüzden mi beklettin diye. :sopa1

Oldu da Respondus LockDown Browser'de açılmıyor bu sekme. 🥺

Sonuncu çözümü seçtim sadece Sans diğerlerini denemiştiniz :haha1
Aslında başlangıçta biz yorduk. Sürücü değiştirince blok ortadan kalktı. Senin paylaşımın da donma, açılmama işini çözdü. ;)

Oldu da Respondus LockDown Browser'de açılmıyor bu sekme. 🥺
Sistemi kapatıp açtınız mı? orjinal chrome da yapılan değişiklikler chromium tabanlı sistemlerde sistem restart yapıldıktan sonra devreye alınabiliyor.

Lockdown browser gözlemlediğim kadarıyla genel kullanıma açık bir tarayıcı değil. Respondus teknik ekibine "Media foundation Video Capture" problemi ile ilgili bir ticket gönderme imkanınız var mı? Anladığım kadarıyla server' dan yönlendirilen komutlarla kullanıcı bazlı browser ayarları yapabiliyorlar.

Lockdown browser gözlemlediğim kadarıyla genel kullanıma açık bir tarayıcı değil. Respondus teknik ekibine "Media foundation Video Capture" problemi ile ilgili bir ticket gönderme imkanınız var mı? Anladığım kadarıyla server' dan yönlendirilen komutlarla kullanıcı bazlı browser ayarları yapabiliyorlar.
Olması lazım bakayım.

Olması lazım bakayım.
Yardımcı olamadılar :(

Yardımcı olamadılar :(
Kusura bakmayın komik geldi de. Durum hoş değil ama yazılımın developer' ı konumunda olup çözüm sunamamaları bir garip geldi. Bir alternatif iletişim platformu sunabiliyorlar mı?

Özyeğin üniversitesinin şöyle bir kaynağını buldum. Özellikle chromebook kullanıcıları erişemez gibi bir ibare var.

Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.

Kusura bakmayın komik geldi de. Durum hoş değil ama yazılımın developer' ı konumunda olup çözüm sunamamaları bir garip geldi. Bir alternatif iletişim platformu sunabiliyorlar mı?
Üniversiteye yazacağım bir.

Bazı üniversiteler Teams üzerinden online sınav yapıyormuş .

Web Kamerası Engellendi
  • 2 ay önce
Muayene öncesi web kamerası kontrolünüz sırasında aşağıdaki resmi görüyorsanız, bunun nedeni kameranızın yazılım yardımcı programında etkinleştirilen bir gizlilik ayarıdır. Eğitmeniniz videonuzu incelerken yalnızca bu görüntünün aynı olacağını lütfen unutmayın.

Birkaç kameranın buna benzer gizlilik ayarları vardır, ancak en yaygın olanı Lenovo'dur. Lenovo'da bu ayarı devre dışı bırakmak için, "Lenovo Ayarları" "Kamera Ayarlarını Yapılandır"a gidin ve ayarı "Özel"den "Normal"e getirin.
"Lenovo Ayarları" bulunamazsa, "Lenovo Vantage"ı deneyin. Windows işletim sistemindeki gizlilik ayarlarını değiştirmenin bu sorunu çözmeye yardımcı olmayacağını lütfen unutmayın. Bunun yerine, yalnızca "Lenovo" veya "Lenovo Vantage" yardımcı programı aracılığıyla yapılmalıdır.
Bu değişikliği yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmanız önerilir.

618425997d557.png

Daha fazla yardım için lütfen üreticinizin kullanım kılavuzuna bakın.

Bazı bilgisayarlarda, dizüstü bilgisayarın yan tarafında fiziksel bir açma/kapama web kamerası anahtarı bulunur. Bilgisayarınızda böyle bir anahtar varsa, onu "açık" olarak ayarladığınızdan emin olun.

Son düzenleme:
Camo gibi uygulamalarla telefonunuzu webcam olarak kullanıp deneyebilirsiniz ama tahminimce browserin kendi ayarlarından kaynaklı. @TC Yıldırım 'ın nokta atışı tespiti ben yanlış anlamadıysam buna işaret.

Genel olarak sizin tarayıcınıza özelse muhtemelen AppData ve Regedit girdileri temizlenerek yeniden kurmak çözebilir.

Geliştirici takımın en bilgisiz ferdinin bile bu konuyu çözmeden bırakmaması gerekir normalde.

Geri
Üst Alt