Daikin servisi vakum yapmıyoruz dedi.

F Çevrimdışı

Foxbat

Yeni Üye
4 Ağu 2021
18
24
Arkadaşlar ben Airfel marka bir klima aldım. (Airfel LTXN50U A++ 18000 BTU). Oluşturduğum randevu sonucunda bana bir ekip yönlendirildi. Araştırmalarım sonucu klimada vakum konusunun önemli olduğunu öğrendim, vakum yapılmasına kesin gözüyle bakıyordum. Ekip gelmeden sadece teyit etmek istedim, vakum yapacak mısınız diye gelecek servis görevlisi hayır yapmıyoruz dedi. Biz gaz verirken havasını alıyoruz direk oda aynı işlemi yapıyor dedi. Ama daikin ile görüştüğümde ise bunun kesinlikle yapılmasını gerektiğini bana bunu söyleyen kişinin ticari adını öğrenmelisiniz ve bildirmelisiniz bana şu an dedi. Yani bu nasıl bir iştir ben anlam veremedim firma ve yetkili servis arasında kalacağımı hiç düşünmemiştim. Yeniden bir randevu talebi oluşturdum. Ne yapmam gerek bilmiyorum bir sonraki serviste biz de yapmıyoruz derse iyi forumlar

H Çevrimdışı

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
136
33
Randevunun kime düştüğünü biliyorlar zaten sizden niye isim istiyorlar? Vakum yaptırmadan kesinlikle kurulum yaptırmayın. Bu hava aldırma muhabbeti de süpürme dedikleri işlem. Gazı dışarı salarak borulardaki havayı dışarı atmayı planlıyorlar ama dış ünite içindeki gazı azaltıyorlar.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Kesinlikle vakumsuz montajı kabul etmeyin. Firmadan video için izin isteyerek teknik servise bu izni bildirin ve dış ünite montajını klimanın ilk çalıştırmasına kadar videoya alın.

Vakum yapacaklardır zaten siz videoya aldığınız için.

İçimden biraz dövün demek de geliyor açıkçası. Vakum yapmazlarsa size imzalatmak istedikleri belgeyi imzalamadan onlar daha oradayken şirketi arayın.

F Çevrimdışı

Foxbat

Yeni Üye
4 Ağu 2021
18
24
Kesinlikle vakumsuz montajı kabul etmeyin. Firmadan video için izin isteyerek teknik servise bu izni bildirin ve dış ünite montajını klimanın ilk çalıştırmasına kadar videoya alın.

Vakum yapacaklardır zaten siz videoya aldığınız için.

İçimden biraz dövün demek de geliyor açıkçası. Vakum yapmazlarsa size imzalatmak istedikleri belgeyi imzalamadan onlar daha oradayken şirketi arayın.
Yani anlam veremdim bana gelicek ekibi görmüyorlar mı zaten önce tamam yaparız dedi sonra da vakum ne demek diye bana sordu ben de açıklamasını yaptım, bakalım konuşuyoruz bana gelmeyecek yetkili servis ile bakalım ne çıkıcak sonunda bu işin e şimdi bu adam bilinçsiz her tüketiciye böyle montaj yapıp geçiyordur yani

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Yani anlam veremdim bana gelicek ekibi görmüyorlar mı zaten önce tamam yaparız dedi sonra da vakum ne demek diye bana sordu ben de açıklamasını yaptım, bakalım konuşuyoruz bana gelmeyecek yetkili servis ile bakalım ne çıkıcak sonunda bu işin e şimdi bu adam bilinçsiz her tüketiciye böyle montaj yapıp geçiyordur yani
Teknik servisteki masabaşı çalışan stajyerin bilgi hatası olabilir. Konumunuz neresiydi? Antalya Muratpaşa’dayım ve buradaki Daikin servisinin saha çalışanları işini gerektiği gibi yapıyorlar.

F Çevrimdışı

Foxbat

Yeni Üye
4 Ağu 2021
18
24
Teknik servisteki masabaşı çalışan stajyerin bilgi hatası olabilir. Konumunuz neresiydi? Antalya Muratpaşa’dayım ve buradaki Daikin servisinin saha çalışanları işini gerektiği gibi yapıyorlar.
Yok izmir konumum o değil de iklimlendirme merakım iyice arttı bu olayla beraber artık :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aramızda servis hizmetini iyi bilenler de vardır eminim sizce bu vakumu neden yapmak istemiyorlar ?

H Çevrimdışı

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
136
33
Yok izmir konumum o değil de iklimlendirme merakım iyice arttı bu olayla beraber artık :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aramızda servis hizmetini iyi bilenler de vardır eminim sizce bu vakumu neden yapmak istemiyorlar ?
15 dakika fazladan vakum yapmak zor geliyor. ama aslında elektrik hattı bağlanırken ya da aletler toplanırken bile 7-8 dakika vakumda kalsa yeter. ekstradan beklemelerine bile gerek yokken bu yapmama ısrarı nedir anlaşılır değil.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Aynı markanın aynı modelin 35UB olanını geçen hafta kurdurttum 10-15 dk vakum yapıldı. Daikin servisi hiç bir şekilde sorun çıkarmadı.
a marka b marka fark etmiyor her servis kafasına göre takılıyor kimi siz söylemeden vakum yaparken kimide fabrikadan vakumlu geliyor yalanını söyleyip vakum yapmıyor.kimide süpürme yapıyor.servsileri denetleyen olmayınca her servis ayrı telden çalıyor.

F Çevrimdışı

Foxbat

Yeni Üye
4 Ağu 2021
18
24
Kaç gün oldu bakalım bir sonraki servise ne kadar bekleyeceğim, onlar ne düşünürler vakum konusunda :/

Geri
Üst Alt