Dahili ve harici uydu alıcısı arasındaki görüntü farkı

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Merhabalar. Kullandığım Grundig marka televizyon 49" dahili 4k uydulu bir televizyon. Fakat harici uydu alıcısı kullanan televizyonlara kıyasla uydu yayınlarındaki görüntü kalitesi daha düşük kalitede ve flu geliyor. Bunun sebebi üzerindeki dahili uydu alıcısının yeterli kalitede olmaması mıdır? Teşekkürler.

Yeni televizyon gelmedi hocam eskisi üzerinden yorum yaptım.
Dereyi görmeden paçayı sıvamak bu olsa gerek ,okuyunca bastım kahkahayı :)
Firma zaten kendi web sitesindeki tanıtımda açı açık belirtmiş ve 4K ile standart görüntünün fotosunu paylaşmış ,sanırsın ki TRde tüm kanallar 4K yayın yapıyorlar :haha1

image.png

Ahanda buda 4K açıklaması :
4K
Ultra HD ya da 4K olarak ifade edilen çözünürlük değeri, standart HD ekranlardan yaklaşık 4 kat daha fazla piksel barındırır. Uzun kenarında 3840, kısa kenarında 2160 adet piksele sahip 4K ekranlar çok daha net ve detaylı bir görüntü sunar. 4K’nın sağladığı gözün görebileceği en net ve detaylı görüntülerle televizyon izleme keyfiniz zirveye çıkar.
Şimdi diyeceksiniz ki "abi,panel 4K ama,naberrr" ,panel 4K ama yayın HD hadi full'u da ben ekliyeyim FHD olsun :hihi
Gırgırla karışık yazdım ama,bence çok fazla beklenti olmasın,sonuçta 4K panelli bir tv ama yayınlar kötü. :ok

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
bakın size çok net bir bilgi+yıllardır da kullanan bir sürü insanın yorumları v.s)

1-Marka "Panasonic";panel tipi "Plasma

Not;LCD leri buna dahil değildir,dalgaya düşmeyin ltf

dünya da "dahili" de her zaman en iyisi bu idi! böyle bir Pany PDP kullanan adamın ne Techni ile ne de Humi ile ne de Kati ile
bir birlikteliği olurdu,zira hiç gerekmiyordu!

bu sistem yada düzen diyen halen de geçerlidir kimileri için

2-Bu Pany denen üretici kafayı bu işe öyle yormuş ki,sankim adamların asli işlevi Receiver,halbuki değil ama belli ki bir Team var
ellerin de ve herifler bu konuda harika işler çıkardılar!

Dünyanın en kaliteli Receiver ları bu herifler de dir! Almanya ana pazarları dır,üstelik acaip de pahalı dır! kısıtlı pazar payı olmasına
rağmen her zaman bunları üretiyorlar son yıllar da Bluray+Receiver tipleri vardır ki süperdir laf aramız da

Bir ara "Unifhier" işlemci çıkardılar ki diğer TV ler de böyle bir şey vardır ne de en baba Bluray ler de! adamlar resmen tek tabanca

Şimdiler de Unifhier de üst seride değişti ve daha da iyisi geldi,halen 4k BD pazarın da açık ara en önde giden Pany dir,eskinin
baba BD leri bile hikaye kaldı Pany yanın da

3-Receiver üretimi dahili/harici devam ediyor tabi ki zaten cihazı elinize alıyorsunuz settings den başlayarak tam bir profesyonel
cihaz olduğunu görüyorsunuz,sana resmin en doğal halini üretiyor,ama çoğu insan Sony/Samsung da ki anime renklere alıştıysa

"ülen bumu Panasonic resim kalitesi" diyebiliyor:hmm

4-yeni nesil 4K BD alacaksınız tek adres Panasonic

5-Her devir için en iyi Receiver ve tek adres Panasonic ama bu meretler hem çok pahalı hem de çok zor bulunuyor!
++

Panasonic dışın da
Receiver olarak her devrin en iyi 3lüsü ise şunlardır

-Technisat
-Humax
-Katrein

bu sıralama benim için böyledir,siz kafanıza göre değiştirin yerlerini,elini torbaya at hangisine denk gelirse al götür misali gibidir!

Not;bunların da sadece en üst serileri olacaktır her serisi böyle değildir! bildiğiniz FTA cihazlardır,fazla atraksiyon filan yapmazlar!
işleri sadece resmi doğru işlemek dir!

K Çevrimdışı

Kogan

Aktif Üye
16 Ara 2019
73
33
teraspy teraspy görüntünün 4K panel ile çok ilintili olduğunu düşünmüyorum keza 1080p harici görüntülerde ekranda paylaştığınız resimdeki gibi fluluk olmuyor. İlla ki kalite düşüşü olur ama gayet tatmin edici oluyor mevcut haliyle. Bunun dışında upscaling işlemi harici medyalarda sorunsuz çalışıyorsa, uydu yayınında da çalışması gerekir. Özetle yayının ve uydu alıcısının görüntü işlemcisinin yetersiz kalitede olması durumu var.

Bir de dereyi görmeden paçayı sıvamak konusunda Grundig'de alt düzey ve yakınsak fiyattaki televizyonlar üç aşağı beş yukarı aynı kalitede hatta Beko, Arçelik de buna dahil. Önceki televizyonda olan Micro Dimming siyah derinliği, Video Perfection Engine ise suni hertz yükseltmesi ya da akıcılık diyeceğimiz bir konu ile alakalı. Bunların hiçbir kısmı günlük kullanımda görüntüdeki netlik problemini tam olarak açıklamıyor. Özetle gelecek olan televizyon ile kırılan televizyon arasında bariz bir farklılık yok. Sabırsızlık olarak niteleyebiliriz durumu ama dereyi görmeme durumu pek de gerçekçilik içermiyor bence.

albanez albanez hocam harika bir yazı olmuş.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
teraspy teraspy görüntünün 4K panel ile çok ilintili olduğunu düşünmüyorum keza 1-1080p harici görüntülerde ekranda paylaştığınız resimdeki gibi fluluk olmuyor. İlla ki kalite düşüşü olur ama gayet tatmin edici oluyor mevcut haliyle. Bunun dışında upscaling işlemi harici medyalarda sorunsuz çalışıyorsa, uydu yayınında da çalışması gerekir. 2- Özetle yayının ve uydu alıcısının görüntü işlemcisinin yetersiz kalitede olması durumu var.

3- Bir de dereyi görmeden paçayı sıvamak konusunda Grundig'de alt düzey ve yakınsak fiyattaki televizyonlar üç aşağı beş yukarı aynı kalitede
hatta Beko, Arçelik de buna dahil. Önceki televizyonda olan Micro Dimming siyah derinliği, Video Perfection Engine ise suni hertz yükseltmesi ya da akıcılık diyeceğimiz bir konu ile alakalı. Bunların hiçbir kısmı günlük kullanımda görüntüdeki netlik problemini tam olarak açıklamıyor. 4- Özetle gelecek olan televizyon ile kırılan televizyon arasında bariz bir farklılık yok. Sabırsızlık olarak niteleyebiliriz durumu ama 5- dereyi görmeme durumu pek de gerçekçilik içermiyor bence.
Ben zaten gırgırla karışık yazdığımı belirtmiştim ,önce bunu belirteyim :)
1- Foroğrafı ben kendi web sitesinden aldım ,özellikle de belirttim,yani üretici firmanın paylaştığı fotoğraftır,aslında bunun da saçma olduğunu, çünkü 4K yayının olmadığını da belirttim :)
2- Bu tam olarak bilinmez,çünkü buna sebep yazılımda olabilir ,yani belkide yazılımla düzeltilecek bir sorun da olabilir(di)
3- 4- İşte olayın patlak verdiği asıl konu sevgili Kogan,2.ci şıkta belirttiğim gibi ,kırılan tvde belkide yazılımdan olabilecek ve yine yazılımla düzeltilebilecek sorunda olabilirdi ,yeni tv sağ-salim geldiğinde yine aynı sorunu göremeyebilirsin,belkide yazılım yükselterek çözülmüş hatta belkide hiç gorüntü sorunu yaşamamış da olabilirsin ,tabii tersi de olabilir ,ama bana göre iki tv arasında baya fark var ,özellikle yazılım-donanım olarak.En bariz fark birinde DTS var,diğerinde yok ,kırılanda 4 hdmi var,diğerinde 3 ,usb girişi bile farklı ,özellikle kırılanda BT var,diğerinde yok yani bana göre baya fark görünüyor ,ama seni de anlıyorum ,bende olsam belki böyle davranır,uygun olan tvyi alırdım muhtemelen veya fark vereyim Rioyu alayım da diyebilirdim,o günkü durumuma bağlı tabii :)
5-Dereyi görmeme durumu da şu:
Önce yeni tv dediğim gibi sağ-salim gelsin ,kurulsun ,uydu yayınlarını o zaman görmek lazım anlamındaydı ,ki bana göre de tespitim doğru ,ama kendinde belirtmişsin zaten "sabırsızlık" diye :)
Umarım sıkıntısız kullanırsın,içine siner gelen tv :ok

S Çevrimdışı

SONKULLANICI

Aktif Üye
16 Nis 2019
234
64
Önceki TV'de micro dimming varmış, bu bazı sahnelerde kontrasta etki eden bir durum. (Tabi otomatik modda çalışıyorsa.)
4K içerikte görüntünün net olması gerekir zaten.
1080'de de önceki TV iyiydi diyorsanız, ya yeni TV'nin paneli kötü ya da donanım altyapısı kötü. (Görüntü işleme anlamında.)

Aklıma da başka bir şey gelmiyor.
Umut Bey, merhaba, benim tv Vestel 49 ud 8200 4k +HDR+DLED özelliklerine sahip.4K görüntülerde,HD stüdyo çekimlerinde hiç sorunum yok,cam gibi.Lakin HD kanallarda yayınllanmasına rağmen , dizi filmler de, gölgeli kısımlar kırmızımsı kahverengimsi bir renge bürünüyor,yani bir kalite düşüşü var.Oysa aynı dizileri bozulan 1024 çözünürlüklü plazma tv(50 inc) de harici uydu alıcılar ile izlerken bu kalitesizliğe rastlamamıştım hiç.VA panel olduğunu öğrendiğim bu tv nin kaderi mi bu acaba yoksa bilmediğim,beceremediğim bir ayarı mı var bu işin acaba?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Umut Bey, merhaba, benim tv Vestel 49 ud 8200 4k +HDR+DLED özelliklerine sahip.4K görüntülerde,HD stüdyo çekimlerinde hiç sorunum yok,cam gibi.Lakin HD kanallarda yayınllanmasına rağmen , dizi filmler de, gölgeli kısımlar kırmızımsı kahverengimsi bir renge bürünüyor,yani bir kalite düşüşü var.Oysa aynı dizileri bozulan 1024 çözünürlüklü plazma tv(50 inc) de harici uydu alıcılar ile izlerken bu kalitesizliğe rastlamamıştım hiç.VA panel olduğunu öğrendiğim bu tv nin kaderi mi bu acaba yoksa bilmediğim,beceremediğim bir ayarı mı var bu işin acaba?

4K panelde 1080İ görüntü biraz bulanık görünür, çünkü görüntünün çözünürlüğü panelin çözünürlüğünden düşük.
Eksik pikselleri tamamlamak için TV görüntüyü Upscale yapıyor, ama bu o kadar da başarılı bir işlem değil.

Plazma panellerde arka aydınlatma benim bildiğim kadarıyla yok, her piksel kendi ışık enerjisiyle aydınlanıyor.
LCD TV ise arka aydınlatmaya sahip. Bu da renk ve kontrast farkını oluşturur. Bir de VA panel ise tam karşıdan izlemeniz gerekir.

Ama bir fark daha var ki, muhtemelen Plazmanın görüntü işleme & iyileştirme altyapısı Vestel'dekinden daha iyi.

TV yayını ağırlıklı kullanıyorsanız, çoğu kanal şu an Full HD (1920X1088) olduğu için, 4K panelde yayınları bulanık görmeye devam edeceksiniz maalesef.
Benzer sıkıntıyı Full HD yayınlar gelene kadar da biz çekmiştik. (Full HD TV sahipleri olarak.)

cozunurluk-farklari98fe5655fef36cf5.png

S Çevrimdışı

SONKULLANICI

Aktif Üye
16 Nis 2019
234
64
4K panelde 1080İ görüntü biraz bulanık görünür, çünkü görüntünün çözünürlüğü panelin çözünürlüğünden düşük.
Eksik pikselleri tamamlamak için TV görüntüyü Upscale yapıyor, ama bu o kadar da başarılı bir işlem değil.

Plazma panellerde arka aydınlatma benim bildiğim kadarıyla yok, her piksel kendi ışık enerjisiyle aydınlanıyor.
LCD TV ise arka aydınlatmaya sahip. Bu da renk ve kontrast farkını oluşturur. Bir de VA panel ise tam karşıdan izlemeniz gerekir.

Ama bir fark daha var ki, muhtemelen Plazmanın görüntü işleme & iyileştirme altyapısı Vestel'dekinden daha iyi.

TV yayını ağırlıklı kullanıyorsanız, çoğu kanal şu an Full HD (1920X1088) olduğu için, 4K panelde yayınları bulanık görmeye devam edeceksiniz maalesef.
Benzer sıkıntıyı Full HD yayınlar gelene kadar da biz çekmiştik. (Full HD TV sahipleri olarak.)

cozunurluk-farklari98fe5655fef36cf5.png
Lakin dediğim gibi, HD görüntülerde,stüdyo çekimlerinde hiç sorun yok,sorun sanırım tam HD çekim olmadığı için dizilerde ortaya çıkıyor bu problem.HD kanalların hemen hemen tümünde haber proğramında stüdyo çekimi olduğu için görüntü harika hiç sorun yok,ama diziye yada filme baktığınızda aynı HD kanalda, bu problem ortaya çıkıyor.Bundan dolayı,dizi çekimlerinin SD-HD çizgisinde SD ye daha yakın bir kalite olduğundan dolayı diye düşünüyorum.Va panel özelliğinden dolayı tam karşıdan izlesek de aynı sorun var malesef,yakın çekimlerde bu sorun pek yok ama,kenar kıyı görüntülerde koyu ve gölgeli bölgeler ne yazıkki böyle.Teşekkürler.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Lakin dediğim gibi, HD görüntülerde,stüdyo çekimlerinde hiç sorun yok,sorun sanırım tam HD çekim olmadığı için dizilerde ortaya çıkıyor bu problem.HD kanalların hemen hemen tümünde haber proğramında stüdyo çekimi olduğu için görüntü harika hiç sorun yok,ama diziye yada filme baktığınızda aynı HD kanalda, bu problem ortaya çıkıyor.Bundan dolayı,dizi çekimlerinin SD-HD çizgisinde SD ye daha yakın bir kalite olduğundan dolayı diye düşünüyorum.Va panel özelliğinden dolayı tam karşıdan izlesek de aynı sorun var malesef,yakın çekimlerde bu sorun pek yok ama,kenar kıyı görüntülerde koyu ve gölgeli bölgeler ne yazıkki böyle.Teşekkürler.

Aradaki fark bence bit oranından değil de LCD - Plazma çalışma prensibi farkından kaynaklanıyor.
Plazmaya alıştıysanız LCD'ye alışmanız zor olur.
Plazma'dan OLED'e geçmeliydiniz bence. :hihi

S Çevrimdışı

SONKULLANICI

Aktif Üye
16 Nis 2019
234
64
Aradaki fark bence bit oranından değil de LCD - Plazma çalışma prensibi farkından kaynaklanıyor.
Plazmaya alıştıysanız LCD'ye alışmanız zor olur.
Plazma'dan OLED'e geçmeliydiniz bence. :hihi
Yok hocam ne oled i, full hd alacaktım ama,4k ile arada cüzi fark olduğu için,olmuşken 4K olsun dedik.Plazmamdan müthiş memnundum yoksa.3.kere ana kart yanınca,yetti gari dedik.O sorunu da tam anlayamadık hoş,hem tv hem uydu alıcı yandı 3 kere aynı anda.biri birini yakıyor ama hangisi hangisini yakıyor anlamadık.Uyducuyu çağırdık ya bir sorun olabilir uydu hattında diye,o da yok prizlerinizde topraklama yok falan dedi,herkesde yok topraklama,niye sadece bende yanıyor bunlar o zaman sorusuna cevap veremiyor.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Yok hocam ne oled i, full hd alacaktım ama,4k ile arada cüzi fark olduğu için,olmuşken 4K olsun dedik.Plazmamdan müthiş memnundum yoksa.3.kere ana kart yanınca,yetti gari dedik.O sorunu da tam anlayamadık hoş,hem tv hem uydu alıcı yandı 3 kere aynı anda.biri birini yakıyor ama hangisi hangisini yakıyor anlamadık.Uyducuyu çağırdık ya bir sorun olabilir uydu hattında diye,o da yok prizlerinizde topraklama yok falan dedi,herkesde yok topraklama,niye sadece bende yanıyor bunlar o zaman sorusuna cevap veremiyor.

Ev tesisatında da bir sorun olabilir. :alala
TV yayını ağırlıklı kullanıyorsanız 4K yayınların gelmesini bekleyeceksiniz mecburen. Ki onun da ne zaman olacağı belli değil.

K Çevrimdışı

Kogan

Aktif Üye
16 Ara 2019
73
33
Bu arada Grundig televizyonum fabrikadan geldi. Servis kurulumu falan yaptı, piksel testinde bir problem çıkmadı, ışık sızması da öyle göze batacak bir düzeyde değildi. Diğer televizyondan panel olarak daha başarılı (sanırım eski panel va'ydı ve yan açılardan izleme keyfi düşüktü, bu ips bizim için daha iyi oldu) olsa da uydu yayını yine yetersiz. Ben ne kadar uydu alıcısı olayında ısrar etsem de hanımı harici uydu hakkında ikna edemedim. Böyle izleyeceğiz sanırım.

S Çevrimdışı

SONKULLANICI

Aktif Üye
16 Nis 2019
234
64
Bu arada Grundig televizyonum fabrikadan geldi. Servis kurulumu falan yaptı, piksel testinde bir problem çıkmadı, ışık sızması da öyle göze batacak bir düzeyde değildi. Diğer televizyondan panel olarak daha başarılı (sanırım eski panel va'ydı ve yan açılardan izleme keyfi düşüktü, bu ips bizim için daha iyi oldu) olsa da uydu yayını yine yetersiz. Ben ne kadar uydu alıcısı olayında ısrar etsem de hanımı harici uydu hakkında ikna edemedim. Böyle izleyeceğiz sanırım.
Hocam, uydu alıcı konusunda bile bu kadar baskı altındaysanız, üzüldüm ya :)

N Çevrimdışı

Nautilus

Aktif Üye
13 Haz 2019
294
43
Aralık ayının başında Tüketici hakem heyeti kararı sonrasında Vestel 65 UD 9000 TV iade alıninca yine yerli olsun diyerek yerine Grundig 65 7810 serisi TV aldım.TV kurulduğu an görüntü ve ses kalitesinin Vestelin çok çok gerisinde olduğu bariz fark ediliyordu.Ne kadar ayar yaptıysam olmadı görüntü karanlık ve net değildi ayrıca hiç bir seyir keyfi yoktu.Bir hafta bile tahammül edemeden geri verip yerine Philips 70 PUS 7304 TV aldım.

K Çevrimdışı

Kogan

Aktif Üye
16 Ara 2019
73
33
Aralık ayının başında Tüketici hakem heyeti kararı sonrasında Vestel 65 UD 9000 TV iade alıninca yine yerli olsun diyerek yerine Grundig 65 7810 serisi TV aldım.TV kurulduğu an görüntü ve ses kalitesinin Vestelin çok çok gerisinde olduğu bariz fark ediliyordu.Ne kadar ayar yaptıysam olmadı görüntü karanlık ve net değildi ayrıca hiç bir seyir keyfi yoktu.Bir hafta bile tahammül edemeden geri verip yerine Philips 70 PUS 7304 TV aldım.
Hocam bundan önceki kırılan televizyon ile yeni gelen arasında bariz netlik ve panel farkı var. Dediğiniz durumu bende yaşamıştım ve çok fazla beklentiye gitmemiştim ama bu televizyondaki görüntüden memnunum. Bundan önceki televizyonda siyahlar daha gri gibiydi ve ışık dalgalanması çok daha fazlaydı. Bu nedenle çok fazla beklentim yoktu. Test videoları ve karanlıkta inceleyince gayet tatmin edici bir seyir keyfi sunuyor.
Hocam, uydu alıcı konusunda bile bu kadar baskı altındaysanız, üzüldüm ya :)
İşin aslı xbox, soundbar yer kaplıyor zaten kablolar da epeyce kalabalık. Bu nedenle haklı. Eh bir de televizyon (uydu) seyir süremiz günlük 1-2 saat olunca çok da haksız diyemeyeceğim. Genelde dizi, film izliyoruz. Netflix üyeliği aldık, yoğun kullanım burada olacak.

Geri
Üst Alt