Deneyim Cosori Airfryer Kullanım deneyimleri

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
26
beyler airfryer çalışırken arkasından dışarı sıcak hava üflüyor bu normal mi ?

bu arada normal patatesi elimle köfte yoğurur gibi biraz yağa bulayıp 15 dk kadar pişirdim fena değil sonuçlar tabi hazır patates gibi değil ama idare eder
 
Son düzenleme:
slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
beyler airfryer çalışırken arkasından dışarı sıcak hava üflüyor bu normal mi ?

bu arada normal patatesi elimle köfte yoğurur gibi biraz yağa bulayıp 15 dk kadar pişirdim fena değil sonuçlar tabi hazır patates gibi değil ama idare eder
Hazır patates derken bu zincir mağazalardaki gibi mi?
 
F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
26
Dondurulmuş olanların avantajı soğuk olması. Buzunu çözdürmeden kızartırsanız daha çıtır olur. Normal patates için de soyup doğrarken buz içinde bekletin. Nişastası fazla dağılmazsa daha çıtır oluyor.
15 yerine 20 dk pişirince daha iyi oldu bu sefer. 5 dakika fazladan kızarması daha iyi normal patatesin.
 
gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,777
Dondurulmuş olanların avantajı soğuk olması. Buzunu çözdürmeden kızartırsanız daha çıtır olur. Normal patates için de soyup doğrarken buz içinde bekletin. Nişastası fazla dağılmazsa daha çıtır oluyor.
hazır satılan patateslerin, ön kızartmadan geçtiği, içeriğinde palm yağı gibi zararlıların olduğu söyleniyor. mümkünse normal patates kullanmakta yarar var.
 
slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
hazır satılan patateslerin, ön kızartmadan geçtiği, içeriğinde palm yağı gibi zararlıların olduğu söyleniyor. mümkünse normal patates kullanmakta yarar var.
Ön kızartmadan geçmese bile birinci kalite patatesi hazırda satmazlar. Bu arada küçük bir not; hazır kavurma da kullanmayın.
 
gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,777
beyler airfryer çalışırken arkasından dışarı sıcak hava üflüyor bu normal mi ?

bu arada normal patatesi elimle köfte yoğurur gibi biraz yağa bulayıp 15 dk kadar pişirdim fena değil sonuçlar tabi hazır patates gibi değil ama idare eder
aletin arkasından çıkan sıcak hava, cihazın rezistansla ve fanla üfürdüğü ve yiyeceğe temas eden hava. illa ki bir yerden çıkacaktı, oradan çıkıyor. :kroteyyani normal.
 
gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,777
Farklı boyutlarda doğramamakta önemli. Kalın ve ince dilimler olursa bir kısmı çiğ kalıp bir kısmı yanar. Gerçi ben bu kadar anlatıyorum ama biz hala geleneksel tava kullanıyoruz. :)
parmak boyunda da, elma dilim de yaptık, sıkıntı yok. (pişme süresi karşılaştırmadım, belki fark sürededir). ama mümkünse 180 derece üstüne çıkmamak gerekiyor. ve patates özelinde, pişince tüketmek lazım. bekletmeye gelmiyormuş, yeni öğrendim. deneme yanılma ile cihazınıza uygun ölçüyü bulunca, tava ve yağ tehlikesinden vaz geçersiniz.
 
Geri
Üst Alt