BEN GENELDE HEP BUYUK HARF KULLANIYORUM TESEKKURLER UYARI İÇİNLütfen mesajlarınızı küçük harf kullanarak yazınız. İnternet dünyasında büyük harf BAĞIRMAK anlamına gelir. Bağırdığınızı düşünmemizi istemezsiniz sanırım.![]()
BEN GENELDE HEP BUYUK HARF KULLANIYORUM TESEKKURLER UYARI İÇİNLütfen mesajlarınızı küçük harf kullanarak yazınız. İnternet dünyasında büyük harf BAĞIRMAK anlamına gelir. Bağırdığınızı düşünmemizi istemezsiniz sanırım.![]()
Forum ortamında ve internette genelde büyük harf kullanamazsınız. Aynı alışkanlıkla devam ederseniz forumdan uzaklaştırılırsınız. Bulunduğunuz ortamlarda ben genelde bağırırım diyor musunuz?BEN GENELDE HEP BUYUK HARF KULLANIYORUM TESEKKURLER UYARI İÇİN
Hazır patates derken bu zincir mağazalardaki gibi mi?beyler airfryer çalışırken arkasından dışarı sıcak hava üflüyor bu normal mi ?
bu arada normal patatesi elimle köfte yoğurur gibi biraz yağa bulayıp 15 dk kadar pişirdim fena değil sonuçlar tabi hazır patates gibi değil ama idare eder
dondurulmuş olanlarHazır patates derken bu zincir mağazalardaki gibi mi?
Dondurulmuş olanların avantajı soğuk olması. Buzunu çözdürmeden kızartırsanız daha çıtır olur. Normal patates için de soyup doğrarken buz içinde bekletin. Nişastası fazla dağılmazsa daha çıtır oluyor.dondurulmuş olanlar
15 yerine 20 dk pişirince daha iyi oldu bu sefer. 5 dakika fazladan kızarması daha iyi normal patatesin.Dondurulmuş olanların avantajı soğuk olması. Buzunu çözdürmeden kızartırsanız daha çıtır olur. Normal patates için de soyup doğrarken buz içinde bekletin. Nişastası fazla dağılmazsa daha çıtır oluyor.
hazır satılan patateslerin, ön kızartmadan geçtiği, içeriğinde palm yağı gibi zararlıların olduğu söyleniyor. mümkünse normal patates kullanmakta yarar var.Dondurulmuş olanların avantajı soğuk olması. Buzunu çözdürmeden kızartırsanız daha çıtır olur. Normal patates için de soyup doğrarken buz içinde bekletin. Nişastası fazla dağılmazsa daha çıtır oluyor.
Ön kızartmadan geçmese bile birinci kalite patatesi hazırda satmazlar. Bu arada küçük bir not; hazır kavurma da kullanmayın.hazır satılan patateslerin, ön kızartmadan geçtiği, içeriğinde palm yağı gibi zararlıların olduğu söyleniyor. mümkünse normal patates kullanmakta yarar var.
aletin arkasından çıkan sıcak hava, cihazın rezistansla ve fanla üfürdüğü ve yiyeceğe temas eden hava. illa ki bir yerden çıkacaktı, oradan çıkıyor.beyler airfryer çalışırken arkasından dışarı sıcak hava üflüyor bu normal mi ?
bu arada normal patatesi elimle köfte yoğurur gibi biraz yağa bulayıp 15 dk kadar pişirdim fena değil sonuçlar tabi hazır patates gibi değil ama idare eder
Doğru. Kapalı sistemle sürekli sirkülasyon yapıyor diye düşünüyordum. Tahliye olmazsa ısıyı kontrol edemez.aletin arkasından çıkan sıcak hava, cihazın rezistansla ve fanla üfürdüğü ve yiyeceğe temas eden hava. illa ki bir yerden çıkacaktı, oradan çıkıyor.yani normal.
Farklı boyutlarda doğramamakta önemli. Kalın ve ince dilimler olursa bir kısmı çiğ kalıp bir kısmı yanar. Gerçi ben bu kadar anlatıyorum ama biz hala geleneksel tava kullanıyoruz.patatesleri çok ince doğramamak (yanabiliyor), ıslak bırakmamak (kağıt havluyla kurulanmalı) ve aşırı yağa bulamamak önemli.
parmak boyunda da, elma dilim de yaptık, sıkıntı yok. (pişme süresi karşılaştırmadım, belki fark sürededir). ama mümkünse 180 derece üstüne çıkmamak gerekiyor. ve patates özelinde, pişince tüketmek lazım. bekletmeye gelmiyormuş, yeni öğrendim. deneme yanılma ile cihazınıza uygun ölçüyü bulunca, tava ve yağ tehlikesinden vaz geçersiniz.Farklı boyutlarda doğramamakta önemli. Kalın ve ince dilimler olursa bir kısmı çiğ kalıp bir kısmı yanar. Gerçi ben bu kadar anlatıyorum ama biz hala geleneksel tava kullanıyoruz.![]()