Corona günlerinde ben

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
51
Evdeyim, ekmek alma dışında kesinlikle çıkmıyorum.
Bir an önce bitmesini ümit ediyorum, dört duvar arasında insan kendisini dinliyor çünkü.
Netflix, oyun vs. bir yere kadar.
Yürüyüş yapan, bisiklet süren insanım ben. Nasıl kalayım öyle ölüm korkusuyla dört duvar arasında?
Evdekiler işe gitmese neyse, o zaman bu kadar kafaya takmam virüsü.
Ama dışarı ile temas halinde 2 kişi var, nasıl rahat edeyim? Odaya kapansam da kendi vücudumu dinlemekten alıkoyamıyor beynim. :bilmiyom
Emmi bizde korka korka gidiyoruz eskiden pazar gelse diyordum şimdi evden çıkmayınca pazar bitsede işe gitsem diyorum

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
52
Herkes halinden çok memnun sanırım ,ya da hayattan "gizli" yaşıyorsunuz, yaşadıklarınızı anlatacak cümleler yok :hihi
Evet biz ailecek memnunuz
*Ben çalışıyorum, insanlarla sosyal mesafeyi koruyup, dezenfekte işini ciddiye alıyorum şimdilik sorun yok
*Çocuklar evde, hanım fazlasıyla memnun.

Hayat, olması gerektiği gibi sakin, yavaş. Gereksiz ne varsa artık yok, gıda ve temizlik maddesi sorunu olmadıktan sonra, gerekmediğini düşündüğüm insanlara bulaşmadıktan sonra ailecek sorunumuz yok çok şükür.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,290
66
Bugün hanım yazdığı tüm pasta ve kek tariflerini ortaya döktü,tek tek baktı ,ezberinde olanları kenara ayırdı,olmayanları daha büyük bir deftere geçirmeye başladı,"hepsini yazmana gerek yokki,çoğunu daha yapıp yemedik" dedim ,keşke demez olaydım ,yedim fırçayı, "ben sana karışıyormuyum,elleme şu tvyi diyormuyum" dedi :)
Yarın hava güzel olursa (3 gündür kapalı ve esintili burada) balkona çıkıp yaacakmış,"bari güneş görelim biraz" dedi.Eve kapandığımızdan beri yünlerle uğraşıyordu,"bu tek kalmış,bu çürümüş" diye hepsini ayırdı ,yünler bitti şimdi yemekler başladı :)
"hadi bunlar da bitti diyelim,o zaman ne yapacaksın" dedim,"bulurum bir şeyler alo" dedi :haha1
Dedim ya,hadi ben alışığım evde kalmaya ama hanım zor alışır :)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,823
Bugün hanım yazdığı tüm pasta ve kek tariflerini ortaya döktü,tek tek baktı ,ezberinde olanları kenara ayırdı,olmayanları daha büyük bir deftere geçirmeye başladı,"hepsini yazmana gerek yokki,çoğunu daha yapıp yemedik" dedim ,keşke demez olaydım ,yedim fırçayı, "ben sana karışıyormuyum,elleme şu tvyi diyormuyum" dedi :)
Yarın hava güzel olursa (3 gündür kapalı ve esintili burada) balkona çıkıp yaacakmış,"bari güneş görelim biraz" dedi.Eve kapandığımızdan beri yünlerle uğraşıyordu,"bu tek kalmış,bu çürümüş" diye hepsini ayırdı ,yünler bitti şimdi yemekler başladı :)
"hadi bunlar da bitti diyelim,o zaman ne yapacaksın" dedim,"bulurum bir şeyler alo" dedi :haha1
Dedim ya,hadi ben alışığım evde kalmaya ama hanım zor alışır :)

Emmi sen de yengeye yazılım öğretirsin. :hihi

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,290
66
Emmi sen de yengeye yazılım öğretirsin. :hihi
Bizim hanım yıllardır linux kullanıyor umut,normalde sistem update'ti synapticten yapıyor ama ben bizim hanıma konsolu gösterdim ve "arada sırada buradan komutla sistemini güncellersin"demiştim ,yani benim tabirimle karakalem komut satırından güncelleme (apt-get) :)
Kendine bir tarih seçmiş ,o tarih geldiğinde konsol açıyor ve "sudo apt-get update" ve diğer komutu girerek günceller hep ,daha hiç karışmadım ,bir kere gösterdim nasıl olacağını o kadar :hihi
Yakında hacker olursa şaşırmam :haha1

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,290
66
Dün köye geldim ,yolda hiç kontrol yoktu ,gayet akıcı geldim :)
1 ay sonra geldiğimden kapıyı zor açtım ,çünkü kapının boyu kadar ot olmuş ,hemen hemen her yer desem yalan olmaz.Dün ilk önce kapı önlerinin ve içerisinin otlarını tırpanladım ,tabii önce eve eşyaları yerleştirdim,yemekleri dolaba koydum , hanım 10 günlük yemek koydu dondurucuya yerleştirdim hanımın tarifi ile :)
Bugün arka kısmın -yaklaşık 2500 metrekare- otlarını tırpanlamaya başladım ,komşum ahmet abi motor sesini duyunca "aha,alolar burda,gelmişler" diyerek telefon etmiş ,tabii motordan duymayınca çıkmış gelmiş,ben otları biçerken bir de foto çekmiş ,muhabbet ederken söyledi ,oğluna gösterecekmiş "bak adam kaç yaşında motorla otları biçiyor "diye :kiskis
Aslında evde otur otur göbek çıktı ya ,"hem iş hem göbek eritme operasyonu" diye anlattım ahmet abiye de :)
Bir ayda ot boyu neredeyse benim boyumda olmuş ,nasıl bitecek bilmiyorum .

foruma-10.png

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,890
48
1 ay sonra geldiğimden kapıyı zor açtım ,çünkü kapının boyu kadar ot olmuş ,hemen hemen her yer desem yalan olmaz.Dün ilk önce kapı önlerinin ve içerisinin otlarını tırpanladım ,tabii önce eve eşyaları yerleştirdim,yemekleri dolaba koydum , hanım 10 günlük yemek koydu dondurucuya yerleştirdim hanımın tarifi ile :)
Bugün arka kısmın -yaklaşık 2500 metrekare- otlarını tırpanlamaya başladım ,komşum ahmet abi motor sesini duyunca "aha,alolar burda,gelmişler" diyerek telefon etmiş ,tabii motordan duymayınca çıkmış gelmiş,ben otları biçerken bir de foto çekmiş ,muhabbet ederken söyledi ,oğluna gösterecekmiş "bak adam kaç yaşında motorla otları biçiyor "diye :kiskis
Aslında evde otur otur göbek çıktı ya ,"hem iş hem göbek eritme operasyonu" diye anlattım ahmet abiye de :)

foruma-10.png
Kolay gelsin ?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,290
66
Bu gün sabahtan yağmur yağdı ,bende farklı işler yaptım ,ama saat 17:00 den , saat 19:00 kadar kuru otları yaktım ,yağmur dinince 50 metrekare alanı biçtim, daha 2450 metrekare yer var biçilecek ,hanım aradı "alo ,kimseyle el sıkışma sakın" dedi :)

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,535
Bu gün sabahtan yağmur yağdı ,bende farklı işler yaptım ,ama saat 17:00 den , saat 19:00 kadar kuru otları yaktım ,yağmur dinince 50 metrekare alanı biçtim, daha 2450 metrekare yer var biçilecek ,hanım aradı "alo ,kimseyle el sıkışma sakın" dedi :)
Emmi inşallah ailecek (Forumca) Bir çay içmek nasip olur o yağmurun sesi altında.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
16,580

foruma-10.png
teraspy teraspy Usta
Biçtikçe bir süre sonra tekrar uzayacaklar ta ki yağmurlar bitip yaz gelinceye kadar tekrar tekrar uğraşacaksın ? otu kurutan ilaçlar var kullanmanız daha uygun olur. ?

Geri
Üst Alt