Söyle soyliyim 1 sene önce 55nu7400 u 5 bin TL ye aldı arkadaşım mağazadan . Şuan internette 6 bin TL . TV 2018 de üretilmeye başlandı. Bence her geçen süre dezavantaj. Bu yaz düğün diye Kasım da beyaz eşyaları aldım şuan 2 bin TL üstüne koydu dolar firlamadan önce.Öncelikle şimdiden hayırlı olsun ama bu kadar erken almayı doğru bulmuyorum, önümüzdeki sene en azından bu senenin top modellerini daha uygun fiyata alma ihtimali yüksek bana göre
Şöyle söyleyeyim geçen sene 5000 liralık dolar ya da gram altın alsaydın şimdi kaç para olurdu, sıfır stok maliyeti ile 1 yıl eskimemiş bir tv yi 6000 liraya alıp üstüne belki bir de Android box alacak para kalırdı. ?Söyle soyliyim 1 sene önce 55nu7400 u 5 bin TL ye aldı arkadaşım mağazadan . Şuan internette 6 bin TL . TV 2018 de üretilmeye başlandı. Bence her geçen süre dezavantaj. Bu yaz düğün diye Kasım da beyaz eşyaları aldım şuan 2 bin TL üstüne koydu dolar firlamadan önce.
Aynı şeyi yazmışız okumadan çünkü aklın yolu bir, evlilik öncesi para varsa zaten kesinlikle TL pozisyonda kalmamalı, dolar, altın, belki biraz sağlam hisseden oluşan bir sepette kalmalıBen Karşıyım
Elektronik ve beyaz eşyada ''Alayım köşede dursun'' mantığı hem günümüz ETİK dışı kuralları hem de yeni tüketiciyi koruma kanununun bu konuda bir madde nedeniyle tüketicinin yanında olmaması gibi nedenlerle bu yaklaşım tüketici adına zarar doğurur.
Kanundaki madde 'Malın garantisi, ürünün teslim tarihinden itibaren başlar'' dese de belli başlı markalar kanundan daha çok tüketici yanında durarak (Vestel Arçelik gibi) Bu açığı kapatıyor ancak burada devreye yine seçilecek marka ve tabi ki süre giriyor.
Bir LG markası tercih edilirse gözünün yaşına bakmıyorlar, Fatura tarihi garanti başlangıç tarihidir. Nokta. (2-3 haftaya kadar onlar da tolere ediyor)
Vestel de örneğin Elektronik ürünlerde çeyizlik süresi 6 ay. Beyaz eşyalarda eskiden 5 yıldı, F fikoloji nin beni uyarması ile öğrendim ki onu da 3 yıla çekmişler.
Otomotiv sektrörü gibi her sene model ve özellik değişen bir sektörde ''Bir köşede dursun'' mantığı ile tv almak yerine, paranın da değer kaybetmesinden korkun var ise çözüm basit.
Bu gün ne alacaksın? diyelim ki 55RU7400
Bu gün usd ne kadar? 7 tl diyelim
Bu model geçen sene 4329tl idi
Bu sene Kaç lira? 4795tl
Haydi 5000 diyelim küsuratlarla uğraşmayalım. 5000tl ye kaç usd alırsın? Diyelim ki 710 usd
Bir sene geçti düğün öncesi tv alacaksın. 55NU7400 kaç tl olmuş? Geçiş yıllardaki artış oranlarına göre 5500tl diyelim.
Bir sene geçti dolar kaç tl olmuş? Her sene amerikan dolarının ortalama (Son 5 yılın ortalamasıdır) 0.8tl artış yaptığını baz alırsak 7.8tl diyelim
710 x 7.8 = 5538tl
Ne kaybetmişsin? Hiç bir şey
Ne kazanmışsın?
1- Servisin ağız kokusunu çekmeyeceksin ''Aaabi bu modller garantiye bla bla bla''
2- NU yerine RU model almış olacaksın (Önümüzdeki sene bu muhtemelen Puuuu olur )
3- Muhtemel o seneye dair güncel gelen bir teknoloji veya uygulama var ise otomatikman buna hak kazanmış olacaksın.
4- Olası lisans sürelerinden bir sene daha az etkileneceksin
5- TV nin depolandığı yterdeki olası su baskını, deprem, yıldırım düşmesi, hırsız girmesi, evin yaramaz yeğeninin tv kolisini dart tahtası yapması gibi bütün olası korkuları da aklından atmış olacaksın
Senin üstteki mesajını okurken ben de ''Alın yolu bir'' diye içimden geçiriyordum ki baktım alttaki mesajda aynısı yazmışAynı şeyi yazmışız okumadan çünkü aklın yolu bir, evlilik öncesi para varsa zaten kesinlikle TL pozisyonda kalmamalı, dolar, altın, belki biraz sağlam hisseden oluşan bir sepette kalmalı
Adem abi çok güzel yazmışsın tabi ama olası şartlar keşke öyle olsa. Öncelikle ben taksitle alacağım ve düğün zamanı bu taksit bitmiş olacak asıl amac bu diceksin ki taksit paralarını kenarı koy öyle al orda da iki ay koyarım üçüncü ay koymam yerim o parayı bildiğim için o tarz işlere girismiyorumBen Karşıyım
Elektronik ve beyaz eşyada ''Alayım köşede dursun'' mantığı hem günümüz ETİK dışı kuralları hem de yeni tüketiciyi koruma kanununun bu konuda bir madde nedeniyle tüketicinin yanında olmaması gibi nedenlerle bu yaklaşım tüketici adına zarar doğurur.
Kanundaki madde 'Malın garantisi, ürünün teslim tarihinden itibaren başlar'' dese de belli başlı markalar kanundan daha çok tüketici yanında durarak (Vestel Arçelik gibi) Bu açığı kapatıyor ancak burada devreye yine seçilecek marka ve tabi ki süre giriyor.
Bir LG markası tercih edilirse gözünün yaşına bakmıyorlar, Fatura tarihi garanti başlangıç tarihidir. Nokta. (2-3 haftaya kadar onlar da tolere ediyor)
Vestel de örneğin Elektronik ürünlerde çeyizlik süresi 6 ay. Beyaz eşyalarda eskiden 5 yıldı, F fikoloji nin beni uyarması ile öğrendim ki onu da 3 yıla çekmişler.
Otomotiv sektrörü gibi her sene model ve özellik değişen bir sektörde ''Bir köşede dursun'' mantığı ile tv almak yerine, paranın da değer kaybetmesinden korkun var ise çözüm basit.
Bu gün ne alacaksın? diyelim ki 55RU7400
Bu gün usd ne kadar? 7 tl diyelim
Bu model geçen sene 4329tl idi
Bu sene Kaç lira? 4795tl
Haydi 5000 diyelim küsuratlarla uğraşmayalım. 5000tl ye kaç usd alırsın? Diyelim ki 710 usd
Bir sene geçti düğün öncesi tv alacaksın. 55NU7400 kaç tl olmuş? Geçiş yıllardaki artış oranlarına göre 5500tl diyelim.
Bir sene geçti dolar kaç tl olmuş? Her sene amerikan dolarının ortalama (Son 5 yılın ortalamasıdır) 0.8tl artış yaptığını baz alırsak 7.8tl diyelim
710 x 7.8 = 5538tl
Ne kaybetmişsin? Hiç bir şey
Ne kazanmışsın?
1- Servisin ağız kokusunu çekmeyeceksin ''Aaabi bu modller garantiye bla bla bla''
2- NU yerine RU model almış olacaksın (Önümüzdeki sene bu muhtemelen Puuuu olur )
3- Muhtemel o seneye dair güncel gelen bir teknoloji veya uygulama var ise otomatikman buna hak kazanmış olacaksın.
4- Olası lisans sürelerinden bir sene daha az etkileneceksin
5- TV nin depolandığı yterdeki olası su baskını, deprem, yıldırım düşmesi, hırsız girmesi, evin yaramaz yeğeninin tv kolisini dart tahtası yapması gibi bütün olası korkuları da aklından atmış olacaksın
Aynı şeyi yazmışız okumadan çünkü aklın yolu bir, evlilik öncesi para varsa zaten kesinlikle TL pozisyonda kalmamalı, dolar, altın, belki biraz sağlam hisseden oluşan bir sepette kalmalı
Senin üstteki mesajını okurken ben de ''Alın yolu bir'' diye içimden geçiriyordum ki baktım alttaki mesajda aynısı yazmış
Özgür kardeşim seviyorum seni ?
Para yok taksit taksit ? amaç zaten eşyaları alıp düğünü borçsuz atlstmak. O zamana borçları bitirmek.
Televizyon ve Xiaomi yan yana hiç düşünemedim ben de, Sunny gibi bir şey bu da her boku yapan Çinli firma ?Vestelde çeyizlik süresi 6 aydır.
Diğer firmalarda da aynı şekilde çeyiz süresi vardır.
Mi hakkaindaki yorumlar kötü idi dahili uydu alıcısı da yok galiba.
Tamam anlayabiliyorum seni bir abin olarak eğer kabul edersen fikrim teknolojik alımı en sona bırakman, fiyatı düşünme üç aşağı beş yukarı olur gider ama en önemlisi düğünde takılan hiçbir şeyle borç ödeme, sonra çok üzülüyor insan ?Para yok taksit taksit ? amaç zaten eşyaları alıp düğünü borçsuz atlstmak. O zamana borçları bitirmek.