Çay tavsiyesi

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Biz de bir kaç marka çay alıp,karıştırarak harman yapıyoruz.Pek fazla tiryaki değiliz.Örneğin Çaykur sarı paket veya mavi paket kamelya veya Lipton un yumuşak içimli çayı var.Yanına o an elimizde olan herhangi bir marka,ayrıca varsa hediye gelen kaçak çaydan bir tutam karıştırıp,arıtılmış suyla demliyoruz.Bazı arkadaşların dediği gibi su da çok önemli çay konusunda.Kaynak suyu,damacana suyu,veya arıtma cihazı suyu iyi oluyor.Musluktan akan suda klor olduğundan çayın tadını bozuyor.
Aynen bizde böyle yapıyoruz ,özellike çarpıntı olayından sonra ,aslında hiç içmeyin dendi Dr. tarafından ama yinde açık olarak 1rer bardak içiyoruz,yoksa bizde ocaktan hiç inmezdi desem yeridir çay :)

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Bugün Belarustan gelen london pride isimli siyah çayı denedim . Yarım fincanı zor bitirdim . Çay sanki 5-6 saat demlikte kalıp tekrar ısıtılmış gibi çok kötü bir tadı vardı . Biraz araştırdım adından anlaşılacağı gibi ingiliz çayıymış . Sonra kendi kendime dedim ya yıllardır biz kötü çayın tadına alıştık ya da ingilizler bu işi bilmiyor. ?

I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bugün Belarustan gelen london pride isimli siyah çayı denedim . Yarım fincanı zor bitirdim . Çay sanki 5-6 saat demlikte kalıp tekrar ısıtılmış gibi çok kötü bir tadı vardı . Biraz araştırdım adından anlaşılacağı gibi ingiliz çayıymış . Sonra kendi kendime dedim ya yıllardır biz kötü çayın tadına alıştık ya da ingilizler bu işi bilmiyor. ?
Bana kalsa en güzel çay türk çayıdır. İngiliz falan bilmem ben

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Bir de HEMŞİN çayı vardı,şimdi aklıma geldi,beğenmiştim bunu da
Çayı severim,buruk-acı tadı da severim,dolayısıyla Seylan çayı alıp harman ediyorum bütün diğer aldığı yerli
çaylarla,İran da bulursam alıyorum ama zor bulunuyor İran diye Seylan dan getirilen ve İran da da TR ye ithal
edilen çaylar da satılıyor ve sert/siyah-acı içimli çay seviyorsanız ne ala:hoba1

S Çevrimdışı

SONKULLANICI

Aktif Üye
16 Nis 2019
234
64
Sert çay sevenler Karadem Ala Çay'ı denesinler.Bizim evdekiler tek başına bunu içemediler,harman yaparak tükettirdim.:)

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Ben de Çay konusunda hassasım. Eskiden güzel diye içtiğimiz çaylar şimdi berbat.
Rize tarafında markasını hiç duymadigimiz üzerinde export yazan çaylar vardı. Çok güzeldi. Ama piyasada bulmak zor.
Bir de Trabzon aylarında yetişen bir tür bitki çaya katılıyor sürmene taraflarında meşhur. Onu da bulamıyorum İstanbul'da.
Bu gün yayla çayım bitince aranmaya başladım, annem gelmişti ama sipariş vermeyi unuttum sağolsun kenarda hep olur her istediğimde getirir, kendi istikakını paylaşır sağolsun ?
Bende internette ararken bahsettiğimiz sürmene yayla çayına şu linkte ulaştım.

metinmert Çevrimdışı

metinmert

Aktif Üye
13 Mar 2019
243
Ben de bir Rize'li olarak nacizane yorumumu paylaşayım arkadaşlar , öncelikle en iyi çay nedir tabi kişiye göre , damak zevkine göre değişir. Biz Rize'liler için en iyi çay bildiğim kadarıyla Rize dışında satılmayan , sadece Rize'de satılan Çaykur Hediyelik Siyah Çay'dır , memleketdeyken alır içerdik çok da lezzetli çaydır , iyi çay için kalkıp Rize'yemi gideceğiz kardeşim diyenleri duyar gibiyim ? tabi ki hayır , Türkiye genelinde satılan en beğendiğim çay Çaykur Tiryaki çayıdır , gel gelelim bu aralar pek bi bozdular bu çayı eski tadı alamıyor gibiyim inşallah aldığım partide sorun vardır düzeltirler. Çaykur Tiryaki bulamazsak Çaykur Çay Çiçeği'de alabiliriz veya Çaykur Altınbaş. Ve can alıcı nokta eğer suyu lezzetli bir yerde değilsek mesela benim bulunduğum İzmir ili gibi ya da İstanbul gibi , kesinlikle çayı damacana suyu ile demleyin , çeşme suyu ile demlerseniz o çaya yazık olur.

Bu ara da ben de bir kaç kişi tarafından tavsiye edilen şu Tirebolu çayı bir alıp deneyeyim bakalım nasılmış ?

Türkiye genelinde bulamadığınız çoğu çayı Çaykur'un satış sitesinden alabilirsiniz arkadaşlar , mesela bahsettiğim Çaykur Hediyelik Çay bu

Aldım denedim. Çaykur Turist çay bile yavan gelir oldu bunu denedikten sonra. :hihi

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
737
50
Tiryaki alıyorum hep.
Son zamanlarda almadım ama, zira 2-3 kilo alırım, bitene kadar tutarım.
Bir kahveci zamanında paketi açılmamak kaydıyla çayın eskisi makbuldür demişti. Nereden bulacam eskiyi, ben de çok alıp evde eskitiyorum.
Atlamışız, bu ara tükendi stoklar.
Bakalım yeni alacağım tiryakiler nası çıkacak.:alala

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Bizim favorimiz de altınbaş ama fiyatı çok arttı.Artık en ucuz neyse onu almaya çalışıyorum. Hepsiburada'dan 28,90 'a Tiryaki aldım en son.

Geri
Üst Alt