Ben de bir Rize'li olarak nacizane yorumumu paylaşayım arkadaşlar , öncelikle en iyi çay nedir tabi kişiye göre , damak zevkine göre değişir. Biz Rize'liler için en iyi çay bildiğim kadarıyla Rize dışında satılmayan , sadece Rize'de satılan Çaykur Hediyelik Siyah Çay'dır , memleketdeyken alır içerdik çok da lezzetli çaydır , iyi çay için kalkıp Rize'yemi gideceğiz kardeşim diyenleri duyar gibiyim ? tabi ki hayır , Türkiye genelinde satılan en beğendiğim çay Çaykur Tiryaki çayıdır , gel gelelim bu aralar pek bi bozdular bu çayı eski tadı alamıyor gibiyim inşallah aldığım partide sorun vardır düzeltirler. Çaykur Tiryaki bulamazsak Çaykur Çay Çiçeği'de alabiliriz veya Çaykur Altınbaş. Ve can alıcı nokta eğer suyu lezzetli bir yerde değilsek mesela benim bulunduğum İzmir ili gibi ya da İstanbul gibi , kesinlikle çayı damacana suyu ile demleyin , çeşme suyu ile demlerseniz o çaya yazık olur.
Bu ara da ben de bir kaç kişi tarafından tavsiye edilen şu Tirebolu çayı bir alıp deneyeyim bakalım nasılmış ?
Türkiye genelinde bulamadığınız çoğu çayı Çaykur'un satış sitesinden alabilirsiniz arkadaşlar , mesela bahsettiğim Çaykur Hediyelik Çay bu