Çay tavsiyesi

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
İyi çay da nasıl olacak iyi Çay acep?

en iyi çay olsa yine tadı iyi olmaz adam gibi yumuşak-menba veya kaynak suyu kullanmadan!

Çay dan önemisi SU dur tad olayı!
örneğin TR nin bir çok uzak yörelerinde bırakın marka çayları v.s normal bir çay dan bile nefis
çay tadı alınabiliyor=olay SU da dır+

Tirebolu denedim çok çok iyi çıktı ama bir marka/yöre daha vardı sanırım yine Trabzon ilçelerinden birisiydi
ama unuttum bunu nedir veya neresidir bunlar gerçekten lezzetli çaylar oluyor ayrıca pahalıda!
Çaydan önemlisi su mu? :saskin

* * *

Fabrikasız araba
Arısız bal
Yapılan ülkede çaysız tavşan kanı çay da mükemmel bir suyla demlenir elbette...

:hmm

K Çevrimdışı

kurzawa

Aktif Üye
11 Ocak 2020
73
44
2018'de babam Giresun'da tanıştığı bir çiftçiden çuval içerisinde 5kg'lık çay aldı. O tarihten beri aynı adamdan kargoyla alıyoruz. İçen bize de sipariş verin diyor.

Çaykur'un, Doğuş'un sekizinci dokuzuncu kalite çayına 10 basar.

S Çevrimdışı

SONKULLANICI

Aktif Üye
16 Nis 2019
234
64
Çay mümkünse bir iki karışım çay olacak.Arıtıcıdan geçen musluk suyu da olur rahat olun.Genelde soğuk demleme yapıyoruz.Bir çay süzgeci çay için,çok iri olmayan 3 fincan su koyacaksınız.Soğuk su.Sonra çaydanlığa da hangi suyu koyarsanız koyun,önce orta ateşe,sonra kısık ateşe koyup demliyorsunuz.Afiyet olsun.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Ben de bir Rize'li olarak nacizane yorumumu paylaşayım arkadaşlar , öncelikle en iyi çay nedir tabi kişiye göre , damak zevkine göre değişir. Biz Rize'liler için en iyi çay bildiğim kadarıyla Rize dışında satılmayan , sadece Rize'de satılan Çaykur Hediyelik Siyah Çay'dır , memleketdeyken alır içerdik çok da lezzetli çaydır , iyi çay için kalkıp Rize'yemi gideceğiz kardeşim diyenleri duyar gibiyim ? tabi ki hayır , Türkiye genelinde satılan en beğendiğim çay Çaykur Tiryaki çayıdır , gel gelelim bu aralar pek bi bozdular bu çayı eski tadı alamıyor gibiyim inşallah aldığım partide sorun vardır düzeltirler. Çaykur Tiryaki bulamazsak Çaykur Çay Çiçeği'de alabiliriz veya Çaykur Altınbaş. Ve can alıcı nokta eğer suyu lezzetli bir yerde değilsek mesela benim bulunduğum İzmir ili gibi ya da İstanbul gibi , kesinlikle çayı damacana suyu ile demleyin , çeşme suyu ile demlerseniz o çaya yazık olur.

Bu ara da ben de bir kaç kişi tarafından tavsiye edilen şu Tirebolu çayı bir alıp deneyeyim bakalım nasılmış ?

Türkiye genelinde bulamadığınız çoğu çayı Çaykur'un satış sitesinden alabilirsiniz arkadaşlar , mesela bahsettiğim Çaykur Hediyelik Çay bu

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,276
63
Biz de bir kaç marka çay alıp,karıştırarak harman yapıyoruz.Pek fazla tiryaki değiliz.Örneğin Çaykur sarı paket veya mavi paket kamelya veya Lipton un yumuşak içimli çayı var.Yanına o an elimizde olan herhangi bir marka,ayrıca varsa hediye gelen kaçak çaydan bir tutam karıştırıp,arıtılmış suyla demliyoruz.Bazı arkadaşların dediği gibi su da çok önemli çay konusunda.Kaynak suyu,damacana suyu,veya arıtma cihazı suyu iyi oluyor.Musluktan akan suda klor olduğundan çayın tadını bozuyor.

Geri
Üst Alt