Çay tavsiyesi

C Çevrimdışı

Cbasaran

Yeni Üye
8 Ocak 2020
35
43
Merhaba Abiler,
Çay icmeyeniniz azdir. Piyasada çok çeşitli çay var. Yurtdışı çaylar da var. İsteğim şöyle içtikçe bir daha içeyim diyeceğim bakır semaver çayı gibi güzel çaylar içmek.
Hepimiz farklı deneyimler yasamissinizdir. Çay konusunda hassas arkadaşların tavsiyelerini beklerim.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Eski çayların bence tadı lezzeti yok. Eskiden lipton çay ne kral çaydı şimdi alakası yok. Yine sarı çaykur turist çayı güzel galiba...
Aynen öyle... :ok

Anlık.

IMG_20200128_213726.jpg

C Çevrimdışı

Cbasaran

Yeni Üye
8 Ocak 2020
35
43
Ben de Çay konusunda hassasım. Eskiden güzel diye içtiğimiz çaylar şimdi berbat.
Rize tarafında markasını hiç duymadigimiz üzerinde export yazan çaylar vardı. Çok güzeldi. Ama piyasada bulmak zor.
Bir de Trabzon aylarında yetişen bir tür bitki çaya katılıyor sürmene taraflarında meşhur. Onu da bulamıyorum İstanbul'da.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Yıllardan Beri ya Lipton Ya Çaykur Arabistanda Markası olarakta Rabia Diye Bir Marka Vardı Çok Güzel Tavsiye Ederim çayı çok severim bizim eleman var eczanede günde 25,30 Civarı Çay Bardağı Çay içer üstüne evine gidip demlik bitirir bu markalardan genelde çaykur alıyormuş evine.

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Ben de Çay konusunda hassasım. Eskiden güzel diye içtiğimiz çaylar şimdi berbat.
Rize tarafında markasını hiç duymadigimiz üzerinde export yazan çaylar vardı. Çok güzeldi. Ama piyasada bulmak zor.
Bir de Trabzon aylarında yetişen bir tür bitki çaya katılıyor sürmene taraflarında meşhur. Onu da bulamıyorum İstanbul'da.
?
Güldüm çünkü bunu yazacaktım gerek kalmadı ? hanım surmeneli köyden yayla çayı geliyor, demligin üstüne tomurcuk gibi atıyorsun gelen misafirden tut akrabalara kadar hepsi soruyor markası ne diye, aslında marka yok en ucuz Berk çay da alsam en pahalisini da alsam lezzeti düşmüyor.
Tabi Berk çay da sonrasında ağızda bir tat bırakıyor ne yalan söyleyeyim, o nedenle orta segment herhangi bir çay olabilir.

Bu yayla çayı dediğimiz bildiğin kurutulmuş ot, siyah çaya benzemiyor kokusu nane mi desem dağ kekiği mi desem bilemedim.
Neyse işin özeti;

15802760282243707498898572381001.jpg

15802760827145048881512194705307.jpg

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Şahsen bana göre hepsi aynı , çaykur un fiyatları 35 38 liralarda dolaşırken bence çaykura para vermeye gerek yok.

Favorileri markalarımız Karali , Doğuş ve tirebolu.

Karadeniz turundayken tirebolunun fabrikasını gezdik .Kadenizde büyüğünden küçüğüne onlarca fabrika gördük bir çoğu fason üretim yapıyormuş.

Doğadan iyi değil içersinde kesinlikle boyar madde var.

lipton zaten kendi üretmiyor.

Market markaları ama gerçekten 3. kalite.Gerçi güzel demlenirse benim için hepsi çay.

imagesqtbn3AANd9GcSmst5pgLJuHy-Tx2e7omxTLWzSeaS3OtFPeMO1LPOaTIGlLfT4.jpg

:cay

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Şahsen bana göre hepsi aynı , çaykur un fiyatları 35 38 liralarda dolaşırken bence çaykura para vermeye gerek yok.

Favorileri markalarımız Karali , Doğuş ve tirebolu.

Karadeniz turundayken tirebolunun fabrikasını gezdik .Kadenizde büyüğünden küçüğüne onlarca fabrika gördük bir çoğu fason üretim yapıyormuş.

Doğadan iyi değil içersinde kesinlikle boyar madde var.

lipton zaten kendi üretmiyor.

Market markaları ama gerçekten 3. kalite.Gerçi güzel demlenirse benim için hepsi çay.

imagesqtbn3AANd9GcSmst5pgLJuHy-Tx2e7omxTLWzSeaS3OtFPeMO1LPOaTIGlLfT4.jpg

:cay
Çok marka denedim yıllardır, çaykur'un farkı bariz belli oluyor bizde... Arada fiyat farkı çok ama değiyor buna... ?

Geri
Üst Alt