Çay tavsiyesi

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Çok marka denedim yıllardır, çaykur'un farkı bariz belli oluyor bizde... Arada fiyat farkı çok ama değiyor buna... ?
İş yerinde biz ayrı çay yapıyoruz odamızda 4 arkadaş.Tabiri caiz se çaycıya rakip oldum :)

Bir arkadaş çaykurcu , 2 ay aldık her türlü denedik inan fark gelmedi 3 arkadaş olarak bize. ?

C Çevrimdışı

Cbasaran

Yeni Üye
8 Ocak 2020
35
43
?
Güldüm çünkü bunu yazacaktım gerek kalmadı ? hanım surmeneli köyden yayla çayı geliyor, demligin üstüne tomurcuk gibi atıyorsun gelen misafirden tut akrabalara kadar hepsi soruyor markası ne diye, aslında marka yok en ucuz Berk çay da alsam en pahalisini da alsam lezzeti düşmüyor.
Tabi Berk çay da sonrasında ağızda bir tat bırakıyor ne yalan söyleyeyim, o nedenle orta segment herhangi bir çay olabilir.

Bu yayla çayı dediğimiz bildiğin kurutulmuş ot, siyah çaya benzemiyor kokusu nane mi desem dağ kekiği mi desem bilemedim.
Neyse işin özeti;

15802760282243707498898572381001.jpg

15802760827145048881512194705307.jpg
Bu yayla çayından satmak isteyen olur ise görüşelim.

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
Eskiden (80 ler- 90 lar ) demliğe 3 tatlı kaşığı çay atarken dem çıksın diye şimdi 3.5 çorba kaşığı kuru çay atıyorum.. iri çay yerine süpürülmüş toz gibi çaylar..

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
En son lipton doğu Karadeniz almıştım. Bitti bugün sarı çaykur turist çayı aldım. Bariz fark var. Çay içtiğimi anladım. Ve diğerine göre bir kaşık eksik koysam farkediyor. İyi demlemek demlik seçimi vs. bunlar da önemli tabi...

turkaahmet Çevrimdışı

turkaahmet

Aktif Üye
24 Ocak 2019
108
44
normal yapraklarda beta taç yaprak, eynesil export çay, karali demliğin beklediği, doğuş filiz içiliyor ama mükemmel değiller eski çaylar yok kırıntı hep

yaprak çayda da ahlan tea pekoe olacak :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
İyi çay da nasıl olacak iyi Çay acep?

en iyi çay olsa yine tadı iyi olmaz adam gibi yumuşak-menba veya kaynak suyu kullanmadan!

Çay dan önemisi SU dur tad olayı!
örneğin TR nin bir çok uzak yörelerinde bırakın marka çayları v.s normal bir çay dan bile nefis
çay tadı alınabiliyor=olay SU da dır+

Tirebolu denedim çok çok iyi çıktı ama bir marka/yöre daha vardı sanırım yine Trabzon ilçelerinden birisiydi
ama unuttum bunu nedir veya neresidir bunlar gerçekten lezzetli çaylar oluyor ayrıca pahalıda!

S Çevrimdışı

SONKULLANICI

Aktif Üye
16 Nis 2019
234
64
Şahsen bana göre hepsi aynı , çaykur un fiyatları 35 38 liralarda dolaşırken bence çaykura para vermeye gerek yok.

Favorileri markalarımız Karali , Doğuş ve tirebolu.

Karadeniz turundayken tirebolunun fabrikasını gezdik .Kadenizde büyüğünden küçüğüne onlarca fabrika gördük bir çoğu fason üretim yapıyormuş.

Doğadan iyi değil içersinde kesinlikle boyar madde var.

lipton zaten kendi üretmiyor.

Market markaları ama gerçekten 3. kalite.Gerçi güzel demlenirse benim için hepsi çay.

imagesqtbn3AANd9GcSmst5pgLJuHy-Tx2e7omxTLWzSeaS3OtFPeMO1LPOaTIGlLfT4.jpg

:cay
Bu tirebolu çayından bir kere alıp denedim(Çaykur tirebolu değil) ucuzluğa girmişti, beğenmedim.Demi çok iyi ama tadında bir yapaylık vardı.Aynı yapaylığı daha yüksek dozda bir keresinde balküpü çayında denk gelmiştim.Çayların da suyunu çıkardılar namussuzlar.Tirebolu çayına da niye bulaştım,bir akrabam yarım kiloluk tirebolu çayı hediye etmişti,o çok güzeldi, ona kandım eve döndüğümde marketten bir kiloluk paketi aldım ama, dediğim gibi.

Geri
Üst Alt