Carplay Desteklemeyen Araç Teybine Sonradan Carplay Eklenebilir mi ?

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
905
Pederle şimdi konuştum arka ışıkların biri yanıp sönüyormuş sıkıntılıymış, muhtamelen stopta ampülün biri şase almıyor, multimedyayı takınca sorun gün yüzüne çıktı, tesadüf olabilir, denemeye devam ☺️

20250515_111153.jpg
20250515_111037.jpg

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
905
Samurai Samurai Merhaba konu çok sapıttı biliyorum, araçta seyahat esnasında carplay (ben android auto kullanıyorum) pek açmak işime gelmedi açıkçası, ben kendim şu şekilde daha verim aldım, telefonda rutinler ve modlar diye bir özellik var, araç BTsine bağlanınca otomatik hotspot açılıyor, teyp de otomatik internete bağlantı sağlıyor, internet radyo uygulaması yükledim güzel çalışıyor, navigasyon için direksiyon düğmesindeki mikrofon ile konum arayıp istediğim uygulamadan açtırabiliyorum, tüm müzik uygulamaları aktif hale geçiyor.

Carplayde arka planda otomatik bağlantı seçeneği var onu kapattım, çok sinir bozucu bir şey hem telefonda hem de multimedyada sürekli bir bağlanmaya çalışma söz konusu oluyor. Telefonun BTsi multimedyaya bağlandıysa yandın ki mecbur bağlayacaksın yani, bu sefer radyo dinliyim desen bile ROMa gömülü olduğundan telefona bağlamamak için uygulamadan çıksan bile illa o bağlantıyı sağlamak istediğinden uygulamayı açıyor.

Bu sefer de her seferinde bağlamayınca, istediğim zaman uygulamayı açınca direkt bağlantıyı verimli sağlayamıyorum, Sanırım bt bağlantıdan hemen sonra otomatik carplay tetiklenmeyince sonradan istediğin zaman sapıtıyor. android autonun cilvesi olabilir, telefonum samsung ve güncelleme alan bir cihaz donanımı iyi. Carplay, wifi hotspot kullandığı için telefonda çok kaynak tüketimi dolayısıyla şarj yiyor.

Mesela bir arama gelse, hem teyp yazılımında hem de carplayde çalıyor, diyorsun ki teybin btsini kapatayım, bu sefer de carplay devreye girmiyor çünkü çalışma prensibi önce bt bağlantı, sonra wifi hotspot. Peki eksisi ne, Herhangi birinde aramayı açınca güzel konuşuyorsun lakin geri kapattığında bazenleri ya carplay sesi kesiliyor ya bt işlevi sapıtıyor.

yolda giderken isteyeceğim şey, ne dinleyeceksem basıp açabilmek, değiştirebilmek, belki bazen mikrofona iki laf edip bir konum araması filan yapabilmek, arama açıp kapatmak, bunları multimedya zaten çok stabil yapabiliyor. Carplay işi biraz cıvıklaştırıyor.

En en mantıklı ve stabil çözüm wifi hotspot ile internete otomatik bağlantı.

Zlink (carplay uygulaması da sitesindeki en güncelinden) Donma kasma yok evet ama bi stabilite problemi var işte.

Multimedya açıkken 1 amper güç çekiyor, kapatınca 1dk civarı 0.5amper, sonra 5dk gibi 30 miliamperlerde, sonra da en dip akımı olan 17.4miliampere geçip tam kapalı konuma geçiyor. Bu değerler gerçekten çok şaşırtıcı derecede iyi. Kontak açar açmaz da aktifleşebiliyor. Üstüne bir de Marş basarken kapanma sapıtma olmuyor. Uyku modunda da uzun süreler aküyü riske sokacak gibi görünmüyor.

Ek olarak geri kamerasını plaka altı tip olan 1080p ahd kamera ile değiştirdim, mükemmel oldu açıkçası.

Yani forumda TV üstüne bir tecrübe var ordan örnek vereyim, android TV gibi düşünülebilir. Çok işlevli ama gereksiz de işlevli. Günün sonunda TVyi açıp ileri geri ses aç kapat yapıyoruz.

Bu tecrübeleri de herkesten duyamazsınız he ☺️ :hihi :fiskos

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
905
komple değişmiştir mutlaka.
Yok hocam sildim zımparaladım soketi sıkıştırdım geri taktım düzeldi, bir sonraki bozulmaya ek şase kablosu veya soket değişimi düşünülür.

Ek olarak pederin telefonda bt bağlanınca internet açma olayı olmadığı için usb ile android auto kullanmayı gösterdim, kablolu android auto mükemmel stabil çalışıyor. ne zaman takarsan direkt hızlıca bağlantı sağlıyor ve telefonda kaynak tüketimi veya ısınma yapmıyor.

Apple kablosuz carplay belki androidin kablosuzu gibi stabilite problemi yaşatmıyordur, onu deneme imkanım yok.

Geri
Üst Alt