Carplay Desteklemeyen Araç Teybine Sonradan Carplay Eklenebilir mi ?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,861
40
Selamlar,

Aracımda Carplay desteği olmayan double teyp var. Bir şekilde (harici adaptör vb.) Carplay özelliği ekleme olanağımız var mı ? Eğer yoksa paraya kıyıp başka bir cihaz (Pioneer veya Alpine) alacağım veya Ipad'i ön göğüse bir şekilde monte edip navigasyon cihazı olarak kullanacağım. Ya da ikinci el, temiz bir Garmin marka navigasyon cihazı takacağım.

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
910
Benim araba grubunda bazı kişiler şu cihazı kullanıyor. Bir incelermisin, adamlar video, maç, youtube seyretmek için kullanıyorlar. Aslında var olan multimedia cihazı Car Playi destekliyor ama adamlar bir ileriye götürmek için kullanıyor. TV Box ın Araba için olanı. Farklı markalarda mevcut sanırım.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
737
Aracın markası teybin modeli fotoğrafı hiçbir şey belli değil ki havadan atmak olur şimdi bu

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,861
40
Benim araba grubunda bazı kişiler şu cihazı kullanıyor. Bir incelermisin, adamlar video, maç, youtube seyretmek için kullanıyorlar. Aslında var olan multimedia cihazı Car Playi destekliyor ama adamlar bir ileriye götürmek için kullanıyor. TV Box ın Araba için olanı. Farklı markalarda mevcut sanırım.

İş görür gibi duruyor ama gereksiz pahalı buldum fiyatını. Hani bu parayı buna vermektense arabadaki mevcut teybi satıp ipad almak veya carplay destekli kaliteli bir teyp almak daha mantıklı geldi.

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
910
İş görür gibi duruyor ama gereksiz pahalı buldum fiyatını. Hani bu parayı buna vermektense arabadaki mevcut teybi satıp ipad almak veya carplay destekli kaliteli bir teyp almak daha mantıklı geldi.
Pahalı evet, direk yazmadım ama gönderme vardı :) USB Stick şeklinde olanlar var ama ne kadar kullanışlı bilemiyorum.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,140
Aracın kendi teybi ise bir şey beklemeyin.
iPad veya kaliteli bir teypten başka yolu yok.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,861
40
Valla ben de onu merak ettim ama dönüş alamadım yoksayıldım :bilmiyom:ara
Valla ben farkında değilim, siz aşağıdakini sorarken ben Deimos Deimos 'un paylaştığı mesaja cevap veriyorsunuz zannettim.
Aracın markası teybin modeli fotoğrafı hiçbir şey belli değil ki havadan atmak olur şimdi bu

Aracın kendi teybi değil, Mart 2023'te yeni teyp almıştım, hatta aşağıya konusunu bırakıyorum.
Aracın kendi teybi ise bir şey beklemeyin.
iPad veya kaliteli bir teypten başka yolu yok.
Aşağıdaki teybi aldığım zaman kardeşimin düğünü vardı yani biraz sıkışık bir dönemdeydim. Bu teybi yaklaşık 4.000 TL civarına aldığımda Pioneer vb. elit markalar 12-15.000 civarına satılıyordu. Android'den nefret eden biri olarak istemeye istemeye aldım açıkçası. Ses kalitesi güzel ama Android'in kendisi cacık. Kasma yapmasın diye bir de gidip 4 GB Ram'li versiyonunu aldık, tamamen hikaye. Carplay'i kullanabilsem bütün kusurlarını görmezden gelebilirdim.

Newfron_1.jpg

Newfron_2.jpg

Newfron_3.jpg

Newfron_4.jpg

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,140
Valla ben farkında değilim, siz aşağıdakini sorarken ben Deimos Deimos 'un paylaştığı mesaja cevap veriyorsunuz zannettim.

Aracın kendi teybi değil, Mart 2023'te yeni teyp almıştım, hatta aşağıya konusunu bırakıyorum.

Aşağıdaki teybi aldığım zaman kardeşimin düğünü vardı yani biraz sıkışık bir dönemdeydim. Bu teybi yaklaşık 4.000 TL civarına aldığımda Pioneer vb. elit markalar 12-15.000 civarına satılıyordu. Android'den nefret eden biri olarak istemeye istemeye aldım açıkçası. Ses kalitesi güzel ama Android'in kendisi cacık. Kasma yapmasın diye bir de gidip 4 GB Ram'li versiyonunu aldık, tamamen hikaye. Carplay'i kullanabilsem bütün kusurlarını görmezden gelebilirdim.

Newfron_1.jpg

Newfron_2.jpg

Newfron_3.jpg

Newfron_4.jpg
RAM bilgisi muhtemelen sahtedir. Yazılımla RAM'i yüksek gösterebiliyorlardı sanki. Bu tabi Çin'deki üreticinin kabahati. 👀

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
737
Gördüm şimdi, eskiden (5-6 sene önceleri) standart ve double teyp harici piyasada ürün bulunmuyordu lükse kaçıyordu, hatta ucuz teyplerin bile bluetoothlusu piyasada yoktu, şimdi her çeşidi piyasaya girmiş. Gerçi her alanda artık ürün çeşidi sınırsız.

Kendim evde PCye oto teypli sistem yaptığım için konuya aşikarım, elimden en az 5-6 tane farklı kalitede teyp geçti, genelde bu tarz çin ürünleri ses kalitesi olarak orjinal teyp kalitesinde veya daha düşük kalitede oluyor, orjinal araba teypleri de kaliteli (sony kenwood pioneer alphine) bir teybin yanında kalitesiz oluyor. Orta kalite teyplerin genelinde aynı çıkış entegreleri kullanılıyor (TDA7388 gibi), peki bu ses kalitesi farkını yapan ne?

Çin teyplerinin içini açınca devre kartı, kutusunun 10%luk hacmini anca kaplıyor. Çünkü bir-iki adet küçücük mikroişlemci ile hem radyo, hem usb, hem bluetooth sesi alıyor işliyor, balansını ekolayzırını yapıyor ve çıkış entegresine ulaştırıyor. Çıkış entegresi kaliteli bir teyple aynı olsa bile ses kalitesi teneke gibi olabiliyor hele 50% sesten yukarı çıkınca.

Artık araç teybi değil multimedya tablet satın alınıyor. Teyp kısmı çin üretimlerinde hepsinde aşağı yukarı aynıdır. Ve hiçbirisinde Radyo düzgün çekmez.

Fiyatlarına baktım, sizin aldığınız fiyatlardan çok da yukarı çıkmamış fiyatlar ve carplay neredeyse çoğunda var. İkinci elden kutulu temiz satış yapıp aynı kalitede carplayli farklı bir multimedyaya geçmeyi düşünebilirsiniz. Zaten teybiniz sınırında çalışıyor hele hele android olması her şeyi bozuyor, ek aparatlar vesaire daha da stabilitesini bozacaktır.

Bu 4gb ram 8çekirdek işlemci hikayesini şöyle anlatayım, GT630 ekran kartım vardı, 2GB belleği vardı. Lakin ekran kartının işlemcisinin maksimum kullanabileceği kapasite 512Mb'ymiş. Oto amfileri ilanlarda 3-5 sene önce 800Watt 1000wattlarda gezerken şu an 2000W 4000W'larda geziyor, içi aynı ama :hihi

Kalite hep kalite, şu an aracımızda eski seri bluetooth destekli JVC teyp var japon üretimi, ses işlemcili, müzik dinleyince insan ne carplayi arıyor ne ekranı ne dokunmatiği. Arabayı satsak teybi söker öyle satarım.

Tavsiyem: Gözünüzle Akışkanlığını Teyit ettiğiniz ve daha güncel arayüze sahip multimedyaya geçmeniz, elinizdekini ikinci elden satış yaparsanız az farkla dilediğinize ulaşmış olursunuz

Geri
Üst Alt