Gördüm şimdi, eskiden (5-6 sene önceleri) standart ve double teyp harici piyasada ürün bulunmuyordu lükse kaçıyordu, hatta ucuz teyplerin bile bluetoothlusu piyasada yoktu, şimdi her çeşidi piyasaya girmiş. Gerçi her alanda artık ürün çeşidi sınırsız.
Kendim evde PCye oto teypli sistem yaptığım için konuya aşikarım, elimden en az 5-6 tane farklı kalitede teyp geçti, genelde bu tarz çin ürünleri ses kalitesi olarak orjinal teyp kalitesinde veya daha düşük kalitede oluyor, orjinal araba teypleri de kaliteli (sony kenwood pioneer alphine) bir teybin yanında kalitesiz oluyor. Orta kalite teyplerin genelinde aynı çıkış entegreleri kullanılıyor (TDA7388 gibi), peki bu ses kalitesi farkını yapan ne?
Çin teyplerinin içini açınca devre kartı, kutusunun 10%luk hacmini anca kaplıyor. Çünkü bir-iki adet küçücük mikroişlemci ile hem radyo, hem usb, hem bluetooth sesi alıyor işliyor, balansını ekolayzırını yapıyor ve çıkış entegresine ulaştırıyor. Çıkış entegresi kaliteli bir teyple aynı olsa bile ses kalitesi teneke gibi olabiliyor hele 50% sesten yukarı çıkınca.
Artık araç teybi değil multimedya tablet satın alınıyor. Teyp kısmı çin üretimlerinde hepsinde aşağı yukarı aynıdır. Ve hiçbirisinde Radyo düzgün çekmez.
Fiyatlarına baktım, sizin aldığınız fiyatlardan çok da yukarı çıkmamış fiyatlar ve carplay neredeyse çoğunda var. İkinci elden kutulu temiz satış yapıp aynı kalitede carplayli farklı bir multimedyaya geçmeyi düşünebilirsiniz. Zaten teybiniz sınırında çalışıyor hele hele android olması her şeyi bozuyor, ek aparatlar vesaire daha da stabilitesini bozacaktır.
Bu 4gb ram 8çekirdek işlemci hikayesini şöyle anlatayım, GT630 ekran kartım vardı, 2GB belleği vardı. Lakin ekran kartının işlemcisinin maksimum kullanabileceği kapasite 512Mb'ymiş. Oto amfileri ilanlarda 3-5 sene önce 800Watt 1000wattlarda gezerken şu an 2000W 4000W'larda geziyor, içi aynı ama
Kalite hep kalite, şu an aracımızda eski seri bluetooth destekli JVC teyp var japon üretimi, ses işlemcili, müzik dinleyince insan ne carplayi arıyor ne ekranı ne dokunmatiği. Arabayı satsak teybi söker öyle satarım.
Tavsiyem: Gözünüzle Akışkanlığını Teyit ettiğiniz ve daha güncel arayüze sahip multimedyaya geçmeniz, elinizdekini ikinci elden satış yaparsanız az farkla dilediğinize ulaşmış olursunuz