Samsung RT50K600PWW Model dolabı aldım. Aslında Profilo almaya karar vermiştim ama Sakarya ya gönderen firma olmadığı için Samsung aldım. Bu modelde bahsedilen boru kaçağı problemi yoktur umarım. Çünkü önceki dolabım bu yüzden hurdaya çıktı.Kompresör kalorisine ek olarak kullanılan kondenserin büyüklüğüde önemli.
Samsung hem kondenseri hemde Kompresörü büyük koymayı tercih ediyor bu yüzden genellikle samsung buzolabi tavsiye ederim.
(Yerli üretim hariç)
Gövde, boru çatlağı sorunu bir dönem fazlaca yaşandı bunun önüne geçtiler diye biliyorum.
K serisini uzunca süredir kullanıyorumSamsung RT50K600PWW Model dolabı aldım. Aslında Profilo almaya karar vermiştim ama Sakarya ya gönderen firma olmadığı için Samsung aldım. Bu modelde bahsedilen boru kaçağı problemi yoktur umarım. Çünkü önceki dolabım bu yüzden hurdaya çıktı.
Samsung buzdolabım geldi 1 haftadır kullanıyorum. Soğutması, sesi vs şimdilik oldukça memnunum.
Tek şikayetim daha önce kullandığım arçelik 5192nf dolabımın iç dizaynı çekmeceleri, gözleri vs sanki daha kullanışlı gibiydi. Belki de ona alıştığımız için böyle geliyordur, neyse buna da alışırız. Dolapta kullanılan kompresör bilgisini öğrenmek isteyen olursa diye ekliyorum, ben kapasite vs pek bir bilgi bulamadım ama belki üstadlar bilgi verebilir.
![]()
Sota,
donper kompresorlere pek sıcak bakilmiyor dolap galiba Vestel uretimi olanlardan.Herkese merhaba,
Yakında evleniyorum ve bu sebeple bir süredir buzdolabı arayışındayım. Samsung’unZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.model kodlu buzdolabında karar kıldık. Bugün MediaMarkt’a giderek kompresörüne bakma ricasında bulundum sağolsunlar yardımcı oldular (Samsung showroom bu konuda yardımcı olmadı, orası sizi ilgilendirmez diyerek geçiştiriyor, ne güzel değil mi?).
Kompresör Donper marka görünüyor. Görselini ekliyorum.
Sizce tercih edilebilir bir model midir? Herhangi bir sorun yaşar mıyız?
Şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için.
![]()
Donper için yorumlar belirttiğiniz gibi hocam evet ama Vestel dolaplara karşı da sıcak bakanlar var. Vestel’de benzeri bir dolapla bu dolabın arasında makul bir fiyat farkı olsa Vestel bakacağım ama aşağı yukarı fiyatları da aynı. Çok kararsızım…donper kompresorlere pek sıcak bakilmiyor dolap galiba Vestel uretimi olanlardan.
Siemens KG86Pawcon biz kullaniyoruz panasonic kompresor var ,76 olandada ayni kompresor var donpere gore mutlaka daha kaliteli,kayinvalidemde vestel dolap var donper kompresorlu oda senelerdir calisiyor sorun yok bu isler birazda sans isi.Donper için yorumlar belirttiğiniz gibi hocam evet ama Vestel dolaplara karşı da sıcak bakanlar var. Vestel’de benzeri bir dolapla bu dolabın arasında makul bir fiyat farkı olsa Vestel bakacağım ama aşağı yukarı fiyatları da aynı. Çok kararsızım…
Siemens KG76PAWC0N nasıldır acaba. Arada 10.000₺’lik bir fiyat farkı var. Yıllık tüketimi daha düşük ancak birim fiyattan bu çok kısa sürede kendisini amorti edebilecek gibi değil. Nitekim kompresör olarak eğer değişmediyse Panasonic kullanıyorlar sanırım.
Bu arada evet, Samsung Türkiye’de üretilen model. Showroom’a Vestel almak istemiyorum dediğimde öyle bir şey yok diyor![]()
Bu yanıtımız kafamı oldukça karıştırdı, malum fiyat farkları...Siemens KG86Pawcon biz kullaniyoruz panasonic kompresor var ,76 olandada ayni kompresor var donpere gore mutlaka daha kaliteli,kayinvalidemde vestel dolap var donper kompresorlu oda senelerdir calisiyor sorun yok bu isler birazda sans isi.
Güle güle kullan geri bildirim için ayrıca teşekkürler.BOSCH KGN86AID2N modelini bayide inceledim. Panasonic marka kompresör kullandığını gördüm ve tercihimi bundan yana kullandım. İnceleme sağlayacak başka arkadaşlara referans olması için bilgi vereyim istedim.