K Çevrimdışı

kimkidük 

Aktif Üye
12 Eyl 2018
114
37
ilginç bir yaklaşım olmuş.

Tavsiye isteyen sevgili arkadaşıma tavsiyem marka bazında değil model bazında olan tavsiyeleri değerlendirmen. A markanın b modeli iyidirr ama c modelinde kronik sorunlar vardır başarılı bir ürün değildir.
Benim üst kalite deyince aklıma miele geliyor niyeyse mesela ama aynı kural onun icinde geçerli
Evet hocam ben de böyle düşünüyorum. hatta özellikle tavsiye isterken marka ile birlikte model de yazmalarını istedim. Fakat genellikle tüketicilerimiz malesef marka üzerinden gidiyor. Kendi buzdolabımdan örnek verdim bunun için. Kısaca ismi markalaşmış üreticilerin tüm ürünleri A kalitedir diye bir şey yok. Her ürünün sınıf sınıf özellikleri ve kaliteleri değişiyor. Bir marka ve model tavsiyeniz varsa alırım :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam Arçelik-Beko-Altus sitesine gir güzelce incele seç aklına yatanı al. TR de ithal marka almak biraz sıkıntı bence. parçası pahalı oluyor bide uzun yıllar sonra yerli markaların parçasını bulabilirken ithallerinkini bulmak çok zor ve pahalı olabiliyor. Benim tavsiyem Arçelik 6586 BC Modeli.
inceliyorum hocam bakıyorum. Fakat yine de kullanıcılardan da yorum ve tavsiye istiyorum ki karar sürecinde faydası olsun. Tavsiyenize bakıcam teşekkürler.

E Çevrimdışı

explorer 

Aktif Üye
24 Tem 2018
138
28
Arkadaşlar 25 yıldır ben Turizm sektöründeyim. Apart ve Pansiyon işlerimiz var.
Sizlerin teknik bilgisi vardır doğrudur. Anakartından çipine programına da kadar hakimsiniz.

Amma velakin Türk üretimi ürünlerin arge yönü zayıftır. Ürünün arkasında durmazlar. Hakkını aramaya kalk, hır gür bile çıkartırlar.
Tek tek yazsam roman olur. Birkaç örnek vereyim:

-Regal buzdolabı 1 haftada lastiği sarktı, adam kullanıcı hatası dedi.
-Vestel klimalarımız su damlatmaya başladı, kullanıcı hatası
-Beko buzdolabı 1 ayda motoru yandı, gerilim hatası
-Ötekinin üstü soğutur altı soğutmaz, nemli bölgede küflendi hatası
-Çamaşır makinası çarşafı mahfeder. Hatalı deterjan kullandın.
-Arnica tesla süpürge alırsın, kullanıcı hatalı kullandı. Ücretli parça satmaya kalkar.

20 senelik Bosch dolaplar saat gibi çalışıyor. Anahtar değmedi.
Philips, bosch, profilo süpürge şiir gibi çalışıyor.

Ben sonuca bakarım.
Vatanını seven önce sağlam ürün yapacak. Kimse yerli merli diye edebiyat parçalamasın.

Arabada da, beyaz eşyada da ALMAN veya JAPON malı alın kafanız rahat etsin.

Ek not:
Ha dersen hiç mi sorun çıkarmıyor bu alman.
Alman 10'da 1 çıkarıyorsa, yerli ürün 10'da 7 sorun çıkartıyor.

Şimdi aşağıda ironi yapan, şöyle bilirim böyle bilirim diyenler olabilir.
Beni cahillikle suçlayacak belki. Yorumda teknik kelimelerle benim tecrübelerimi saçma bulacak.

Velhasıl, ne demiş hoca "Ben doktor falan istemem, bana damdan düşeni getirin"

Son düzenleme:
Z Çevrimdışı

Zabitülkatip

Yeni Üye
10 May 2020
1
35
Merhaba, kısmet olursa yakın zamanda evlenmeyi düşünüyorum. Beyaz eşyalarımı komple vestel aldım. Ancak bulaşık makinesi konusunda kararsız kaldım. Kafamda iki model var biri BM401X diğeri BMA 611, hangisi daha iyi bir tercih olabilir bilemedim. BMA611 modeli yarı ankastre bir model, ne kadar kullanışlı olur, bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim. Teşekkürler

A Çevrimdışı

AhmetK

Yeni Üye
27 Tem 2020
3
35
İyi geceler, ben bir süredir 2000 Lira civarında bulaşık makinelerine bakıyorum fakat baktıkça daha çok kafam karışmaya başladı. Özellikle yorumlar konusunda, biri iyi temizliyor diyor diğeri kurutmuyor ötekisi bardakları çiziyor diyor neye güveneceğimi şaşırdım. Şuanda olumlu baktığım makineler Profi̇lo BM4320EG, Grundig GDF 6502, Arçelik 6344. Aslında Grundig markasının başka modellerini de beğendim 5203 gibi fakat düzgün yorum bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bir de illaki bu seçeneklerden biri olacak diye bir kural yok. 3 kişilik bir aileyiz ve şuan Arçelik markasının 16 senelik bir modelini kullanıyorum.

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
BM alırken içinin paslanmaz çelik olanlarından aldığınızda makinelerin pek farkı olmuyor. Tek fark izolasyona bağlı desibel (ses) seviyesi.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Geçen yıl BİM'e gelen Arçelik üretimi Keysmart aldım, bir yıldır sorunsuz kullanıyoruz, tavsiye ederim.

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
A101 den seg marka al kafan rahat olsun ☺
İyi yıkanıyor kurutmuyor çiziyor gibi şikayetlerin %90 ni deterjan kaynaklıdır ?
ben yazacaktim aynisini yazilmisi var. deterjanla birlikte musluk suyu da bir miktar etki edebilirmi? suyun icindeki cok ince kum taneleri krec gibi seyler suyun basinciyla bir cesit su jeti etkisi yapip zamanla bardaklarin cizilmesine sebep olabilirmi?
her ne kadar bu aletlerde filtre olsada cok ince taneleri filtre ettigini sanmiyorum

A Çevrimdışı

AhmetK

Yeni Üye
27 Tem 2020
3
35
F fikoloji A101'e de bu hafta SEG SBM 6001 geliyor. Vestel'inmiş sanırım SEG, ben Vestel servislerle ilgili genelde kötü şeyler duyuyorum. O yüzden pek yanaşmadım.
Ben şuan ki makinemde Bim'in şu standart tabletini kullanıyorum makineyi düzgün yerleştirdiğim sürece yıkamada bir sıkıntı çıkmıyor. Bir ara Fairy'de denemiştim o daha pırıl pırıldı tabi.

Domestos Domestos Keysmart markasını daha önce hiç duymamıştım, ona da şimdi bakıyorum.

B Bratan Suyun etkilediğini yazanlarda olmuştu, aşağı yukarı 2 aydır. İnceleme videoları vs hep bakıyorum. Orada genelde tamir videolarının altında bir kaç defa görmüştüm.

Daha çok kafam karıştı. Hiç beklemediğim markalar tavsiye edilmiş bir de bunları araştırayım. :))

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
ben yazacaktim aynisini yazilmisi var. deterjanla birlikte musluk suyu da bir miktar etki edebilirmi? suyun icindeki cok ince kum taneleri krec gibi seyler suyun basinciyla bir cesit su jeti etkisi yapip zamanla bardaklarin cizilmesine sebep olabilirmi?
her ne kadar bu aletlerde filtre olsada cok ince taneleri filtre ettigini sanmiyorum
Geriye zaten %10 kalıyor bunu da paylastiralim su kaynaklı kötü yıkama ve makine kaynaklı kötü yıkama ☺️

ofis76 Çevrimdışı

ofis76 

Aktif Üye
20 Ağu 2018
300
48
Sizler kadar bilemem ama bir tüketici olarak bulaşık makinesi konusunda edindiğim bilgi 3 programlılar fazlasıyla yeterli, A+ A++ A+++ aralarında parasını çıkartacak kadar tüketim farkı yok. Filtreyi temiz tuttuktan sonrada gerisi elektronik şansı :)

S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
439
2-3 programlı ile daha fazla sayıda programlı makine arasında genelde belli programları kullandığımız için anlamlı bir yıkama performansı farKı olmayacaktır. Ama otomobil, elektronik vb tüm ürünlerde olduğu gibi model yükseldikçe kalite ve konfor artıyor. Bulaşık makinesi özelinde konuşuyor olursak, program sayısı arttıkça izolasyon artıp ses azalıyor.

8 programlı inox ankastre Arçelik makinemiz ile makinenin bir metre ötesinde oturup çalıştığının farkına bile varmadan sohbet edebilirken, arkadaşımız 2 programlı makinesini tüm evden duyuyor.

başka bir örnek, 6 kg Arçelik çamaşır makinesi sıkmada tiz sesi ile kafa şeederken 8 kg makine rahatsız etmiyor.

artan sadece program ya da kilo değil yani. Bunları da hesaba katmak lazım.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
2-3 programlı ile daha fazla sayıda programlı makine arasında genelde belli programları kullandığımız için anlamlı bir yıkama performansı farKı olmayacaktır. Ama otomobil, elektronik vb tüm ürünlerde olduğu gibi model yükseldikçe kalite ve konfor artıyor. Bulaşık makinesi özelinde konuşuyor olursak, program sayısı arttıkça izolasyon artıp ses azalıyor.

8 programlı inox ankastre Arçelik makinemiz ile makinenin bir metre ötesinde oturup çalıştığının farkına bile varmadan sohbet edebilirken, arkadaşımız 2 programlı makinesini tüm evden duyuyor.

başka bir örnek, 6 kg Arçelik çamaşır makinesi sıkmada tiz sesi ile kafa şeederken 8 kg makine rahatsız etmiyor.

artan sadece program ya da kilo değil yani. Bunları da hesaba katmak lazım.
Aslında çoğu şey paranın miktarına bağlı... Para sorun değilse, herhangi bir markaya gidip en pahalısını ver demek, bu işlere kafa yormaktan daha iyidir herhalde.

Ama, para sorun olunca mecburen kafaya da yorulmak kalıyor. :saskin

Geri
Üst Alt