konuyu hizlica okudum tansiyonum cikti
ado yazdiklarinda %birmilyar tirilyor hakli
milliyetci duygulardan olusmus at gözlügü ile akp yi destekleyen birisine laf anlatmaniz imkansizdir ben cok denedim basaramadim
hastahaneler düzeldi saglik sistemi artik daha iyi ücretsiz hersey diyor , yigenimin ameliyati icin 150 bin lira istediler diyorum yok istemezler diyor
yol yabdi metro yabdi diyor , 1 liralik isi 10 liraya yapti 9 lirayi yancilarina dolayli olarak kendine aldi diyorsun "olsun eskiden o yollar metrolar yoktu" diyor
paralari caliyor diyorsun " caliyor ama calisiyor yol yabiyor" diyor
araban varmi o yollarda sürebiliyormusun diyorsun " nerde araba alacak para ama olsun" diyor
ekonomi batiyor issizlik enflasyon almis basini gidiyor diyorsun " yalan her evin önünde en az 2 araba var " diyor
seninkiler nerde ailende kac kisinin arabasi var ozaman diyorsun " bizde yok diyor "
bu hikaye böyle uzar gider türkiyedekiler neysede yurt disinda yasayan öküzlere deli oluyorum
sayiyor o düzeldi ülke öyle güzel böyle güzel almanyayi vs solladik bizi kiskaniyorlar vs diye iyi hadi git gel biteni ben alcam diyorum niye gidiyim burda hersey daha iyi diyor
bir "insan?" cahil olabilir bilgisiz olabilir yanlis biliyor olabilir herseyi anlarimda 1 saniye önce kendi söyledigi söze 1 saniye sonra tam zit fikirde seyler söylemesi nasil tanimlanir bilmiyorum gerizekali desem olmuyor embesil desem olmuyor literatür de yok bunu tanimliycak birsey
bu modellerin hepsi böyle kronik sorunlu üretim hatasi o yüzden bosverin malesef bununla yasamak zorundasiniz
ülkenin düzelmesi icin ado gibi sorgulayabilen bilincli vatandaslar gerekli parti,görüs,din,mezheb,irk gözetmeksizin sorgulayip hakkini arayan. kim olursa olsun memurdan cumhurbaskanina alayinin vatandas tarafindan vatandasa hizmet icin görevlendirilen birer isci oldugunu ve bunun icin maas aldiklarinin bilincinde olan gerektiginde bu kisilere hesap sorabilecek en azindan secimlerde ( ki secimlerde direkt yada endirekt akp kontrolünde artik o da mümkün degil) görevden alip yerine hak edeni getirebilecek insanlar gerekli ütopya da bunlar mümkün türkiye de mümkün degil
kücük bir anekdot: sehir merkezinde gezerken esim belediye baskanini görünce " aa belediye baskani burdaymis" gibi bir tepki verdi bunu duyan belediye baskani ceketinin önünü ilikleyip selam verdi ( lokasyon türkiyeyi cok kiskanan alamanya)
türkiye de olsa herhalde sen niye belediye baskani diyorsun sayin diyeceksin diye korumalarina dövdürürdü