heamvivma
Aktif Üye
- 21 May 2020
- 456
- 34
O zaman sıkıntıyı makinenizde arasanız? Ben 4 yıldır yaz kış lg titan kullanıyorum. Kışın Kasım gibi klimayi açarım, mart ayının sonuna kadar o klima kapanmaz. ( 4 günde bir filtre temizliği yaptığımda 5 - 10 dk kapatmalar hariç)Ben iç anadolu bölgesinde ikamet ediyorum, evim de mantolamalı ve hiç bir yalıtım problemi yok.. Bütün güneyde evler yalıtımlı mı .. ?... ona keza burada sıcaklık çok nadir rutubetsiz olmakla beraber 40 derecleri pek bulmaz.. Ama Antalya ve diğer sahil kent, kasabaların rutubeti hiç eksik olmaz ve sıcaklığa etkileri de bilinen bir gerçektir.. iç anadolu bölgesinde 3 - 4 saat klima çalıştırmak eğer ege ve güney bölgelerinin 24 saatiyle kıyaslanıyorsa ben bu konuda gerçekten fransız kaldığıma inanırım.. Biraz araştırma yaptığımda güney ve ege bölgelerinde klima elektrik parasından pek şikayet eden de yok..
Ve şuana kadar evin elektriği 250 tl yi hiç aşmadi. Hatta 250 geldiğini bile hatırlamam.
Mesela şuanda da klima açık. Yaklaşık 1 haftadır neredeyse hiç kapanmadı.
5 yıl önce başka bir forumda ısrarla biri lg titan öneriyordu millete. Bu fiyatlara bu makineyi bulamazsiniz dedi. Yaklaşık 3 500 tl ile makineyi ön yargılı bir şekilde aldık. Ama her aklıma gelince forumdaki ustama dua ederim.