Bahsi geçen ürün dahil birçok markayı yıllarca kullanmış ve test etmiş birisi olarak diyorum ki;
Soğutma mı? Çin'in en ücra köyünün en bilinmeyen merdiveninin altında üretilen klima da getirseniz soğutur yeter ki kapasite hesabı doğru yapılmış olsun. Artık soğutma diye bir sorun kalmadı aslında. Eskiden on/off klimalarda ve ilk nesil inverterlerin henüz bu derece gelişmemiş olması ve aynı zamanda akışkan kimyasalların de etkisi ile günümüz koşullarında soğutma neredeyse her markada sorunsuz çalışır.
Lakin günümüzün ve özellikle ülkemizin en önemli gündemi elbette enerji.
İşte bize burada midea devreye girdi zaten yoksa ben bu midea klimayı yıllar önce de incelemiştim hiç benden böyle bir yaklaşım görmediniz bilakis DH forumlarında da burada da sevgili Ahmet kardeşime çok muhalefet ettim.
Lakin bu bendeki test ettiğim makinenin kompresörü de akışkanı da yazılım algortiması da daha önce incelediğimden farklı.
Düşünün ki bir mideayı başka mideaya karşı beğenmemişken, bir Arçelik klimayı bu midea ile konfor koşulları ve verimlilik anlamında bir arada tutabilmem mümkün değil.
Yalnız şurada haksızlık olmasın, Elimde verileri bu derece çekilmiş bir arçelik var mı deseniz yok.
neden yok? elimde imkan mı yok?
Yoooo aksine kayınpederime 9 luk altus, Bacanağa 18 lik arçelik aldırdım daha 6 ay oldu. İstesem verilerini çekerdim lakin gerek görmedim zira nasıl çalıştıklarını gördüm.
Daha benim onlara enerji monitrü bağlamama gerek kalmadan biz sohbet ederken start/stop yaptığını gördüm.
Bu ne demek?
İşte sürekli üstünde durduğumuz gear faktörü yani frekans aralığına bağlı kompresörün btu makas farkı.
Her gün ve günün çok büyük zaman diliminde aylardır sürekli gözüm bu midea klimanın enerji monitöründe. Gece serinliği çöktü zamanlar haricinde kolay kolay durduğunu görmüyorum. Bu da ses, nem dengesi ve sıcaklık konforu anlamında istediğimizi almamızı sağlayan en önemli faktör.
Bu gün kayınvalideye gittim bir duvarına stor perde asmaya, muhterem Altus çalışıyordu orada.
Çalışıyor mu? Çalışıyor
Soğutuyor mu? Soğutuyor?
Klima mı? Klima
Bir Midea mı? ASLA DEĞİL.