teraspy
TFC Team
- 26 Kas 2018
- 22,683
- 65
com portu neden verilmesin hocam?
Hatta bilgisayarda onbord seri port yoktu anakart üzerindeki pinlerden 2-3-5 i alıp direkt uydu alıcıya kablo çektim fotoğrafta görünen yerden.
Şimdi devre filan deyince acaba dedim bi sıkıntı olur mu?
Normalde zaten onboard seri port üzerine db9 konnektör ucuna da uydu alıcı takılmıyor mu arada entegre var mı? Ben yok diye düz mantıkla bağladım birbirine
Şöyle bir yazı var anladığım kadarıyla max232 görevi bilgisayardaki 12voltu 5 volta çevirmek. Eğer seri bağlantıdan çıkan 12 volt 5 olarak lazımsa kullanılabilir. Aynı şekilde usb to rs232 için usbden çıkan 5 voltu 12 volta çevirebilir.
Asıl soru rs232 ile uyduya bağlandığında 5 volt mu 12 volt mu gerekli. Ben daha önce usbden çevirici aldım 5voltta çalıştığı için uydu ile bağlantı olmadığını düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Bir de sizi zorlamayacaksa usb to rs232 çeviricinizdeki voltaj değerini ölçer misiniz merak ediyorum.
Kod:
MAX232 entegresi mikrodenetleyici seri iletişim uygulamalarında olmazsa olmaz seviye dönüştürücü entegresidir.
Bu entegre TTL/CMOS(0-5) ->RS232(-12 +12) ve RS232->TTL/CMOS seviyesine dönüştürme işlemini gerçekleştirmektedir.
Senin işini en iyi usb to rs232 görür ,elinde bulunsun ,bir ara 15 liraydı ,şimdi kaç paradır bilmiyorum .