BOTECH 600 HD PLUS ve BOTECH 600Z dönüşüm yazılımları

C Çevrimdışı

cemel 

Aktif Üye
27 Nis 2018
312
43
Masaüstü bilgisayar var kasada rs232 olacaktı çünkü bende neta cihaz vardı ordan güncelleme yapardım. Benim takıldığım yer uydu cihazına girişteki beyaz 3 lü giriş onu nasıl yaparım.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Masaüstü bilgisayar var kasada rs232 olacaktı çünkü bende neta cihaz vardı ordan güncelleme yapardım. Benim takıldığım yer uydu cihazına girişteki beyaz 3 lü giriş onu nasıl yaparım.
Sana bendeki kablonun fotosunu atayım birazdan :)

direk verilmez pc com portu uyduya,bozarsın ikisinden birini veya ikisini :) ,arada max232li bir devre olmalı mutlaka,yoksa pc<-->uydu haberleşmez,ikisinden biri çöp olur ,en iyisi dediğim aparatı al veya max232 entegreli bir devre yaptır ,bence aparatı alman daha mantıklı sevgili cemel :ok

C Çevrimdışı

cemel 

Aktif Üye
27 Nis 2018
312
43
Tamamdır usb to rs232 alacağım birde aradaki kabloyu nasıl yaparım onun fotosu olursa memnun olurum abi.

C Çevrimdışı

cemel 

Aktif Üye
27 Nis 2018
312
43
teraspy teraspy abim şimdilik hevc li cihaz almayı askıya aldım. Hevc li bir kanalı başka bir uyduda normal yayın olarak buldum ve piko kanalı açtı :ok bana lazım olan sağlam bir server bakalım artık. Yada flaş değişimi ile farklı yazılım ile server elde etme, funcam olsa iyiydi ama oda 132 yukarısı yok...

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
teraspy teraspy abim şimdilik hevc li cihaz almayı askıya aldım. Hevc li bir kanalı başka bir uyduda normal yayın olarak buldum ve piko kanalı açtı :ok bana lazım olan sağlam bir server bakalım artık. Yada flaş değişimi ile farklı yazılım ile server elde etme, funcam olsa iyiydi ama oda 132 yukarısı yok...
Evet ,maalesef şimdilik 1.32 üstü yok ,alper satıyordu funcamlı pikoyu,bahsetmiştim sana :)

uc1.jpg

C Çevrimdışı

cemel 

Aktif Üye
27 Nis 2018
312
43
Hımmm gayet iyi çıkmış resim abi, kablonun ucunu usb to rs232 içine 5 3 2 olarak uçlarını soksam olur değil mi?

C Çevrimdışı

cemel 

Aktif Üye
27 Nis 2018
312
43
Abi aynı cihaz tekrardan almak yerine elimdeki cihazı geliştirmek istiyorum. Her yıl cihaz almadan en azında değişime açık bi cihaz elde etmiş olurum diye düşünüyorum.

C Çevrimdışı

cemel 

Aktif Üye
27 Nis 2018
312
43
Alttaki tamam da ,üstteine o kadar para verme bence ,bir elektronikçide lehimletirsin ,İzmirde olsan yapardım sana :ok
Abi baya uzağız birbirimize ?, tamam dır senin dediğini alacağım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu resime göre yapacağız değil mi teraspy teraspy abi lehim.

a7a7293c74ed997461c.jpg

Son düzenleme:
odunq Çevrimdışı

odunq

Aktif Üye
20 Haz 2019
87
39
direk verilmez pc com portu uyduya,bozarsın ikisinden birini veya ikisini :) ,arada max232li bir devre olmalı mutlaka,yoksa pc<-->uydu haberleşmez,ikisinden biri çöp olur ,en iyisi dediğim aparatı al veya max232 entegreli bir devre yaptır ,bence aparatı alman daha mantıklı sevgili cemel :ok
com portu neden verilmesin hocam?
Hatta bilgisayarda onbord seri port yoktu anakart üzerindeki pinlerden 2-3-5 i alıp direkt uydu alıcıya kablo çektim:alala fotoğrafta görünen yerden.
Şimdi devre filan deyince acaba dedim bi sıkıntı olur mu?
2020-12-01_09-33-47.png

Normalde zaten onboard seri port üzerine db9 konnektör ucuna da uydu alıcı takılmıyor mu arada entegre var mı? Ben yok diye düz mantıkla bağladım birbirine:bilmiyom

MAX232 (A) 'nın sadece bir sürücü / alıcı olduğuna dikkat edilmelidir. Doğru zamanlama ile gerekli RS-232 işaret ve boşluk dizisini oluşturmaz, RS-232 sinyalinin kodunu çözmez, seri / paralel dönüşüm sağlamaz. Tek yaptığı sinyal voltaj seviyelerini dönüştürmektir .
Şöyle bir yazı var anladığım kadarıyla max232 görevi bilgisayardaki 12voltu 5 volta çevirmek. Eğer seri bağlantıdan çıkan 12 volt 5 olarak lazımsa kullanılabilir. Aynı şekilde usb to rs232 için usbden çıkan 5 voltu 12 volta çevirebilir.

Asıl soru rs232 ile uyduya bağlandığında 5 volt mu 12 volt mu gerekli. Ben daha önce usbden çevirici aldım 5voltta çalıştığı için uydu ile bağlantı olmadığını düşünüyorum. Siz ne dersiniz? Bir de sizi zorlamayacaksa usb to rs232 çeviricinizdeki voltaj değerini ölçer misiniz merak ediyorum.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt