Sana bendeki kablonun fotosunu atayım birazdanMasaüstü bilgisayar var kasada rs232 olacaktı çünkü bende neta cihaz vardı ordan güncelleme yapardım. Benim takıldığım yer uydu cihazına girişteki beyaz 3 lü giriş onu nasıl yaparım.
Çektim ama karanlık çıktı ,tekrar deniyeyim şimdiTamamdır usb to rs232 alacağım birde aradaki kabloyu nasıl yaparım onun fotosu olursa memnun olurum abi.
Evet ,maalesef şimdilik 1.32 üstü yok ,alper satıyordu funcamlı pikoyu,bahsetmiştim sanateraspy abim şimdilik hevc li cihaz almayı askıya aldım. Hevc li bir kanalı başka bir uyduda normal yayın olarak buldum ve piko kanalı açtı bana lazım olan sağlam bir server bakalım artık. Yada flaş değişimi ile farklı yazılım ile server elde etme, funcam olsa iyiydi ama oda 132 yukarısı yok...
Yooo,bir de dişi DB9 almalısın ,dur foto bulayım sanaHımmm gayet iyi çıkmış resim abi, kablonun ucunu usb to rs232 içine 5 3 2 olarak uçlarını soksam olur değil mi?
Şunlar nasıl ustam, dişi olan db9 kaynak istemiyor herhalde vidalı galiba bu.
Alttaki tamam da ,üstteine o kadar para verme bence ,bir elektronikçide lehimletirsin ,İzmirde olsan yapardım sanaŞunlar nasıl ustam, dişi olan db9 kaynak istemiyor herhalde vidalı galiba bu.
Abi baya uzağız birbirimize ?, tamam dır senin dediğini alacağım.Alttaki tamam da ,üstteine o kadar para verme bence ,bir elektronikçide lehimletirsin ,İzmirde olsan yapardım sana
com portu neden verilmesin hocam?direk verilmez pc com portu uyduya,bozarsın ikisinden birini veya ikisini ,arada max232li bir devre olmalı mutlaka,yoksa pc<-->uydu haberleşmez,ikisinden biri çöp olur ,en iyisi dediğim aparatı al veya max232 entegreli bir devre yaptır ,bence aparatı alman daha mantıklı sevgili cemel
Şöyle bir yazı var anladığım kadarıyla max232 görevi bilgisayardaki 12voltu 5 volta çevirmek. Eğer seri bağlantıdan çıkan 12 volt 5 olarak lazımsa kullanılabilir. Aynı şekilde usb to rs232 için usbden çıkan 5 voltu 12 volta çevirebilir.MAX232 (A) 'nın sadece bir sürücü / alıcı olduğuna dikkat edilmelidir. Doğru zamanlama ile gerekli RS-232 işaret ve boşluk dizisini oluşturmaz, RS-232 sinyalinin kodunu çözmez, seri / paralel dönüşüm sağlamaz. Tek yaptığı sinyal voltaj seviyelerini dönüştürmektir .