Bosch fırın kaçak akım rölesi attırıyor.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Hocam daha yakından çektim bu sefer sigortayı, bu sefer sabah ben uyurken şöyle bir şey olmuş, aynı anda mutfakta çaycı ve kettle ayrı iki prizde takılı ve salonda (mutfakla yanyana) tv açıkken prizlerdeki elektrik bir anda gitmiş, kar ya da normal şalterlerden atan olmamış, eşim kar ı kapatıp açmış prize elektrik gelmiş, şu sıkıntılı günlerde mecbur bir arkadaş çağıracağız galiba

En büyük korkum bu zaten virüs yüzünden evdeyiz, gelirlerimiz azaldı, facia olur böyle bir ihtimal ?

öncelikle geçmiş olsun .

daha ilginç hal aldı , keşke bu yazınız konusuna cevap vermeseydim diyorum , sordukca batıyor
derinine inmek gerekir , uzaktan zor .

kar ya da normal şalterlerden atan olmamış, eşim kar ı kapatıp açmış prize elektrik gelmiş,

bu durumda ilk akla gelen durum

çaycı ve kettle bozuk olacağını zan etmem .
burada ilk akla gelen bir kaçak var tahminimce mutfak hattında veya ürünlerde

kar ya da normal şalterlerden atan olmamış, eşim kar ı kapatıp açmış prize elektrik gelmiş, derden
bu olay zarfında fırınınız fişi prize takılmış durumdamıydı ?
diğer bilğilendirilmeler .

kaçak akım rölenizin vidaları gevşeklik olabilir . nötr kısmı bir kafamı yordu
veya bozuk ihtimali ( test butonu çalışıyor mu ? )
kontakarı bozulmuş olabilir . görevini kısmen yitirmiş olabilir .
işler karışık hal alıyor

k.a.k rölesi eğer bozuk derse elektrikci ( test için özel ölçe ile cihazı gerekir % 99.9 garanti diyelim )
manual testler var ama garanti zor .
işten anlayan ve özel cihazları bulunan elektrikci bulmanız
K.A.K. rölesini yenileyin derse .
bir üstü olan k.a.k rölesi 40 amper 30mA taktırın
sahte ihtimaline karşı piyasada sahtesi bulunan firmalanın riskine girmeyin bence
bir takım ilğinç durumlar vardır çözümü güç özel kaçak akım rölesi takılır .

asansör , dc cihazlar , harmonikler , motorlar , vs gib örnek verdim k.a.k. rölesi tipileri var .

Bu yaşıma geldim ilk kez başıma gelen bir şey paylaşayım, tv izliyorduk biraz önce durduk yere kapandı, dedik elektrik gitti herhalde, bir baktım lambalar yanıyor, sadece prizler gitmiş, sigortalardan atan yok, kar de atmamış, aşağı indim ana sigortadan da atmamış, ana sigortayı açıp kapattım, eve çıktım düzelmiş ama canım sıkıldı, fırının prizi takılıydı onu söktüm, sizce bu neden kaynaklanmış olabilir?

elektriklerde göz kırpma varsa devamlı . ( geldi demeniz biraz zor gibi )
nötrde sıkıntı olabilir düşüncesi .

Ben göz kırpmaya rastlamadım ama oğlum odasında dün olduğunu söyledi.

çaycı ve kettle ayrı iki prizde +fırın prizi = bir siğorta mı ? kontrol ediyor ?

uzaktan zor .
burada hanigi siğortalar nereyi hanği ürünleri kumanda ediyor şeması !!!
linye ve sortilerin durumu ? bilinmeden cevap havada kalır .

profesyonel düşünürsek ölçümler gerekir .

ALLAH'A emanet olun .

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
öncelikle geçmiş olsun .

daha ilginç hal aldı , keşke bu yazınız konusuna cevap vermeseydim diyorum , sordukca batıyor

kar ya da normal şalterlerden atan olmamış, eşim kar ı kapatıp açmış prize elektrik gelmiş,

kar ya da normal şalterlerden atan olmamış, eşim kar ı kapatıp açmış prize elektrik gelmiş, derden

işler karışık hal alıyor

k.a.k rölesi eğer bozuk derse elektrikci ( test için özel ölçe ile cihazı gerekir % 99.9 garanti diyelim )
sahte ihtimaline karşı piyasada sahtesi bulunan firmalanın riskine girmeyin bence

asansör , dc cihazlar , harmonikler , motorlar , vs gib örnek verdim k.a.k. rölesi tipileri var .

Bu yaşıma geldim ilk kez başıma gelen bir şey paylaşayım, tv izliyorduk biraz önce durduk yere kapandı, dedik elektrik gitti herhalde, bir baktım lambalar yanıyor, sadece prizler gitmiş, sigortalardan atan yok, kar de atmamış, aşağı indim ana sigortadan da atmamış, ana sigortayı açıp kapattım, eve çıktım düzelmiş ama canım sıkıldı, fırının prizi takılıydı onu söktüm, sizce bu neden kaynaklanmış olabilir?

çaycı ve kettle ayrı iki prizde +fırın prizi = bir siğorta mı ? kontrol ediyor ?

uzaktan zor .

ALLAH'A emanet olun .

Hocam yormak istemezdim kimseyi, ben elimden geldiğince bilgi vermeye çalışıyorum, konu çözülürse Google vasıtasıyla forumumuza daha çok insan gelsin istiyorum. Sorulara gelirsek dünkü ömrümde ilk defa böyle bir şey yaşadım mesajında fırını prizden çektim, bugünkü olayda fırın devre dışı, kettle ve çaycı görece olarak yeni gibi ama kaçak olsa röle atardı diye düşünüyorum, röle test tuşu çalışıyor, herhangi bir gevşeklik de gözükmüyor. Buraya size yazdıktan sonra bölgeye taşınınca tanıştığım evin avize işlerini yaptırdığım arkadaşla konuştum, fırının sorununun fan motoru olabileceğini söyledi, yarın gelip bakacak sisteme, hepinize çok teşekkür ederim benim amacım biraz daha fazla bilgi sahibi olarak elektrikçi çağırmaktı hepiniz hakkınızı helal edin, yarın sonuçla ilgili bilgi vereceğim.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Hocam yormak istemezdim kimseyi, ben elimden geldiğince bilgi vermeye çalışıyorum, konu çözülürse Google vasıtasıyla forumumuza daha çok insan gelsin istiyorum. Sorulara gelirsek dünkü ömrümde ilk defa böyle bir şey yaşadım mesajında fırını prizden çektim, bugünkü olayda fırın devre dışı, kettle ve çaycı görece olarak yeni gibi ama kaçak olsa röle atardı diye düşünüyorum, röle test tuşu çalışıyor, herhangi bir gevşeklik de gözükmüyor. Buraya size yazdıktan sonra bölgeye taşınınca tanıştığım evin avize işlerini yaptırdığım arkadaşla konuştum, fırının sorununun fan motoru olabileceğini söyledi, yarın gelip bakacak sisteme, hepinize çok teşekkür ederim benim amacım biraz daha fazla bilgi sahibi olarak elektrikçi çağırmaktı hepiniz hakkınızı helal edin, yarın sonuçla ilgili bilgi vereceğim.

Hocam yormak istemezdim
ne yorulması , zevk ile yazıyorum bir faydam dokunur mu diye !!!
sadece takıldım . dert üzerine dert bindi açıkcası üzüldüm
benim de başıma geldi

kaçak akım attı bereket versin bir daha atmadı .
bende çözümünü bulamazdın ölçü aletleri konuşturuyor .
ama sanki yukarıdaki otomasyoncunun ( nötr ) videosu düşünün .( ilginç durumlar )

bulamasaydım kaçak akım tipini değiştirecektim . ( duruma göre )
ürüne göre ve duruma göre çıkar bulup kaçak akım rölesini kullanmak
örneğin yıldırımda kaçak akım rölesini attırabilir . vs gibi

Si tip: hassas devrelerin (bilgisayar ekipmanları) ve bozucu etkenlere açık olan devrelerin (elektronik balastlı aydınlatma armatürleri, güç elektroniği) korunması

usta çağıracaksanız işin ehli usta bulun ve ölçüm cihazları olan olsun
diyeceksiniz normal zamanda bulmak zor .

özür :bir üstü olan k.a.k rölesi 40 amper 30mA taktırın yazmışım
gerçi üstü takılmasında sorun olmaz 40 amper ama
sizin ki 25 amper fotoda 32 amper takılabilir .

ilğinç durumlar vardır . ( bu konu ile ilğisi yok ama )
ürünlerde kaçak vardır .
varsayım diyelim örneğin fırın 20 ma kaçak olsun + çay makinasında 9 mA atmaz = 29 mA olur ( ikisi bir çalıştı ) sorun yok
1 mA kaçak kettle da olsun = 30mA ( üçlü çalıştırsa ) k.a.k. rölesi atar

kettle dan attı dersiniz tek ve diğer biri ile çalıştın atmaz .

yarın gelip bakacak sisteme,

voltajlara baksın amperlere baksın .
siğortadan ve fırın prizin ayrı ayrı ( yükte çalıştırsın )
faz faz arası ( tüm fazlar )
faz nötr
nötr toprak
kaçak akım pensampermetresi ile videodaki gibi baksın . ( kaçak varmı ? )
cihazların omajına ( direncine ) baksın
vs gibi .

ALLAH'A emanet olun .

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
öncelikle geçmiş olsun .

işler karışık hal alıyor

uzaktan zor .

ALLAH'A emanet olun .

acaba kar mı bozuk?Heralde attı ama yaylar salmadı .Ben edirne de böyle donanımlı ölçü aleti olan elektrikçi görmedim.Dayım eskiden dublex evde oturuyordu meraklıdır kendisi odun işleri falan sever ona 3 kw motordan plenya daire testere yaptırdık.Neyse bahçede kullanıyor aynı böyle zırt pırt atıyor.Elektrikçi çağırdık yolk şöyle böyle dedim ki toprak ölçün bir daha ölçmeden sağlam sağlam neyse gittiler ben ölçtü normalde toprak nötr en fazla 3 volt olması gerekiyor biliyorsunuz , ama dayımın 20 30 v çıkıyor.Bir gariplik olduğu belli ,neyse direk panodan ölçtüm aynı dayı dedim senin direkten sıkıntı var çağır falan geldiler yok dağıtım şirketi diyor bize alakası yok falan.Kablo yerden gidiyor tabi ,neyse dayım epey kullandı böyle sonra birgün direk tarafından bir patlama sesi falan ,geldi ekipler o gene evin hattı direğe boru içersinden geçirilmiş boru içinde ek yapılmış bantlar salmış kendini nötr faz yakın temasta kalmış en sonunda ısınında patlamış zaten.sonra kullandıkları macun var proton galina ismi onunla güzelce izole ettiler de bir daha sorun olmadı.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
acaba kar mı bozuk?Heralde attı ama yaylar salmadı .Ben edirne de böyle donanımlı ölçü aleti olan elektrikçi görmedim.Dayım eskiden dublex evde oturuyordu meraklıdır kendisi odun işleri falan sever ona 3 kw motordan plenya daire testere yaptırdık.Neyse bahçede kullanıyor aynı böyle zırt pırt atıyor.Elektrikçi çağırdık yolk şöyle böyle dedim ki toprak ölçün bir daha ölçmeden sağlam sağlam neyse gittiler ben ölçtü normalde toprak nötr en fazla 3 volt olması gerekiyor biliyorsunuz , ama dayımın 20 30 v çıkıyor.Bir gariplik olduğu belli ,neyse direk panodan ölçtüm aynı dayı dedim senin direkten sıkıntı var çağır falan geldiler yok dağıtım şirketi diyor bize alakası yok falan.Kablo yerden gidiyor tabi ,neyse dayım epey kullandı böyle sonra birgün direk tarafından bir patlama sesi falan ,geldi ekipler o gene evin hattı direğe boru içersinden geçirilmiş boru içinde ek yapılmış bantlar salmış kendini nötr faz yakın temasta kalmış en sonunda ısınında patlamış zaten.sonra kullandıkları macun var proton galina ismi onunla güzelce izole ettiler de bir daha sorun olmadı.

çok tip cihaz var yapacağınız işe göre
bu demek para satın almak cihazlar pahalı normal elektrikci bir kaç haricinde kimse almıyor . ( işine göre alım ve ne gerek , gerek yok diyor kara düzen )
elektrikci geliyor elinde kontrol kalemi pense varsa uydurma ölçü aleti sonra ölçü aleti elektrikci de yoksa sende varmı ? senden istiyor .

toprak direnci meğer test cihazı olaması gerek .

piyasa elektrik kullanılan ek ama dağıtım şirketleri kaliteli buat kullanırlar . ( video )

kaçak akım rölesi manual test diyebiliriz ( video )

İzolasyon Direnci Ölçümü ( video )

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Kar atmıyor sadece prizden elektrik gidiyor, sonrasında birkaç kez daha denedim bir şey olmadı bakalım yarın gelsin arkadaş ne olacak görelim

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Kar atmıyor sadece prizden elektrik gidiyor, sonrasında birkaç kez daha denedim bir şey olmadı bakalım yarın gelsin arkadaş ne olacak görelim

kar fırını fanı çalıştığında k.a.k. rölesi atıyor
ve prizden elektrik gidiyor .
2 ayrı arıza doğrumudur ? ( onayı ? isteniyor )

bana söyle bu durum aklıma geliyor
eğer onay verirseniz
2 priz + fırın prizi aynı siğorta kumanda ediyor ( onayı isteniyor ? ) 1 adet siğortandan kapanıyor açıyor .
veya
2 priz aynı siğorta kumanda ediyor ( onayı isteniyor ? ) 1 adet siğortandan kapanıyor .açıyor .

tesisat prizler arasında atlama yapılmış olmalı notr sorunlu .
prizlerin için açılınca belli olacaktır düşüncesi
veya buattan .

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
ahh hocam
çok tip cihaz var yapacağınız işe göre
bu demek para satın almak cihazlar pahalı normal elektrikci bir kaç haricinde kimse almıyor . ( işine göre alım ve ne gerek , gerek yok diyor kara düzen )
elektrikci geliyor elinde kontrol kalemi pense varsa uydurma ölçü aleti sonra ölçü aleti elektrikci de yoksa sende varmı ? senden istiyor .

toprak direnci meğer test cihazı olaması gerek .

piyasa elektrik kullanılan ek ama dağıtım şirketleri kaliteli buat kullanırlar . ( video )

kaçak akım rölesi manual test diyebiliriz ( video )

İzolasyon Direnci Ölçümü ( video )

[/QU

Ahh hocam Ahh Edirne ilk videoda attığınız ı bile pet şişe ile yapıyorlar.Dayımda da bunu yapmışlardı üstünde proton yazıyordu.

Edirne de de dediğiniz gibi ustaların çoğu ezbere ,koklayarak , kırıp dökerek , elleyerek arıza tespiti yapıyorlar.Hatta sıhhı tesissatta bile kırmadan kaçak bulan cihaz sadece 1 , 2 kişide varmış onlarda sadece kaçak tespiti için 700 lira istiyorlarmış işine gelirse gibi yani yoksa koca banyo mutfağı kırdırırsın der gibi yani.Servislerde metal dedektörü bile yok benim örnekteki gibi ezbere duvar deliyorlar.Yani eve ne zaman bir servis gelse korkuyorum artık uyarıyorumda kablo varsa belli olur abi şalter atar diyorlar??

yani öyle bir usta ,marka serviste değil yani hiç birinde görmedim, tv duvar askı montajı, bosch kombi montajı, baymak klima montajı, vs hepsinde rastgele deldiler .Ben duvara çivi çakmaya korkuyorum adamlar lambur lümbür deliyorlar duvarları?

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075

benden ahh cihaz pahalı işinde olması gerekir
ikiside yok . para parayı çekiyor , arıza olmasın huzur olsun .

rahmetli amcamda ne ararsam alet cihaz ve malzeme var sayılır .
usta iş yapacak .
su için gelmiş amcama , sıcak su contası varmı ? diye sormuş
olmaz mı ? varmış . işi yapılacak ama vermemiş ustaya
işi bıraktıp , yollamış .

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
kar fırını fanı çalıştığında k.a.k. rölesi atıyor
ve prizden elektrik gidiyor .
2 ayrı arıza doğrumudur ? ( onayı ? isteniyor )

bana söyle bu durum aklıma geliyor
eğer onay verirseniz
2 priz + fırın prizi aynı siğorta kumanda ediyor ( onayı isteniyor ? ) 1 adet siğortandan kapanıyor açıyor .
veya
2 priz aynı siğorta kumanda ediyor ( onayı isteniyor ? ) 1 adet siğortandan kapanıyor .açıyor .

tesisat prizler arasında atlama yapılmış olmalı notr sorunlu .
prizlerin için açılınca belli olacaktır düşüncesi
veya buattan .
Doğrudur iki ayrı arıza, arkadaşlar geldi, sigortadaki tüm vidalar gevşek, mutfağın yarısı ve salon aynı hattan elektrik alıyor ve o gidiyor, 3 fazdan birinde elektrik gidiyor, sorun ana sigortadan diyor arkadaş 32 a olanı 40 a ile değiştiriyor, çözülecek diyorlar, bekliyoruz

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
kaçak akım rölesi bozuk gibi sanki duruyor
40 amper ile değişirmesi yerinde olur . yükseğin zararı olmaz .

elinde pensampermetre yokmu ? varsa yukarda video yayınlamadım kaçak testi yapması

diğer durum
kaçak akım rölesi değiştirme durumu öyle oluyor (özel durumlar ) tepki verirse tabiki .
yıldırım ve gibi harmonikler , kullanılan ürünler dolayı up vs gibi
k.a.k. rölesinin tipi değişiyor video yayınladım .

si tipi ( notr solda )

b tipi ( notr solda )
Özellikle sordum kar işini yapıyor onda arıza yok dedi, aşağıda ana sigortadan ortada olan atlama yaptığı için prizden elektrik gittiğinde sigorta atmıyor dedi ve resmini yolladığım ana sigortayı 40a lık olanla değiştirdi, elk trifaze ve üçe bölünmüş lambalar için 2 sigorta 10luk, prizler için de iki ayrı grup 3 3 sigorta 16 a, bu prizlerde elk gittiğinde hiç sigorta ve kar atmıyor demiştim ya bunun sebebi ana sigortadan kaynaklanıyor dedi ve değiştirdi, fırın problemi devam ediyor ama o en azından kar attırdığı zaman prizlerdeki elk gitmiyor, fırın için ayrı mesaj yazacağım

1586937158008348865407651460442.jpg

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Doğrudur iki ayrı arıza, arkadaşlar geldi, sigortadaki tüm vidalar gevşek, mutfağın yarısı ve salon aynı hattan elektrik alıyor ve o gidiyor, 3 fazdan birinde elektrik gidiyor, sorun ana sigortadan diyor arkadaş 32 a olanı 40 a ile değiştiriyor, çözülecek diyorlar, bekliyoruz

Özellikle sordum kar işini yapıyor onda arıza yok dedi, aşağıda ana sigortadan ortada olan atlama yaptığı için prizden elektrik gittiğinde sigorta atmıyor dedi ve resmini yolladığım ana sigortayı 40a lık olanla değiştirdi, elk trifaze ve üçe bölünmüş lambalar için 2 sigorta 10luk, prizler için de iki ayrı grup 3 3 sigorta 16 a, bu prizlerde elk gittiğinde hiç sigorta ve kar atmıyor demiştim ya bunun sebebi ana sigortadan kaynaklanıyor dedi ve değiştirdi, fırın problemi devam ediyor ama o en azından kar attırdığı zaman prizlerdeki elk gitmiyor, fırın için ayrı mesaj yazacağım

1586937158008348865407651460442.jpg

arkadaş 32 a olanı 40 a ile değiştiriyor

sayaç yanı olmalı onayı
daire içindeki değil .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kaçak akım rölesiniz 25 amper
ana siğorta 25 amperin üstü olamaz

kaçak akım rölesi 25 amper .
nedeni : diyelim 26 amper akım geçti
aynı değerde olduğun için kaçak akım rölesinin kontaklarına zarar veremez
ana siğorta 25 amper atar

tersi olursa
25 amper kaçak akım rölesi 40 amper veya 32 amper ana siğorta olsun
26 amper akım geçsin k.a.k rölesinin siğorta gibi kesme durumu olmadığından k.a.k. rölesi atmaz
25 anperlik k.a.k. rölesinin kontaklarına zarar verir .

daire içinde 25 amper .k.a.k. si var fotoda 25 amper ana siğorta b tipi var

s--kutu.jpg

Son düzenleme:
istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
sayaç pano ana siğorta olduğu anlaşılıyor .
32A C tipi yerine 40A C tipi takılması doğru iyi değil
ama
siğorta kutusu daire içinde 25A B olması azda olsa durumu kurtarıyor .

bakmanız durum düzelmiş mi ? enerji kesikliği fazların tümü ve fazın birinde .
enerjide oynama varmı ? voltaj düşüklüğü hissi ( kısık yanma , kırmıştırma , vs gibi )

düzelmiş farz ediyorum .

bu durumda dikkat ederek fırını denemeniz
fanlı modda ve diğer durumlarda siğorta ve k.a.k rölesi atıyormu ?

fırın fan çalışıyor çok kısa süre atıyor demiştiniz
bu duruma
fırının içini açmadan çözüm zor . ( ölçüm + göz ile arıza tesbiti )
verilen bilğilerin önemi !!!
fırın hakkında teknik bilğim yok .
kafa karıştırıcı durumlar .

not : her daire veya iş yeri kullananın elektik şeması oluşturması yararınadır .

yukarı yazıda vermiş olduğunuz foto siğorta kutusunun iç kısımı ne çekmeniz ve yayınlamanız . kabloları ile gözükür halde
çeşitli yönlerde açılardan vs gibi fotolar yayınlamanız .

amaç bir siğorta üzerinde bir adet fazla linye varmı ? foto ile durumunu anlamak .
varsa siğorta fazlalaştıma durumu .
örneğin : ayrı linye çekilmiştir siğortada iki kablo vardır 1 adet siğorta kullanılmıştır

foruma yüklerken resinleri küçültüyor ( piksel ) sorun

önden kaliteli çekim kablolar gözüksün ( yakın )

önden kaliteli çekim kablolar gözüksün ( orta )

önden kaliteli çekim kablolar gözüksün ( uzak )

önden alttan kablolar gözükmüş hal aşağıdan bakışlı 45 derece gibi

önden üsten kablolar gözükmüş hal aşağıdan bakışlı 45 derece gibi

her iki kısım için

ana siğorta 25 amper + k.a.k. rölesi 25 amper

8 adet siğorta ( 6 adet 16amper + 2adt 10 amper tarafı )

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
sayaç pano ana siğorta olduğu anlaşılıyor .
32A C tipi yerine 40A C tipi takılması doğru iyi değil
ama
siğorta kutusu daire içinde 25A B olması azda olsa durumu kurtarıyor .

bakmanız durum düzelmiş mi ? enerji kesikliği fazların tümü ve fazın birinde .
enerjide oynama varmı ? voltaj düşüklüğü hissi ( kısık yanma , kırmıştırma , vs gibi )

düzelmiş farz ediyorum .

bu durumda dikkat ederek fırını denemeniz
fanlı modda ve diğer durumlarda siğorta ve k.a.k rölesi atıyormu ?

fırın fan çalışıyor çok kısa süre atıyor demiştiniz
bu duruma
fırının içini açmadan çözüm zor . ( ölçüm + göz ile arıza tesbiti )
verilen bilğilerin önemi !!!
fırın hakkında teknik bilğim yok .
kafa karıştırıcı durumlar .

not : her daire veya iş yeri kullananın elektik şeması oluşturması yararınadır .

yukarı yazıda vermiş olduğunuz foto siğorta kutusunun iç kısımı ne çekmeniz ve yayınlamanız . kabloları ile gözükür halde
çeşitli yönlerde açılardan vs gibi fotolar yayınlamanız .

amaç bir siğorta üzerinde bir adet fazla linye varmı ? foto ile durumunu anlamak .
varsa siğorta fazlalaştıma durumu .
örneğin : ayrı linye çekilmiştir siğortada iki kablo vardır 1 adet siğorta kullanılmıştır

foruma yüklerken resinleri küçültüyor ( piksel ) sorun

önden kaliteli çekim kablolar gözüksün ( yakın )

önden kaliteli çekim kablolar gözüksün ( orta )

önden kaliteli çekim kablolar gözüksün ( uzak )

önden alttan kablolar gözükmüş hal aşağıdan bakışlı 45 derece gibi

önden üsten kablolar gözükmüş hal aşağıdan bakışlı 45 derece gibi

her iki kısım için

ana siğorta 25 amper + k.a.k. rölesi 25 amper

8 adet siğorta ( 6 adet 16amper + 2adt 10 amper tarafı )
Fırsat olduğunda yapacağım hocam teşekkürler tekrardan şimdilik sıkıntı yok gibi, fırın için tavsiyeniz üzere mutlaka kendi servisini çağırarak bir çözüm arayışımız olacak.

Geri
Üst Alt