istanbul
Süper Üye
- 7 Kas 2019
- 1,075
Hocam daha yakından çektim bu sefer sigortayı, bu sefer sabah ben uyurken şöyle bir şey olmuş, aynı anda mutfakta çaycı ve kettle ayrı iki prizde takılı ve salonda (mutfakla yanyana) tv açıkken prizlerdeki elektrik bir anda gitmiş, kar ya da normal şalterlerden atan olmamış, eşim kar ı kapatıp açmış prize elektrik gelmiş, şu sıkıntılı günlerde mecbur bir arkadaş çağıracağız galiba
En büyük korkum bu zaten virüs yüzünden evdeyiz, gelirlerimiz azaldı, facia olur böyle bir ihtimal ?
öncelikle geçmiş olsun .
daha ilginç hal aldı , keşke bu yazınız konusuna cevap vermeseydim diyorum , sordukca batıyor
derinine inmek gerekir , uzaktan zor .
kar ya da normal şalterlerden atan olmamış, eşim kar ı kapatıp açmış prize elektrik gelmiş,
bu durumda ilk akla gelen durum
çaycı ve kettle bozuk olacağını zan etmem .
burada ilk akla gelen bir kaçak var tahminimce mutfak hattında veya ürünlerde
kar ya da normal şalterlerden atan olmamış, eşim kar ı kapatıp açmış prize elektrik gelmiş, derden
bu olay zarfında fırınınız fişi prize takılmış durumdamıydı ?
diğer bilğilendirilmeler .
kaçak akım rölenizin vidaları gevşeklik olabilir . nötr kısmı bir kafamı yordu
veya bozuk ihtimali ( test butonu çalışıyor mu ? )
kontakarı bozulmuş olabilir . görevini kısmen yitirmiş olabilir .
işler karışık hal alıyor
k.a.k rölesi eğer bozuk derse elektrikci ( test için özel ölçe ile cihazı gerekir % 99.9 garanti diyelim )
manual testler var ama garanti zor .
işten anlayan ve özel cihazları bulunan elektrikci bulmanız
K.A.K. rölesini yenileyin derse .
bir üstü olan k.a.k rölesi 40 amper 30mA taktırın
sahte ihtimaline karşı piyasada sahtesi bulunan firmalanın riskine girmeyin bence
bir takım ilğinç durumlar vardır çözümü güç özel kaçak akım rölesi takılır .
asansör , dc cihazlar , harmonikler , motorlar , vs gib örnek verdim k.a.k. rölesi tipileri var .
Bu yaşıma geldim ilk kez başıma gelen bir şey paylaşayım, tv izliyorduk biraz önce durduk yere kapandı, dedik elektrik gitti herhalde, bir baktım lambalar yanıyor, sadece prizler gitmiş, sigortalardan atan yok, kar de atmamış, aşağı indim ana sigortadan da atmamış, ana sigortayı açıp kapattım, eve çıktım düzelmiş ama canım sıkıldı, fırının prizi takılıydı onu söktüm, sizce bu neden kaynaklanmış olabilir?
elektriklerde göz kırpma varsa devamlı . ( geldi demeniz biraz zor gibi )
nötrde sıkıntı olabilir düşüncesi .
Ben göz kırpmaya rastlamadım ama oğlum odasında dün olduğunu söyledi.
çaycı ve kettle ayrı iki prizde +fırın prizi = bir siğorta mı ? kontrol ediyor ?
uzaktan zor .
burada hanigi siğortalar nereyi hanği ürünleri kumanda ediyor şeması !!!
linye ve sortilerin durumu ? bilinmeden cevap havada kalır .
profesyonel düşünürsek ölçümler gerekir .
ALLAH'A emanet olun .