Bosch fırın kaçak akım rölesi attırıyor.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Tuvaletin önündeki anahtar ile lambası arasında sorun vardı ilk zamanlar lamba yanmıyordu sonradan da hiç sönmez olmuştu... Tesisatı yenilemek gerekiyordu astarı yüzünden pahalıya gelecekti. Usta ile benim pratik zekam birleşti, röleyi devre dışı bıraktık, tuvalete fotoselli lamba koyduk ana sigortanın amperini düşürdük bitti gitti.

anahtar ile lambası arasında sorun vardı
anahtara ve lambaya topraklama kablosu çekilmiş olması gerekir , kaçak akım rölesi atması yaşansın .
aydınlatma tesisatına topraklama çekmezler ama kaliteli tesisatta çekerler ( çok nadirdir )
( metal aplikler ve metal avizeler ve benzeri ürünler için
bence tesisatınıza topraklama çekilmemiştir .
bence boşuna devre dışı bırakmışsınız .
pire için yorganı yakmışınız !!!

biraz gayret edip sorunu bulmak ,

Son düzenleme:
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
bence boşuna devre dışı bırakmışsınız .
pire için yorganı yakmışınız !!!

biraz gayret edip sorunu bulmak ,
Biraz gayretle sorunu bulduk, anahtar ile lamba arasındaki tesisat yenilenecekti ama asıl bunu yaparsak yorganı yakmış olacaktık. :cigara

Sistemde elektrik hep olduğu için fotoselli lamba koyup zamanı en yüksek seviyeye ayarladık, içeride uzun süre kalan olursa da el sallıyor yapacak bir şey yok maalesef.

:hihi

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
istanbul istanbul elektirik bilgin var maşallah ama bu kadar güvenme kaçak akıma ? ben en az hafatada 1 bu tip cihaz görüyorum ve ortalamaya vurursam %90 sigorta arızalı ?

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
istanbul istanbul elektirik bilgin var maşallah ama bu kadar güvenme kaçak akıma ? ben en az hafatada 1 bu tip cihaz görüyorum ve ortalamaya vurursam %90 sigorta arızalı ?

sn F fikoloji hocam
30mA hayat koruma
1 - kaçak akım rölesi koruma tutmaması ( tesisat , yıldırım , harmonikler vs gibi )
kaçak akım rölesi seçimi
2 - kaçak akım rölesi koruma canlıyı ne kadar korur ? sağ çıkarsın çıkmazsın
sorsanız dediğiniz gibi k.a.k rölesi kurtarıcı gözü ile ne kadar ?
diyelim kurtardı faz nötr teması bizi kurtaracak biliniyor ..
3 - sahte ve kalitesiz ürünler
4 - kullanım yerleri ( su ,nem ,motor , ve benzeri yerler )
5 - takılma şartlarına uyum üstten takılır diyor altan takılıyor kontakları kapalı iken bile enerji altında oluyor .
dc lerde kesin üsten takılması gerekir uyan yok .
6

çeşilti etkenler var .
bulunması güç durumlar var tamam
1 - bilği , bulmak için çaba , cihaz ölçü kullanmak .
2 - ustalık hesapları ve arıza sahibinin hesapları .
3 -

ben k.a.k rölesine güvenmiyorum zaten , koruma hiç şeyde hiç bir zaman %100 olmaz .
örneğin 10mA lık var röle tutsun koruyacakmı ? korur dedir .
sadece ALLAH korur .

ALLAH'A emanet olun .

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
sn F fikoloji hocam
30mA hayat koruma
1 - kaçak akım rölesi koruma tutmaması ( tesisat , yıldırım , harmonikler vs gibi )
kaçak akım rölesi seçimi
5 - takılma şartlarına uyum üstten takılır diyor altan takılıyor kontakları kapalı iken bile enerji altında oluyor .
6

çeşilti etkenler var .
3 -

ben k.a.k rölesine güvenmiyorum zaten , koruma hiç şeyde hiç bir zaman %100 olmaz .
sadece ALLAH korur .

ALLAH'A emanet olun .
yok ben ondan demedim güzel açıkladın ben bu konuda bişey demedim ama ben kak. rölesinden çok çekiyorum ondan dedim.
allah hepimizi korusun :) :ok

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Biraz gayretle sorunu bulduk, anahtar ile lamba arasındaki tesisat yenilenecekti ama asıl bunu yaparsak yorganı yakmış olacaktık. :cigara

Sistemde elektrik hep olduğu için fotoselli lamba koyup zamanı en yüksek seviyeye ayarladık, içeride uzun süre kalan olursa da el sallıyor yapacak bir şey yok maalesef.

ne söyleyeyim ,
yapacak bir şey yok maalesef. bu söz sizden
bende de burası Türkiye sözü

ALLAH'A emanet olun .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yok ben ondan demedim güzel açıkladın ben bu konuda bişey demedim ama ben kak. rölesinden çok çekiyorum ondan dedim.
allah hepimizi korusun :) :ok

AMİN .

Son düzenleme:
meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32

valla olan olmuş artık ama tesisat yenilenmesi zor değil aslında.Benim de sıfır evim de ankastre davlumbaz için servis delik delerken içerden şalter attı ,sonra tam vidayı sıktı komple aşağıdan yangın koruma attı.Noldu falan derken zaten geçe karanlığında geldiler ev bomboş soğuk falan abi bina yeni tesisat zayıf kalıyor hatta bağlamamışlardır ,bizim hilti matkap kuvvetli dediler .Neyse ben aşağı inip şalteri kaldırıp yukarı çıktığımda üst kapağını da takmışlar toparlanmışlar bile , elektrik lerde çalışınca uyanamadım ben neyse uğurladık gittiler.

Sonra eşimle haftasonu düğün hazırlığı vs. geliyorduk ortalığı düzeltmeye bir yandan eşyalar geliyor falan.Aklıma geldi eşime dedim gel yardım ette bakalım napmışlarz üst kısmı sokunca vida geri çekilmiş sadece ucu tutuyor anladım zaten elektrik borusunu deldiklerini.Yukardan buldum kabloları aşağıdan priz tarafından bir çektim faz , toprak,nötr yaralamış üçünü de emanet duruyorlar birbirlerine.Resim çektim vs. aradım şikayet ettim sevgili vestel montaj esnasında niye arkadaşları uyarmadınız, kim tespit etti diye sordulsr ben dedim belgeniz varmı dediler yok dedim , ehliyetli elektrikçi ve bilir kişi ile birlikte onaylı rapor tutulması lazım zararınız neyse karşılarız dediler.Zaten düğün var,zaman kısıtlı diye gittim aldım faz nötr toprak için 3 er metre kablo birde klavuz kendim eşimin de yardımıyla çektim.Bana kablo+klavuz = 50 liraya mal olmuştu.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32

tabi şimdi sizin olayı görmeden konuşmak kolay.Ama şunu anladım tesisatta yangın koruma ve kaçak akım koruma çok önemliymiş.Atıyorsa ve cihaz sağlamsa mutlaka anlatmak istediği birşey var demektir.Neyse uzun yıllar kullanmışsınız.Ama ben elektrik su doğalgaz dan korkarım.Elimden her iş gelir hatta dğn kombiyi değiştrdik agaların taktığı bacayı beğenmedim yamuk yumuk eğim var yok söktüm baştan taktım ama montajda verdim parayı taktırdım yoksa onlardan daha güzel işçilik yapardım.

Elektrikli konusunda da daire içinde herşey yapabilirim ama sayaç tarafına kesinlikle elimi sürmem.Aynı şekilde su tesisatı vana musluk boru klozet montajı,sifon rezervuar vs her şeyi yaparım ama apartman ana kolonuna dokunmam yani ana boruya.insanın duracağı noktayı bilmesi gerekli.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
tabi şimdi sizin olayı görmeden konuşmak kolay.Ama şunu anladım tesisatta yangın koruma ve kaçak akım koruma çok önemliymiş.Atıyorsa ve cihaz sağlamsa mutlaka anlatmak istediği birşey var demektir.Neyse uzun yıllar kullanmışsınız.Ama ben elektrik su doğalgaz dan korkarım.Elimden her iş gelir hatta dğn kombiyi değiştrdik agaların taktığı bacayı beğenmedim yamuk yumuk eğim var yok söktüm baştan taktım ama montajda verdim parayı taktırdım yoksa onlardan daha güzel işçilik yapardım.

Elektrikli konusunda da daire içinde herşey yapabilirim ama sayaç tarafına kesinlikle elimi sürmem.Aynı şekilde su tesisatı vana musluk boru klozet montajı,sifon rezervuar vs her şeyi yaparım ama apartman ana kolonuna dokunmam yani ana boruya.insanın duracağı noktayı bilmesi gerekli.
Yakın arkadaşım elektrik ustası ona danışarak bu fikri uyguladım, sakınca olsaydı veya sakınca ihtimali olsaydı ilk önce o yapmayalım derdi...

Zaten, 12 yıl oldu... :hmm

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
geçen sene pederin kiracısı yeni sıfır fırın almış fişe taktı kaçak akım rölesini attırıyordu fırını değiştirdiler attırmadı.yani nasıl bir meretse bu röle çok hasas galiba.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
kaçak akım rölesi tutmuyor iptal ettiniz diyelim
tehlike oluşacak
farzı mahal tehlike oluşmasın .
sanıyorsunuz kaçak akımdan kurtuldunuz !!!
kaçak akımdan dolayı ( tabiki her durum için geçerli değil )

sanki duruma göre minik ısıtıcı veya normal ısıtıcı kullanmış gibi faturanıza yansıyacak .

bir olayı anlatayım sizlere
tarlaya su motoru için enerji alınmış ( elektrik )
kışın tarlaya uğramadım bile
hiç kullanmadım aşırı yüklü fatura geldi .
imkansız
ahlanıyor.

olay şöyle
sayaçta sonra prize takılmış sadece uzatma kablosu var
uzatma kablosu boşta yerde , sayaç siğortası açık kalmış
uzatma kablosu daha önce yara almış yara aldığı yerden toprağı ısıtıyor
toprağa temas ,ve yağmur ,nem ve benzeri durumlardan
siğorta atmamış ( fazla amper siğorta kullanımı + sahte + bozuk + siğorta tipi vs gibi edenlerden olabilir )

sayaçta endex ilerlemesi olmuş .

hani diyoruz bana fazla fatura geldi ( her abone için değil tabiki )

soruma cevap istemi !!!
stand by da enerji kullanır mı ? elektrik sayaçına endex yazar mı ?

ALLAH'A emanet olun .

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
sn F fikoloji hocam
30mA hayat koruma
kaçak akım rölesi seçimi
6

çeşilti etkenler var .
3 -

sadece ALLAH korur .

ALLAH'A emanet olun .
Hocam daha yakından çektim bu sefer sigortayı, bu sefer sabah ben uyurken şöyle bir şey olmuş, aynı anda mutfakta çaycı ve kettle ayrı iki prizde takılı ve salonda (mutfakla yanyana) tv açıkken prizlerdeki elektrik bir anda gitmiş, kar ya da normal şalterlerden atan olmamış, eşim kar ı kapatıp açmış prize elektrik gelmiş, şu sıkıntılı günlerde mecbur bir arkadaş çağıracağız galiba

IMG_20200414_1319433d48e6c234485050.jpg
IMG_20200414_13193412d6695068f4bc5c.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

nötr koparsa facia olur evde stand by da ne kadar cihaz varsa .şarj cihazları ve o an çalışan buzdolabı çamaşır mak. bulaşık mak vs hakkı rahmetine kavuşur :hihi
En büyük korkum bu zaten virüs yüzünden evdeyiz, gelirlerimiz azaldı, facia olur böyle bir ihtimal ?

Geri
Üst Alt