Bir takım hobilerim

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463
Cvp: Bir takım hobilerim

benımde on planda olan hobılerım

akvaryum hobısı ( profosyonel )

uzaktan kumandalı araba ( profosyonel 1/5 full modıfıye 95oktan benzınlı arac )

bana aıt eskı bır vıdeo

yenı motor takmıstım rodaj sonrası 1-2 Basalım Dedık

51999758396813720900.jpg

65902302328725137092.jpg

88263701165581692645.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Sota' Alıntı:
benımde on planda hobılerım

akvaryum hobısı ( profosyonel )

uzaktan kumandalı araba ( profosyonel 1/5 full modıfıye 95oktan benzınlı arac )

bana aıt eskı bır vıdeo

yenı motor takmıstım rodaj sonrası 1-2 Basalım Dedık

Video?

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32

Valla süper bayıldım. Baya güçlü motor var belliki birden gaz verince nerdeyse on kaldıracak.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463

clearidas' Alıntı:
Valla süper bayıldım. Baya güçlü motor var belliki birden gaz verince nerdeyse on kaldıracak.

motor uzerınde oyna yaptım , Arac Stabıleteyı kaybettı devrılme vss ortaya cıktı

bende salıncak kısımları plastıkte alumınyuma cevırdım ve rotları uzatarak sorunun onune gectım  :ok:

yaklasık 4.5hp motor

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

clearidas' Alıntı:

Buna yakın tepkiyi elektrikli sistemde ancak batarya sistemini modifiye ederek alabilmiştim ama doğal olarak motor ömründen yemiştik, yalnız özellikle stabilize yolda çok acaip sürüş keyfi veriyordu zira 37cm lik jeep di bendeki. 

Hep bir heves heyecan ile el atıp sonra başka meraklara daldım, sevmiyorum bu huyumu.

Bir dönem radyo kontrollü helikopter almıştım 52cm lik, tabi bu günün dronları gibi değil gerçekten bilek istiyordu o helikopterleri uçurmak.

Ne zaman ki 5 inci kat seviyesinden aldığım yan rüzgar ile apartmanın duvarına çarptım ve helikopter yere düştü, her ne kadar sonradan tamir etsem de bir daha o helikopteri de görmedim kimbilir nerede.

Şimdi dron sertifikası da aldım ama henüz dron almadım bakalım nasip  :bilmiyom:

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32

Sota' Alıntı:
clearidas' Alıntı:

motor uzerınde oyna yaptım , Arac Stabıleteyı kaybettı devrılme vss ortaya cıktı

bende salıncak kısımları plastıkte alumınyuma cevırdım ve rotları uzatarak sorunun onune gectım  :ok:

yaklasık 4.5hp motor

4.5 hp baya iddalı değil mi ya. top speed ölçme şansınız oldu mu hiç .valla benimde hep gönlümde var ama şarjlı mercedesten öteye geçemedim hiç :) 17 kilo baya ağırmış videodan çok belli olmuyor.

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32

Ado' Alıntı:
clearidas' Alıntı:

Buna yakın tepkiyi elektrikli sistemde ancak batarya sistemini modifiye ederek alabilmiştim ama doğal olarak motor ömründen yemiştik, yalnız özellikle stabilize yolda çok acaip sürüş keyfi veriyordu zira 37cm lik jeep di bendeki. 

Hep bir heves heyecan ile el atıp sonra başka meraklara daldım, sevmiyorum bu huyumu.

Bir dönem radyo kontrollü helikopter almıştım 52cm lik, tabi bu günün dronları gibi değil gerçekten bilek istiyordu o helikopterleri uçurmak.

Ne zaman ki 5 inci kat seviyesinden aldığım yan rüzgar ile apartmanın duvarına çarptım ve helikopter yere düştü, her ne kadar sonradan tamir etsem de bir daha o helikopteri de görmedim kimbilir nerede.

Şimdi dron sertifikası da aldım ama henüz dron almadım bakalım nasip  :bilmiyom:

elektirikli güçlü bir makinenin bundan daha fazla ilk tepki vereceğine inanırım ama bunun motoru baya güçlüymüş. motosikletlerde de öyle , elektirikli motosiklerlede ilk kalkış baya ivmeli oluyor. dronlara benimde ilgim var. güzel videolar çekilir ve zevkli bişe olacağını düşünüyorum ama şöyle iyi birşey alim dersen sanırım çok para kaliteli olanları.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

clearidas' Alıntı:
Ado' Alıntı:

elektirikli güçlü bir makinenin bundan daha fazla ilk tepki vereceğine inanırım ama bunun motoru baya güçlüymüş. motosikletlerde de öyle , elektirikli motosiklerlede ilk kalkış baya ivmeli oluyor. dronlara benimde ilgim var. güzel videolar çekilir ve zevkli bişe olacağını düşünüyorum ama şöyle iyi birşey alim dersen sanırım çok para kaliteli olanları.

İşin kötü yanı şu,  Türk Milleti (veya insanoğlu) olarak her şeyin pohunu çıkartmayı sevdiğimiz için, hatırlarsanız bir dönem uzun menzilli lazerleri hava alanlarında iniş yapan uçaklara tutan tipler vardı, işte dronları da olur olmaz her yerde uçurmaya başlayınca Devlet buna bir kıstas ve kısıtlamalar getirdi.

Bu nedenle zaten amatör 25 metrelik menzilliler haricinde eğer sertifika ve ticari işletme belgeniz yok ise daha büyüğünü de kullanma izni vermiyor kanunlar. 

O nedenle dronun kendisini almadan evvel işin kanuni kısmına göz atmanızı tavsiye ederim. Derslerde biz dronun kendisinden ziyade kanuni kısmını görmüştük  :kıskıs:

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463

clearidas' Alıntı:
Sota' Alıntı:

bende salıncak kısımları plastıkte alumınyuma cevırdım ve rotları uzatarak sorunun onune gectım :ok:

yaklasık 4.5hp motor

4.5 hp baya iddalı değil mi ya. top speed ölçme şansınız oldu mu hiç .valla benimde hep gönlümde var ama şarjlı mercedesten öteye geçemedim hiç :) 17 kilo baya ağırmış videodan çok belli olmuyor.

stok kıt olarak almıstım

stok olarak 76km hızı buldurduk

vıtes takvıyesı yapınca 114km buldurduk

daha motor modıfıyesı yapmamıstık

stok motor 2.5 hp olarak gelıyor

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32

:) artık büyük bişe alcak olursak sertifikasını da alırız. 

hocam bu kadar gidebileceğini düşünmemiştim 114 km baya iyimiş. yarışları olmuyor mu onların . katılmıyor musunuz öyle aktivitelere. benim 7 8 hp lik motosikletim oldu üstünde 88 kilo ben öyle gidiyorduk :) 4.5 hp böyle birşeyi uçurur gerçekten uçurmuşta.

Geri
Üst Alt