Siz veya herhangi bir kat maliki ya da kiracı da olabilir, mahkemeye başvuracaksınız, binanın çürük olduğuna dair, mahkeme kanalıyla bilirkişi tespiti yapılıp binanın çürük olduğuna dair kararı aldıktan sonra diğer kat malikleri yada kiracaılar itiraz edemezler, ya belediye ile ortaklaşa kentsel dönüşüme girersiniz ya da iyi bir müteahhitle anlaşıp binanızı yeniden inşa ettirirsiniz. Çok geçmiş olsun. Bu arada Grüscistan ve Artvin tarafında da aktif faylar var, bu büyük maraş deperemi onları da harekete geçirebilir, şuan maraştan niğdeye ordan konyaya oradan izmire, balıkesir edremite kadar aradaki küçük faylarda hareket ediyor, sanırım bir süre sonra sizin o taraftaki küçük faylarda da hareketlenme olabilir, bu sefer ki baskı Arap plakasından değil direk kıta afrikasının baskısı. Allah korusun diyecem ama Kuran siz akletmezsiniz der aklınızı kullanın der, o sebeple işi Allaha havale etmeden herkes aklını kullanıp tedbirini biran önce almalı. Deprem Takdir-i İlahidir ama Çürük bina yapmak veya çürük yapılmış bina da otururken ölmek takdiri ilahi olmasa gerek, ancak CİNAYET olur.Abi merhaba. Tam bu mevzulardan dert yanarken bir baktım konu açmışsın. Bugün oturduğum binanın bodrumuna inip kolonlara bakayım dedim, bakmaz olaydım. Bir kolonu (ana taşıyıcı diye adlandırılan) patlamış gördüm. 3. katta dairesini satan şerefsiz patlamış kolonu sıvayıp satıp gitmiş bide. Diğer kolonların da demirleri gözüküyor hatta bazı demirler kesmiş. Kısacası oturulacak gibi. Rize’de oturuyorum. Deprem bölgesi değil desek de bu şekilde kendiliğinden bile çökebilir bu bina. Geçen yıl kolon güçlendirmesi yaptıralım dedik, dairesini kiraya verenler yanaşmadı bu işe dükkan sahibi de aynı şekilde nasılsa gündüz açık dükkanım kaçar kurtulurum ben mantığında. Öylece kaldı. Şimdi kara kara düşünüyorum nereden başlasak diye. Bina 35 yıllık. 10 daire var. Yönetici var ama iş bilen kimse yok binada. Hukuki olarak olsun, süreç nasıl işler bilgi verebilir misiniz? Ne yapmak lazım bu aşamada?
Ceza hukuku ve gayrimenkul hukuku. ornek.Av.tr uzantılı web sitelerindeki içerikleri yetkinliklerin de bir nişanesidir demeye çalışmıştım ama umarım anlatabilmişimdirSayın müşteki, sanırım konuyu doğru anlatamadım. Deprem sonrası süreçte durumla ilgili hukuki yardım alması gerekenler hangi uzmanlığa sahip hukukçular ile görüşmeli diye sormuştum. Forum özelinde yetkinlik durumu değil yani.
Herşey depremle başlar ve biter. Herkesin gündeminde deprem varken, güçlendirme kararı aldınız aldınız 1 ay sonra kimse kimse tanımaz.Benzer sorun bizim apartmanda da var.Bina 1986 yılı yapımı,kontrol ettirsek ve çürük raporu alsak çoğu daire yanaşmaz,çünkü maddi durumları yetersiz.Bir kaç kez apartman toplantısında ağız yokladık olaya olumsuz bakıyorlar.Bakalım ne yapacağız?
Şimdi bende anlamış oldum. Böyle zamanlarda durumdan mağdur olanların doğru yönlendirmeye çok ihtiyacı olduğu için böyle bir bilgi talebinde bulunmuştum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Ceza hukuku ve gayrimenkul hukuku. ornek.Av.tr uzantılı web sitelerindeki içerikleri yetkinliklerin de bir nişanesidir demeye çalışmıştım ama umarım anlatabilmişimdir
Benzer sorun bizim apartmanda da var.Bina 1986 yılı yapımı,kontrol ettirsek ve çürük raporu alsak çoğu daire yanaşmaz,çünkü maddi durumları yetersiz.Bir kaç kez apartman toplantısında ağız yokladık olaya olumsuz bakıyorlar.Bakalım ne yapacağız?
Bir müstakil ev düşünün, 250m2 oturumlu,Kesinlikle. Milletin durumu iyi değil. Çoğu taklalar ile devam ediyor. Borcu borçla kapatarak gününü kurtarıyor. Nasıl ev yaptıracak. Yapsatçıya versen ev alıp kümes teklif ediyor. Son bir ayda gördük para için neler dönüyor. Bu işin tek çıkar yolu Toki. Kentsel dönüşüm hiçbir kazanç gözetilmeden Toki üzerinden yapılacak. Bunun başka çıkar yolu yok. Gerekirse vatandaşa sıfır faizli kredi açılacak. Devlet öz vatandaşı için elini taşın altına sokacak. Böyle bir afet olduğunda zaten astarı yüzünü geçiyor. Artık zaman zengin besleme zamanı değil.
Rica ederim üstad, inşallah bir nebze de olsa faydam dokunmuştur, en azından yol gösterici olur diye düşünüyorum, kolaylıklar diliyorum, selamlarO Ocico, çok teşekkür ederim.
Estağfurullah bir şey yapmadım, rica ederim.Şimdi bende anlamış oldum. Böyle zamanlarda durumdan mağdur olanların doğru yönlendirmeye çok ihtiyacı olduğu için böyle bir bilgi talebinde bulunmuştum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Görüntüleri telefona indirdim. Bina toplatısında yapılan işlemleri kat maliklerine anlatıp gereken yetkiyi isteyeceğim.Rica ederim üstad, inşallah bir nebze de olsa faydam dokunmuştur, en azından yol gösterici olur diye düşünüyorum, kolaylıklar diliyorum, selamlar
Rica ederim, istersiniz, "Tavsiye Forumu" etiketsiz olarak da özelden yollayabilirim sıkıntı olmaz, işe yaraması önemli.Görüntüleri telefona indirdim. Bina toplatısında yapılan işlemleri kat maliklerine anlatıp gereken yetkiyi isteyeceğim.
çok teşekkür ederim.
Çok daha güzel olur iletişim bilgimi özelde size iletiyorum.Rica ederim, istersiniz, "Tavsiye Forumu" etiketsiz olarak da özelden yollayabilirim sıkıntı olmaz, işe yaraması önemli.