Sayın abim
Görmüşsündür, bir noktadan örnek çıkarıyor, onu kontrol ediyorsun. Şimdi demirleri ördün, kalıpları çaktın, içeri mikser betonu bastı. Mikser diğer kolona geçtiği an dökülen bu betonun içine vibratör salınıyor ki içeride hava boşluğu kalmasın, harç iyice otursun. Şimdi bunun yapıldığını kim garanti edebilecek. Görüntülemede her haltı görüyor. Demir kalınlıkları, hava boşlukları gibi. Bunun bir de alt kat kolon ile üst kat kolon demirlerinin bağlanması var. Karot bunların hiçbirini tespit edemiyor. Aldığın örneğin bulunduğu yerle iş bitmiyor. Ha niye yeter tamam diyorlar. Burası tartışmaya açık. Deve misali. Bak bir olay anlatayım. Elektrik tesisatını nereden geçirirsin normalde. Adam yerden geçirmek istiyor, ıslak zeminler var. Bu olur mu, mümkün değil olmaz. Sigorta kutusunda C tipi sigorta kullanılır mı kullanılmaz. Evde 300 mA kaçak akım gördüm ben. Akıl alır şey değil. Bunu bağlatan da mühendis. Yönetmelikte bunlar var mı yok… Yönetmeliklerde daha neler neler yok. Ben hazırlasam yönetmeliği parafudr koymayı mecbur kılarım. Nötr kopmasına karşı mutlaka önlem aldırırım. Elektrik müh olan varsa bilir, enerji şirketi talebin talebini aldırıyor. Niye; kendi sistemini korumak için. Olan vatandaşın binasında olsun bitsin. Bu işler çok garabet işler. Vatandaş gidiyor şikayet ediyor, dükkan kolon kesiyor diye tık yok kimsede, gördük daha yeni. Ne desen boş. Bu ülkede enflasyon yemeyen tek şey normal vatandaşın canı.