konuyla pek alakam yok fakat videodaki aletin fiyatini merak ettim internette baktim hiltinin kendi sitesinde 24-25 bin euro 2 paket secenegi mevcut
üreticilerin sitelerinde genelde piyasa fiyatinin biraz üstü söylenir dagitici firmalarda gercek piyasa fiyati biraz daha uygundur o yüzden tahmini 20 bin euro civari bir fiyati var
anlik euro /tl kuru üzerinden 398.079 tl yapiyor
daire basina bir kac bin lira alinarak kücük bir semti taradiginizda bu alet kendi parasini cikarir
veya bizim yöneticiler "passatmi cekeyim yanlarina" demeseler böyle
her belediye bu aletten rahatlikta 1 tane satin alir vatandasa bu islemi ücretsiz yapar
bu adamın dert yandigi arabanin fiyati 12 milyon lira röngten cihazindan 3 tane alinabiliyor ki der yanarken söyledigi gibi en ucuz makam arabasi bu her belediyede bundan yada daha iyi arabalardan var
ek olarak
eketen in paylasitigi pdf dosyasina hizlica göz attim binaya zarar vermeden yapilan testlerden birtaneside schmidt cekici denilen yöntem bu cihazin fiyatida 2500 euro
isin özeti halkin ayaklanip bu kişilerden hesap sormasi lazim biz burda canimizi düsünürken siz lüks icinde yasayamazsiniz demesi lazim sadece bu kişilerin lüksünden etseler her belediye bu cihazlardan onlarcasini alir videoda görüldügü gibi islem hazirligi vs derken 10 dk sürüyor 8 saat mesai icinde tek bir cihazla yüzlerce binanin testlerini yapmak mümkün bütün bir semti 3-4 tane cihazla taramadan gecirebilirler isteseler ve bunuda bir yasa ile zorunlu yapabilirler sonucta bu binalarin sahiplerinin cogu maddi kaygilarla bunu istemeyecek fakat baskalarini can güvenligi söz konusu oldugu icin bu zorunlu tutulmalidir.
ek olarak bu cihazi satin almayi gerekli görmeyenler veya bütcesi olmayanlar icin kiralama yapan sirkette cikti karsima 1 haftalik kira ücreti 780,00€