BİLGİSAYAR TAVSİYESİ

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Oyun yok grafik ağırlıklı program yok internette gezinmek film izlemek için yeni laptop almanıza gerek yok

Eski laptop özelliklerini yükseltin bakımını yapın fan temizliği cpu termal macunu yenile 8 GB RAM 250GB SSD tak bak keyfine :kiskis

1-Ram yükseltin 4x2=8gb

2-hard disk değiştirin ssd diske geçin

Bende bunlara benzer şeyler tavsiye edecektim... Fazladan para vermeye gerek yok bence.

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
592
Film dizi izleyecek internet'te takılacak kasması donması olmasın yeter diyor başka birşey istemiyor
Bunları yapması için yeni cihaz almasına gerek yok elindeki cihaz gayet yeterli bence
Oyun oynamıyacak ağır grafik işlemci kullanan programlar kullanmayacak
Mevcut sistem ufak bir upgrade ile ona yeterli gelir kulanım amacı belli sonuçta
Cihaz durumunu bilmiyorum kozmetik durumu nedir
Ekran kartı chipset arızası vs varmı varsa yeni cihaz şart

2 / 2,5 sene önce temizlettim fan değiştirdim termal macun çektirdim

haporlör bozuk kasılma var batarya bitik
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bende bunlara benzer şeyler tavsiye edecektim... Fazladan para vermeye gerek yok bence.

donma olayı can sıkıyor günde 10 / 15 kere donması yüzünden bu hatayı veriyor kaç kere güncelledim sürücüsünü sitesinden

NVİDİA Windows kernel mode driver, version görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu.

nvıdıa geforce gt 230 ekran kartım bu

hata bu şekilde alıyorum takılma donma olduğunda

NVİDİA Windows kernel mode driver, version görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
foreks fx plus programı

ekran kartından dolayı sürekli donuyor kasılıyor günde 15 kere mause kitleniyor 2 / 5 dk sonra kendiliğinden düzeliyor

borsa programım açık youtube müzik dinliyorum internette geziyorum başkada bişey yapmıyorum açıkçası
Matriks kadar gereksinim olmasa da gene de sürekli veri akışı olduğu için ben laptop değil bütçeye uygun masaüstü bir sistem tavsiye ederim. Borsa programı zaten ram ve hdd ye yükleniyor başka bir şeye izin vermez.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
2 / 2,5 sene önce temizlettim fan değiştirdim termal macun çektirdim

haporlör bozuk kasılma var batarya bitik

donma olayı can sıkıyor günde 10 / 15 kere donması yüzünden bu hatayı veriyor kaç kere güncelledim sürücüsünü sitesinden

nvıdıa geforce gt 230 ekran kartım bu

hata bu şekilde alıyorum takılma donma olduğunda

2-2.5 sene önce fan temizliği yapılmış donma sorunu 1. sebebi 2. hard disk kaynaklı donma sorununuz var ssd disk takma zamanı gelmişte geçmiş size tavsiyem güzel bir fan temizliği yapın termal macunu yenileyin hdd'yi değiştirin 250 GB'lık ssd disk takın format atın farkı göreceksiniz yeni cihaz almak istemeyeceksiniz duruma göre 4 GB olan ram 8 GB'ta yükseltebilirsiniz fan temizliği min 6 ayda bir max 1 yılda bir yapılmalı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,965
Film dizi izleyecek internet'te takılacak kasması donması olmasın yeter diyor başka birşey istemiyor
Bunları yapması için yeni cihaz almasına gerek yok elindeki cihaz gayet yeterli bence
Mevcut sistem ufak bir upgrade ile ona yeterli gelir kulanım amacı belli sonuçta
Yettiğini kanıtla o zaman?

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Borsa programı kullanıyorum diyor sırf bunun için bile bırak Core 2duo i3 bile yetmez en az i5 ya da ryzen 5 ayarında bir işlemci, ssd, min 8gb ram, dahili ekran kartı yeterli gelir ve ben laptop değil masaüstü alırdım yerinde olsam ki, borsa programı yüzünden iki laptop emekli eden arkadaşım var şimdi yaptık bir masaüstü mutlu mesut yaşıyor.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,965
Borsa programı kullanıyorum diyor sırf bunun için bile bırak Core 2duo i3 bile yetmez en az i5 ya da ryzen 5 ayarında bir işlemci, ssd, min 8gb ram, dahili ekran kartı yeterli gelir ve ben laptop değil masaüstü alırdım yerinde olsam ki, borsa programı yüzünden iki laptop emekli eden arkadaşım var şimdi yaptık bir masaüstü mutlu mesut yaşıyor.
Simulasyon, analiz yapan bir programsa eğer dediğin gibi güçlü donanım gerekir.
Ultrabook işlemcileri bile yetmeyebilir.
Benim uzak olduğum bir konu olduğu için net bir şey söyleyemedim.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Simulasyon, analiz yapan bir programsa eğer dediğin gibi güçlü donanım gerekir.
Ultrabook işlemcileri bile yetmeyebilir.
Benim uzak olduğum bir konu olduğu için net bir şey söyleyemedim.
İçinde olduğum için biliyorum sürekli anlık veri akışı olduğu için ve uzun süreler açık kaldığı için yoruyor sistemi bu tip uygulamalar bırak ultrabook laptop tavsiye etmiyorum ben o derece

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,965
İçinde olduğum için biliyorum sürekli anlık veri akışı olduğu için ve uzun süreler açık kaldığı için yoruyor sistemi bu tip uygulamalar bırak ultrabook laptop tavsiye etmiyorum ben o derece
Yani. Çoğu cihazda işlemci & ekran kartı BGA lehimli, güzel soğutulmazsa ilerde lehim sorunu yaşatabilir.

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
592
15 / 20 bin tl bilgisayara para verelim o durumda

borsaci olan herkesde borsa programı kullanan kişilerde demekki en üst model bilgisayar var sanki

benim sorun bilgiasayarda daha eski laptop larda donma kesilmeler olmuyor üstelik hem matriks hemde foreks aynı anda kullananlar olmasına rağmen

borsa programı kapalı olduğu halde gene donuyor

yardımlarınız için teşekkürler

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
15 / 20 bin tl bilgisayara para verelim o durumda

borsaci olan herkesde borsa programı kullanan kişilerde demekki en üst model bilgisayar var sanki

benim sorun bilgiasayarda daha eski laptop larda donma kesilmeler olmuyor üstelik hem matriks hemde foreks aynı anda kullananlar olmasına rağmen

borsa programı kapalı olduğu halde gene donuyor

yardımlarınız için teşekkürler
15 20 bin nereden çıkardın, ekran kartı olmayacağı için 5-7 bin civarına bir sistem toplaman mümkün daha aşağıda bir şey zor bulunur bu devirde

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559

Cihaz durumuna bakılarak bence de ssd işinizi çözebilir. Ki başka arıza varsa ben olsam önce ssd alır bilgisayar bakımlarını yapar denerdim. Eğer başka bir arızadan dolayı ise ssd olmayan bir bilgisayara terfi eder sddyi de ona takardım.

1387f117967b8ec27.jpg

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Yettiğini kanıtla o zaman?
Dddr 3 core 2 duo 1gb ekran kartı var sen neyin kafasını yaşıyorsun internet film borsa programı hertürlü yeter call of duty black ops 2 de oynatır

Ben bu işin teknik servis tarafındayım son kullanıcı değilim 20 yıldır bu işlerle uğraşan biri olarak söylüyorum arkadaşın istediği belli beklentisi belli elindeki laptop'ta chipset sorunu yoksa ufak bir bakım SSD disk takarak sorunsuz şekilde kullanmaya devam eder cihazı eski 10 yılı devirmiş imkan varsa yeni cihaz alsın derim bende lakin eski cihazı değerlendirmek de çözüm olabilir direk yeni cihaz alsın 5-6 bin vermesin diyorum o kolay yolu olur öncelik eldeki imkanları değerlendirmek olmalıdır...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,965
Dddr 3 core 2 duo 1gb ekran kartı var sen neyin kafasını yaşıyorsun internet film borsa programı hertürlü yeter call of duty black ops 2 de oynatır

Ben bu işin teknik servis tarafındayım son kullanıcı değilim 20 yıldır bu işlerle uğraşan biri olarak söylüyorum arkadaşın istediği belli beklentisi belli elindeki laptop'ta chipset sorunu yoksa ufak bir bakım SSD disk takarak sorunsuz şekilde kullanmaya devam eder cihazı eski 10 yılı devirmiş imkan varsa yeni cihaz alsın derim bende lakin eski cihazı değerlendirmek de çözüm olabilir direk yeni cihaz alsın 5-6 bin vermesin diyorum o kolay yolu olur öncelik eldeki imkanları değerlendirmek olmalıdır...
10 yılı devirmiş soket 775 sistemlere de 1000 TL isteniyor bu mantıkla işte. Yeni alacağı cihaz elektriği bile daha az tüketir.

Geri
Üst Alt