D Çevrimdışı

drektif

Yeni Üye
17 Eki 2019
18
39
bunun gıbı renk neden vermıyor o halde bızdekı tvler?
pardon gonderdiğim video yeni cıkan seridenmiş büyük ihtimalle awox bunu getırecek ilerki günlerde :) ama gonderdiğim linkteki klavuz awox 5600 str ile birebir aynı board kullanılmıs panel opsiyon olabilir tabıkıde

C Çevrimdışı

ckoca48 

Aktif Üye
24 Ara 2017
260
pardon gonderdiğim video yeni cıkan seridenmiş büyük ihtimalle awox bunu getırecek ilerki günlerde :) ama gonderdiğim linkteki klavuz awox 5600 str ile birebir aynı board kullanılmıs panel opsiyon olabilir tabıkıde
bu sarı renk sorunu ayıplı mal kategorısıne gırıyor mu acaba ya? eş dost dugun videosu ızlerken hdmi takılı iken goruntu sapsarı berbat

Diridiri06 Çevrimdışı

Diridiri06 

Süper Üye
7 Eki 2019
519
34
Arkadaşlar bu tv gibi üreten cok ülke var parçaları alıp birleştiriyorlar cok marka var aynı kalıp herşeyi aynı dedigi gibi vidası bile aynı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Verdigim linki inceleyin arkadaşlar çok şasıracaksınız

Son düzenleme:
D Çevrimdışı

drektif

Yeni Üye
17 Eki 2019
18
39
Yaklaşık 20 gündür tv yi kullanıyorum . Renkte ayarlardan bir nebze düzgün renk aldım fakat şimdide maç izlerken yeşil fonda hareket edince kamera üsten aşağıya soluk siyah cizgiler çıkıyor . Fotoğrafta belli etmiyor kendini dikkatli bakınca anliyabiliyorsunuz. Bunun normal olduğunu düşünmüyorum .panel LG ama nasıl bir LG dir arkadaş anlamış değilim 4k haricinde hiç birşeye verim alamiyorsunuz. Yazılımla falanda düzeleceğini sanmıyorum artık. Büyük ihtimal paneller serisi LG'nin ürettiği üretim hatalı paneller .bı ara konteyner yani kilo işi panel sürdüler piyasaya 200 Hz denilen panel hadi gerçek 50 Hz olsun kesinlikle 50 Hz verdiginide düşünmüyorum görüntü açısından . Bad dosyasında oynama yapalım dedik Koreli arkadaş komple şifrelenmiş müdahalede edemiyorsun. Şimdi fiyat performans ürünümü kesinlikle değil . Ucuz mu ucuz emsali ozellikle fiyatta televizyon yok ama dert sahibi de olmamak lazım bu konular da ben tv acarim kapatırım maç izlemem derseniz alın yinede full HD iyi bir TV bundan iyidir diye düşünüyorum. Vestel üretimi telefunken 50 inç full HD TV vardı bende bundan kat kat daha iyi görüntüsü vardı en azından maçları keyifle izliyorduk. Yine hı level efsane49 inç uhd TV si vardı bu onun yanına bile yaklasamaz. Yani aldığınız fiyatla da doğru orantılı bir cihaz da olmadığını düşünüyorum. Android olmasa zaten satmaz di bu TV zaten telefox var yine bu awoxun yerinde birleştiriliyor androidsiz 1700 -1800 civarında satılıyor . Android boxla aynı fiyata gelir. 20 gündür şunu anladım ama kendime macera ariyormusum? aslında çok yanlış yönlendirenler oldu özellikle satın alanların yönlendirmeleri . Ki son yazılım yüklendiğinde televizyona sarının duzeldigine bile kendimi ikna ettim hatta burda bı konuda da yazdım . Ama tv yi kullandıkça sorunlarının olduğunun farkına varıyorum ben normal bir kullanıcı değilim.onu biliyorum

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
B
Yaklaşık 20 gündür tv yi kullanıyorum . Renkte ayarlardan bir nebze düzgün renk aldım fakat şimdide maç izlerken yeşil fonda hareket edince kamera üsten aşağıya soluk siyah cizgiler çıkıyor . Fotoğrafta belli etmiyor kendini dikkatli bakınca anliyabiliyorsunuz. Bunun normal olduğunu düşünmüyorum .panel LG ama nasıl bir LG dir arkadaş anlamış değilim 4k haricinde hiç birşeye verim alamiyorsunuz. Yazılımla falanda düzeleceğini sanmıyorum artık. Büyük ihtimal paneller serisi LG'nin ürettiği üretim hatalı paneller .bı ara konteyner yani kilo işi panel sürdüler piyasaya 200 Hz denilen panel hadi gerçek 50 Hz olsun kesinlikle 50 Hz verdiginide düşünmüyorum görüntü açısından . Bad dosyasında oynama yapalım dedik Koreli arkadaş komple şifrelenmiş müdahalede edemiyorsun. Şimdi fiyat performans ürünümü kesinlikle değil . Ucuz mu ucuz emsali ozellikle fiyatta televizyon yok ama dert sahibi de olmamak lazım bu konular da ben tv acarim kapatırım maç izlemem derseniz alın yinede full HD iyi bir TV bundan iyidir diye düşünüyorum. Vestel üretimi telefunken 50 inç full HD TV vardı bende bundan kat kat daha iyi görüntüsü vardı en azından maçları keyifle izliyorduk. Yine hı level efsane49 inç uhd TV si vardı bu onun yanına bile yaklasamaz. Yani aldığınız fiyatla da doğru orantılı bir cihaz da olmadığını düşünüyorum. Android olmasa zaten satmaz di bu TV zaten telefox var yine bu awoxun yerinde birleştiriliyor androidsiz 1700 -1800 civarında satılıyor . Android boxla aynı fiyata gelir. 20 gündür şunu anladım ama kendime macera ariyormusum? aslında çok yanlış yönlendirenler oldu özellikle satın alanların yönlendirmeleri . Ki son yazılım yüklendiğinde televizyona sarının duzeldigine bile kendimi ikna ettim hatta burda bı konuda da yazdım . Ama tv yi kullandıkça sorunlarının olduğunun farkına varıyorum ben normal bir kullanıcı değilim.onu biliyorum
Benim konuyu incelememişsiniz anlaşılan... Macera arayanlara bire bir ürün :ok

limonlusoda Çevrimdışı

limonlusoda 

Aktif Üye
16 Haz 2019
61
50

Ben fiyatı uygun diye aldım ama sizin de söylediğiniz gibi maceraya girmişim. Keşke 500 TL fazla verip Vestel yada benzeri bir marka tercih etseymişim. Takıntı yaptım uğraşıp duruyorum elimde kalmazsa iyi. Source 2580 yapıp çıkan menüden ince ayarlarıyla oynuyorum fakat çok da anlamadığım için iyi sonuç alamadım. Bende panelin gerçek 50 Hertz vermediğini düşünüyorum özellikle hareketli görüntülerde titreme yapıyor. Ayrıca başka bir yerde okumuştum panelin innolux diye bir markanın paneli olduğu ve sorunlu olduğu yazılmıştı ne kadar doğru bilemiyorum tabi. Sarı renk olayının da çözüleceğine dair umudum da kalmadı artık şimdi iade edebilsem eder başka markaya geçerdim selamlar...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Yukarıdaki yorumları okuyunca Amerikanın yeniden keşfedilmeye ihtiyacı varmış diye düşündüm bir an :)

Forumu açtığımız günden beri yazıp çizdiğimiz, bilgilendirdiğimiz, uyardığımız, panel üreticileri ve panel üreticilerinin arka planda başka üreticiler ile kurdukları ortaklıkları anlattığımız, büyük beklentileri olanlar almasın dediğimiz, ucuz ve büyük ekran tv var mı var mantığında satılan ürünler diye tanıttığımız tv ye büyük anlamlar yükleyip kendi kendinizi hayal kırıklığına uğratmışsınız diye düşündüm açıkçası.

Yarın yayınlayacağım 49" Hılevel tv için de vereceğim bilgiler şu tv ler için verdiğim bilgilerden farklı olmayacak.

Digipoll
Dijitsu
Aeox
Telefox
Skytech
Skystar

Vs vs vs hepsi aynı kalıp aynı bant ve aynı Çin mühendisliği ürünü tv ler.

Bundan 15 20 gün kadar evvel bilgilendirme yapmıştım, en azından awox kanadında (digipoll yetkisi de var bende ama onlardan henüz böyle bir bilgi yok) bazı değişiklikler olacak zira bilgi verdiğim günlerde işe başlayan bir yazılım mühendisi çalışmalar yapıyor.

Genç bir arkadaş, elinden ne gelir veya ne kadar başarılı olur bilmemem neticede ben sadece elimden geldiğince bilgi vermeye ve destek olmaya çalışıyorum.

Bazı çıkışlarım marka koruma algısı yaratabilir ancak ilgisi yok, ben sadece 'Vurun abalıya" taraftarı değilim.

Şu 5500 ve 5600 konularında dahi daha sağlam bilgi verebilmek adına bu ürünleri adetli olarak satın alıp incelediğimiz de biliyorsunuz.

Yani tüm bunlara rağmen ürünü satın alıp sonra da "Oooo bu ne yaaaa böyle şey mi olur, bu ne saçmalık" gibi söylemler bana garip geliyor :alala

Burada sevgili TKartaL tkartal ı ayırıyorum zira kendisine yaşatılanlar saçmalığın dikalasıdır. Koskoca şirketin bir kıytırık tv değişimi için bu denli takla atması, Vestel müşteri memnuniyeti kültürü ile harmanlanmış olan ben için saçmalıktan başka bir şey değildi.

Şu kilo ile satılan panel konusuna da kahkaha ile güldüğümü söylemeden geçemeyeceğim.

Biz gram ile panel bulmak için Hong Kong daki tedarikçilere aman abim canım abim derken, 2 palet panel alabilmek için 40 takla atarken demek kilo ile satan yerler varmış da biz bulamamışız demek ki :kiskis

C ckoca48 nasipse ve sen de müsaitsen yarın çayını içmeye gelirim. Senin şu klima için kontrol sağlayalım, tv için de eğer istersen gelmişken konuşuruz iade işlemleri için :ok

C Çevrimdışı

ckoca48 

Aktif Üye
24 Ara 2017
260
Adem Helvacı Adem Helvacı abi buyur gel her zaman beklerim tv yi kendın gormus olursun bir akıl verirsin :) klima işi de harika olur.
konuyya gelecek olursak abi tv hakkındakı toplam sıkayetlerın hepsı aslında renk problemı bunu awox cozse herkes memnun olacak

limonlusoda Çevrimdışı

limonlusoda 

Aktif Üye
16 Haz 2019
61
50
Adem hocamın dediği gibi uygun fiyatlı ürün çok da beklentiye girmemek lazım. Sarı renge takıntı yaptım düzeltebilir miyim diye ha bire kurcalıyorum. Aslında sarı renk düzelse tadından yenmeyecek ben genel anlamda memnunum bekleyip görelim hayırlısı olsun artık.

D Çevrimdışı

drektif

Yeni Üye
17 Eki 2019
18
39
Uzun denemeler denklestirmeler sonucu hatta aşırıya gidip kare kare fotoğraf çektim kalibrasyonu yapılı bir makineyle . Tabi bu göreceli su ayarlari deneyiniz olumlu veya olumsuz cevap yazarsanız da sevinirim alabildigim en iyi sonuç bu menü 8202 data debug
Resim modunda hue yani renk tonu asla çalışmıyor bilginiz olsun
IMG_20191027_220610.jpg
IMG_20191027_220542.jpg

Geri
Üst Alt