AWOX düşünenler buraya bir baksın !

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Aslında çok şeyler yazmak istiyorum da vakit bulamıyorum. Arkadaşlar burada önemli olan ayrıntıyı kaçırmayalım. Anayasal ve hukuksal hakkımız olan garanti süresi. Ben bir kere ürün alırken bu hakkımı biliyorum ve bu minvalde hareket ediyorum. Garantisi bitmiş olsaydı ne diyeceklerdi, abicim ekranda sorun var şu kadar meblağı cukkalarsak cihazınız ertesi gün elinizde yanılıyor muyum. Garanti süresi boyunca ne kadar ucuz mal satsa da sorunlu cihaz için her türlü desteği ve tamiri vermek zorunda. Ne bu ya çocuğun eline bakkala giderken tutuşturulan kağıt gibi servis kağıdı mı olur. Dördüncü sınıf Afrika ülkesi miyiz biz. Galiba öyleyiz. Garanti süresi biter parça için çok para ister, yapar işçilik iyi olmaz vs vs onları ayrı eleştiririm ama böyle olmaz olmamalı.
Aynen katılıyorum.Çok doğru bir tespit...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gecmis olsun .
ucuz etin yahnisi diye dusunmeyin sonucta para cikiyor 10 liralikta olsa bunun aciklamasina cvp Tuketici mahkemeleri
gayet te basarilidirki ( onunla ugrasamam uzun surer kim ugrascak takip edemem ) diyerek pek kullanmadigimiz
avukatımız olurlar kendileri aynen sorununu yapilan islemi yollanan msj i bildir bak neler olacak dene birsey kaybedilmez
yapistir gitsin ve baska bir konu Ülke ekonomisi ve istihdama yön veren markalar derken bunlari o konuyla ilgisi yok
ayni bu ulkede nasil halkimizi yolariz cirpariz mülteci muamelesi olmus ki bunu her baglandiginiz musteri hizmetlerinden
100 de 1 isi insana deger verir gibi konussada isin gercek yuzu budur
Cvp ise buna Tuketici mahkemeleri emin olun
1 usb kablosundan tecrube edinerek soyluyorum baskentten bozuk olan urunu iade almama sonucu dunyanin cezasının yani sira
firma tarafindanda hediyelerle cozume ulastirildim.
Tabiki ucuz etin yahnisi zaten.Olur böyle olabilir böyle ne yapalım.Falan dersek SEN bu işe niye giriştin kardeşim o zaman .Bir ürün üretirken bunu halka satarken bunun yanı sıra da tüketici haklarının olduğunu bilmiyor musun ? İkincisi sen zaten yeni bir firmasın tabi ki de Samsung Lg Philips fiyatına satamicaksın.Bu şekilde büyüyeceksin.
Mesela örnek vereyim general mobile cep telefonunun discovery 4 gb modeli daha ön siparişten kısa bir süre sonra almıştım.Servislerine işim düştü.Anında halloldu.
Mesela örnek vereyim bilenler bilir burada da yazmıştım yine Haier diye bir markanın her eve laptop kampanyası vardı.Üründe ufak bir ses vardı.Adamlar lafını sözünü yapmadan yensisi ile değişmişlerdi...
Bunlar ucuz etin yahnisi değil miydi?
Artı ben o tvyi alırken 1800-1900 tl civarındaydı.Grundig 2300 tl idi.Vestel Ud8400 2400 tl idi.Yani çokta ucuz etin yahnisi misali yok gibime geliyor.Sonuçta arkadaşlar ben bu ürüne 1800 küsür tl verdim.Bu para değilmi ?

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
DSC_0536febd9cf1b1436bab.jpg

Merdiven altı üretim ,ne alırım nede aldırırım.İnsanda biraz utanma olmalı,diyecekler ki " abi bu tv değil pc ,içine tv kartı koyduk,sana hediye ediyoruz,yazılımı da android değil,mandroid yaptık" asla evime sokmam, bu nottan sonra :)
Bu not ile birlikte elinden ne geliyorsa onu yap sevgili tkartal.
Sizler ne derseniz deyin,bence bu kağıttan not ile merdiven altı üretimdir,çünkü olay serviste oluşmamıştır,direk üretimhane ile alakalıdır,bunun özürü ,55'' yeni tvile beraber mutfakta kullanmak için 32'' tvdir,işte o zaman "hımmm,demekki çalışanı uydurmuş,firmanın kabahati yok" derim ,hem lütfen ucuzluktan bahsetmeyin, bunca yıl alibabadan-velibabadan mal getirttirmişinizdir,neden? ucuza geldiği için değilmi :)
Elbette bunun savunulacak tarafı yok,kağıda yaz ,kutuya koy ,iyiki "Tarık bey ,aldığın tvnin awox olduğundan eminmisiniz" denmemiş :)

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Sizler ne derseniz deyin,bence bu kağıttan not ile merdiven altı üretimdir,çünkü olay serviste oluşmamıştır,direk üretimhane ile alakalıdır,bunun özürü ,55'' yeni tvile beraber mutfakta kullanmak için 32'' tvdir,işte o zaman "hımmm,demekki çalışanı uydurmuş,firmanın kabahati yok" derim ,hem lütfen ucuzluktan bahsetmeyin, bunca yıl alibabadan-velibabadan mal getirttirmişinizdir,neden? ucuza geldiği için değilmi :)
Elbette bunun savunulacak tarafı yok,kağıda yaz ,kutuya koy ,iyiki "Tarık bey ,aldığın tvnin awox olduğundan eminmisiniz" denmemiş :)
Evet iyiki denmemiş ?? sayın teraspy teraspy.. Ama kağıdın sağ üst köşesinde ne yazıyor "Sizinleyiz, Teknolojinin içindeyiz" Yav tamam hdmi kabloyu geçtik. Haklısın diyelim. Ben dahili uydu alıcısında izlerkende mi hdmi kablo ile izliyorum? Sen hangi kafadasın hangi teknolojinin içindesin ben birde bunu anlamadım... Hey Allahım şaka gibi... Birde merak ediyorum. Bu konuları yazıları sitemleri AWOXtan herhangi birileri okudu mu okuyor mu?

Ve benim gibi kimse analiz de yapmaz sayın
Evet iyiki denmemiş ?? sayın teraspy teraspy.. Ama kağıdın sağ üst köşesinde ne yazıyor "Sizinleyiz, Teknolojinin içindeyiz" Yav tamam hdmi kabloyu geçtik. Haklısın diyelim. Ben dahili uydu alıcısında izlerkende mi hdmi kablo ile izliyorum? Sen hangi kafadasın hangi teknolojinin içindesin ben birde bunu anlamadım... Hey Allahım şaka gibi... Birde merak ediyorum. Bu konuları yazıları sitemleri AWOXtan herhangi birileri okudu mu okuyor mu?
Birde çizgi yapmasının sebebi yazmış. Ben çizgi var diye yazmamıştım. Vertical banding tarzı solda bir sağda iki adet belirgin ışık hüzmesi var. Buda tek renklerde belirgin oluşuyor. Vertical banding testine tabi tutarsanız göreceksiniz ayriyeten çapraz dalgalanmalar mevcut yazmıştım ve nicesi... Yazdığım notu göndermemişler ama..

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bunların bilmediği bir şey var mutlaka sevgili tkartal, acaba içindeki uydu cihazı hd kablosuyla takılmış mini uydu alıcısı olmasın,hani düşünmeden edemiyorum :)
Kareli not kağıdını hanıma gösterdim,biraz önce yazmadan daha, "bak şuna,koskoca firma(!) not yollamış"dedim,hanım baktı ve sadece "normal" dedi,neresi normal dediğimde bana "ne bekliyordunki alo"dedi ,biraz üsteleyince de "gönderen kişi belki kaneviçeyi özlemiştir,,bilinç altında kaneviçe kalmıştır,ondan kareli not göndermiştir,ne biliyorsun" dedi ,bastık kahkahayı (valla kusurumuza bakma,komik bir olay değil ama inan güldük) ,hatta o notu yolluyanın erkek değil de kadın olduğunu da ekledi ,kaneviçeden dolayı:haha1

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Bunların bilmediği bir şey var mutlaka sevgili tkartal, acaba içindeki uydu cihazı hd kablosuyla takılmış mini uydu alıcısı olmasın,hani düşünmeden edemiyorum :)
Kareli not kağıdını hanıma gösterdim,biraz önce yazmadan daha, "bak şuna,koskoca firma(!) not yollamış"dedim,hanım baktı ve sadece "normal" dedi,neresi normal dediğimde bana "ne bekliyordunki alo"dedi ,biraz üsteleyince de "gönderen kişi belki kaneviçeyi özlemiştir,,bilinç altında kaneviçe kalmıştır,ondan kareli not göndermiştir,ne biliyorsun" dedi ,bastık kahkahayı (valla kusurumuza bakma,komik bir olay değil ama inan güldük) ,hatta o notu yolluyanın erkek değil de kadın olduğunu da ekledi ,kaneviçeden dolayı:haha1
Farkındaysanız bu konunun ilk mesajında "güler misin ağlar mısın" diye yazmıştım zaten. Size gülmek nasip olmuş ne mutlu ?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Farkındaysanız bu konunun ilk mesajında "güler misin ağlar mısın" diye yazmıştım zaten. Size gülmek nasip olmuş ne mutlu ?
Umarım girişimlere başlamışsındır bu tv ile alakalı ,aslında biliyorsundur,hoşa gittiğinden değil,sinirden güldük karı-koca :ok

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Valla yarın fırsat bulabilirsem hakem heyeti ile bir görüşme yapıcam..
Evet bugün hakem heyetine gittim. Durumu anlattım fakat memur hani meşhur motifli HD kablo yazan kağıt var ya ?
Bu kağıdın bir resmiyeti olmadığı için dilekçe yazıp servis fişi gibi AWOXtan iadeli taahhütlü bir mektup ile talepte bulunmamı söyledi.Örneğin bir hafta içerisinde gibi... Zaten en geç bir ay içinde göndermek zorundalarmış. Ki göndermezlerse de biz buradan gerekeni yapıcaz dedi. Pazartesi iki nüsha yazıp birisi bende kalmak şartıyla dilekçeyi gönderiyorum. İadeli taahhütün kartınıda saklicam...Olmazsa burada yeni bir konu açıp süreci orada yazarım... :ok

DSC_0536846fba7676bd674c.jpg

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
439
Evet bugün hakem heyetine gittim. Durumu anlattım fakat memur hani meşhur motifli HD kablo yazan kağıt var ya ?
Bu kağıdın bir resmiyeti olmadığı için dilekçe yazıp servis fişi gibi AWOXtan iadeli taahhütlü bir mektup ile talepte bulunmamı söyledi.Örneğin bir hafta içerisinde gibi... Zaten en geç bir ay içinde göndermek zorundalarmış. Ki göndermezlerse de biz buradan gerekeni yapıcaz dedi. Pazartesi iki nüsha yazıp birisi bende kalmak şartıyla dilekçeyi gönderiyorum. İadeli taahhütün kartınıda saklicam...Olmazsa burada yeni bir konu açıp süreci orada yazarım... :ok

İşin o raddeye varacağını sanmam ama aklınızda bulunsun, iadeli taahhütlü mektup o kadar sağlam bir yöntem değildir. Zira zarfın kaydı kuydu olur ama içindekinin yoktur. Karşı taraf kötü niyetli ise inkar edebilir. İçinden boş kağıt çıktı der, bir yazı hazırlar çıktı alır, bana gelen buydu der falan. Noterden göndermek pahalı ama daha uygun bir yöntemdir. Yeterince kısa ve net yazabilirseniz telgraf çekin. Maliyeti makul olur. Kanunen geçerli bir ispat yöntemidir ve metin açıktan, kayıtlı gider. Ulaştığında kimse inkar edemez.

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
İşin o raddeye varacağını sanmam ama aklınızda bulunsun, iadeli taahhütlü mektup o kadar sağlam bir yöntem değildir. Zira zarfın kaydı kuydu olur ama içindekinin yoktur. Karşı taraf kötü niyetli ise inkar edebilir. İçinden boş kağıt çıktı der, bir yazı hazırlar çıktı alır, bana gelen buydu der falan. Noterden göndermek pahalı ama daha uygun bir yöntemdir. Yeterince kısa ve net yazabilirseniz telgraf çekin. Maliyeti makul olur. Kanunen geçerli bir ispat yöntemidir ve metin açıktan, kayıtlı gider. Ulaştığında kimse inkar edemez.
Evet dediğiniz mantıklı.. Hakem heyetinde de sorun olmazsa eğer telgraf olabilir. Pazartesi göndericem zaten olmazsa noteri de bir sorarım. Teşekkür ederim.

Evet dediğiniz mantıklı.. Hakem heyetinde de sorun olmazsa eğer telgraf olabilir. Pazartesi göndericem zaten olmazsa noteri de bir sorarım. Teşekkür ederim.
Peki dilekçeye kargo gönderi evraklarını da iliştirecektim. Yinede buna rağmen film döner mi?

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Sayın Adem Helvacı Ado ustam belki yoğunluğunuzdan dolayı vakit bulamıyorsunuz fakat sizden de bu konu hakkında mümkünse yorumlarınızı bekliyorum......

devrimeren Çevrimdışı

devrimeren 

Aktif Üye
1 Mar 2019
279
Awoxun üretimi yapılan Çerkezköy ilçesinde oturuyorum. Başka bir konuda Awox ile alakalı uyarmıştım bulabilirsem alıntı yapıcam. Awox denen marka Seikon denen çöp markanın isim değişmiş halidir. Resmen artan parçalarla tamir görmüş parçalarla üretim yapılıyor

Ben Awox fabrikasının olduğu yerde Tekirdağ/Çerkezköy de oturuyorum. Awox eskiden Seikon marka olarak üretiliyordu. O marka battı ve isim değişikliğine gidildi. Bir arkadaşım orada çalışıyordu ve tamda televizyon bölümündeydi. Sorduğumda bütün eski parçaları hurdaları hep televizyonlarda kullanıyorlar diyordu. O zaman smart tv üretmiyordu. Şuan adı değişti ve TECTONE Awox olarak devam ediyor. Şimdiki kalitesi kullandığı malzeme ve işçiliği ne kadar iyidir bilemiyorum kötülemekte istemiyorum ama gerçekleride söyleyip uyarmak görevimizdir. Kullananlar varsa en iyi cevabı onlar verecektir aslında.

Buyrun yazdığım mesajı buldum

Geri
Üst Alt