Malumunuzdur ''Devlet Aklı'' diye bir şey zikredilir. İKTİDAR AKLI demiyorum. Lütfen kimse işi sulandırmasın. Bilmediğimiz şeyler olduğunu kimse inkar edemez. Hepsi önümüze serilse beynimizin yanacağını, çıldıracağımızı da göz ardı etmeyelim.
Tartışmak iyidir hoştur ama aziz milletimin tartışırken birbirine attığı füzeler ve bu atılan füzeleri radarda takip eder gibi internette takip eden düşmanlarımızın bu hallerden türlü tuzaklar planlayacak malzeme edinmesi beni gerçekte atılan füzeler kadar yaralıyor.
Bazen basit olmak en iyisidir. Hani basit aletler kolay kolay bozulmaz bozulsa da masrafı ve tamiri uygundur ya.
Tüm milletin ortak gayesi VATAN bütünlüğü ve bağımsızlığı ise bırakın böyle kritik zamanlarda orada buluşalım, öteleşmeyelim. Belli ki yarın omuz omuza silah arkadaşı olacağız illa o günü beklemeyelim. Bizde tedbirimizi en azından böyle alalım.
Son zamanlarda okuduğum güzel betimleme diyebilirim.
İşte hep yazıyoruz, VATAN diyoruz, VATAN EVLATLARI diyoruz, DEVLET diyoruz. İnsanı yaşat ki DEVLET yaşasın diyoruz.
İşte o nedenle yönetenin kim olduğuna göre değil DEVLETİMİN BAĞIMSIZLIĞINA göre konuşmayı ve yazmayı tercih ediyorum ama hangi taraf olursa olsun, kim yönetiyor olursa olsun yöneten yanlış yönetiyor ise bunu da yazabilmek istiyoruz.
Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç gibi binlerce ismi içeri atmak, tüm kamuoyunu korku politikaları ile baskı altına almak çözüm değil. Eğer yönetenler, yönettikleri milletin TÜRK MİLLETİ olduğunu unutmuşlar ise, başlarına nasıl bir çorap ördüklerinin de farkında değiller bence diye düşünüyorum.
Evet seviniyorum ateşkes olduğu için çünkü canlarımız hiç uğruna ölmeyecek.
Evet üzülüyorum ateşkes olduğu için çünkü giden canlarımız geri gelmeyecek.
''Neden hiç uğruna olsun ki?'' diye soracak olanlarınız var ise cevabı dün ekranlarda siz de izlediniz.
Yani akılcı politikalar ile, canlarımızı yitirmeden de bu iş olabilir di aslında, bunu söyleyince bize atfedilen suçlamaları anlayabilmek mümkün değil.
Eğer savaş istemediğimiz için bizlere belalar okunuyor ise o halde ben de, Güzel ülkemde haysiyet yoksunu bir imam çıkıp da ''Lan ölmek istemeyen var ise asker olmasın, dönün ananızın eteğinin dibinde oturun'' diye twit atabiliyor ise, Benim Mehmetimi bu derece küçük görebiliyor ise Allah o imamın da, onu o göreve getirenin de, halen o görevde tutanın da, onun gibi düşünenlerin de bin belasını versin diyorum.