ATEŞKES!

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Hayırlı olsun umarım artık Suriye'den şehit haberleri gelmez. Güzelim ülkemiz ne hale geldi Allah aşkına çok üzülüyorum , biz bize yetiyorduk , farklı düşüncelerimiz olsa da birbirimizi seviyorduk. Şimdi ülkede 5 milyon Suriyeli , Afgan , Afrikalı ne ararsan var , iç huzurumuz da kalmadı , herkes birbirine vatan haini gözüyle bakıyor , yeter artık yoruldu bu millet , yordunuz bu milleti , huzur istiyoruz artık huzur.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Ateşkes maddelerine göre "Soçi sınırlarına geri çekilme" mevzusu buhar olup uçtu. Suriye askerlerinin kontrolündeki bölgede kalan türk gözlem noktalarını muhtemelen boşaltacağız, zira Suriye'nin geri aldığı bölgelerden çekilmesi gibi bir durum olmayacak.

Yani, o kadar asker kaybettik. Suriye geri çekilmeyecek. Bütün yabancı kaynaklar durumu Türkiye açısından aşağılayıcı buluyor. Putin istediklerini dikte ederek aldı deniyor.

Zaten ahaber gibi lağımların anlaşma maddelerini yayınlamak yerine, alakasız konuları anlatan analiz haberler girmesinden durumun vehametini anlamak mümkün. Yine ölen öldüğüyle kalmıştır. Tek iyi taraf; öyle ya da böyle ateşkes sağlanmış olması.

metinmert Çevrimdışı

metinmert

Aktif Üye
13 Mar 2019
243
İyi niyetli yaklaşımım Türkiye zaman kazanmaya çalışıyor çünkü karşımızda rejim falan yok, geri adım atmayan ve önüne iki üç milyon mülteciyi katarak sınırımıza kadar gelmeye çalışan Rusya var. Çok geç kalmışız. Hakan Fidan demişti bahane mi lazım Suriye tarafından boş arsalara sekiz füze attırırım girelim diye. Üstelik ne Amerika ne Rusya'nın nüfuzu bu kadar değildi. Ne de YPG kantonları birleştirebilirdi. Ve ülkemize bu kadar Suriyeli de gelmezdi. Gerek çözüm süreci gerek İran ile iyi ilişkiler kurma çabası belki başka sebepler de sayılabilir girmedik.
Neyse Allah devletimize zeval vermesin, ordumuzu muzaffer eylesin. Umarım Rusya'nın ve İran'nın işlediği savaş suçlarının hesabı sorulur bir gün. Amerika ise cinayetlerini daha sofistike işliyor.

ofis76 Çevrimdışı

ofis76 

Aktif Üye
20 Ağu 2018
300
48
Malumunuzdur ''Devlet Aklı'' diye bir şey zikredilir. İKTİDAR AKLI demiyorum. Lütfen kimse işi sulandırmasın. Bilmediğimiz şeyler olduğunu kimse inkar edemez. Hepsi önümüze serilse beynimizin yanacağını, çıldıracağımızı da göz ardı etmeyelim.

Tartışmak iyidir hoştur ama aziz milletimin tartışırken birbirine attığı füzeler ve bu atılan füzeleri radarda takip eder gibi internette takip eden düşmanlarımızın bu hallerden türlü tuzaklar planlayacak malzeme edinmesi beni gerçekte atılan füzeler kadar yaralıyor.

Bazen basit olmak en iyisidir. Hani basit aletler kolay kolay bozulmaz bozulsa da masrafı ve tamiri uygundur ya.
Tüm milletin ortak gayesi VATAN bütünlüğü ve bağımsızlığı ise bırakın böyle kritik zamanlarda orada buluşalım, öteleşmeyelim. Belli ki yarın omuz omuza silah arkadaşı olacağız illa o günü beklemeyelim. Bizde tedbirimizi en azından böyle alalım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Malumunuzdur ''Devlet Aklı'' diye bir şey zikredilir. İKTİDAR AKLI demiyorum. Lütfen kimse işi sulandırmasın. Bilmediğimiz şeyler olduğunu kimse inkar edemez. Hepsi önümüze serilse beynimizin yanacağını, çıldıracağımızı da göz ardı etmeyelim.

Tartışmak iyidir hoştur ama aziz milletimin tartışırken birbirine attığı füzeler ve bu atılan füzeleri radarda takip eder gibi internette takip eden düşmanlarımızın bu hallerden türlü tuzaklar planlayacak malzeme edinmesi beni gerçekte atılan füzeler kadar yaralıyor.

Bazen basit olmak en iyisidir. Hani basit aletler kolay kolay bozulmaz bozulsa da masrafı ve tamiri uygundur ya.
Tüm milletin ortak gayesi VATAN bütünlüğü ve bağımsızlığı ise bırakın böyle kritik zamanlarda orada buluşalım, öteleşmeyelim. Belli ki yarın omuz omuza silah arkadaşı olacağız illa o günü beklemeyelim. Bizde tedbirimizi en azından böyle alalım.
Son zamanlarda okuduğum güzel betimleme diyebilirim.

İşte hep yazıyoruz, VATAN diyoruz, VATAN EVLATLARI diyoruz, DEVLET diyoruz. İnsanı yaşat ki DEVLET yaşasın diyoruz.

İşte o nedenle yönetenin kim olduğuna göre değil DEVLETİMİN BAĞIMSIZLIĞINA göre konuşmayı ve yazmayı tercih ediyorum ama hangi taraf olursa olsun, kim yönetiyor olursa olsun yöneten yanlış yönetiyor ise bunu da yazabilmek istiyoruz.

Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç gibi binlerce ismi içeri atmak, tüm kamuoyunu korku politikaları ile baskı altına almak çözüm değil. Eğer yönetenler, yönettikleri milletin TÜRK MİLLETİ olduğunu unutmuşlar ise, başlarına nasıl bir çorap ördüklerinin de farkında değiller bence diye düşünüyorum.

Evet seviniyorum ateşkes olduğu için çünkü canlarımız hiç uğruna ölmeyecek.
Evet üzülüyorum ateşkes olduğu için çünkü giden canlarımız geri gelmeyecek.

''Neden hiç uğruna olsun ki?'' diye soracak olanlarınız var ise cevabı dün ekranlarda siz de izlediniz.

Yani akılcı politikalar ile, canlarımızı yitirmeden de bu iş olabilir di aslında, bunu söyleyince bize atfedilen suçlamaları anlayabilmek mümkün değil.

Eğer savaş istemediğimiz için bizlere belalar okunuyor ise o halde ben de, Güzel ülkemde haysiyet yoksunu bir imam çıkıp da ''Lan ölmek istemeyen var ise asker olmasın, dönün ananızın eteğinin dibinde oturun'' diye twit atabiliyor ise, Benim Mehmetimi bu derece küçük görebiliyor ise Allah o imamın da, onu o göreve getirenin de, halen o görevde tutanın da, onun gibi düşünenlerin de bin belasını versin diyorum.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Muhaliflerin savaşarak aldığı toprakları masada geri verdiler. Adamlar bizim için anlaşma yok hükmündedir diyor.

Daha dün 34 askerimizi bizzat uçakla vurup şehit eden devletle, elimizde olan karayolunda ortak devriye atmayı başarı diye sunmak devlet aklıyla falan açıklanacak bir şey değil ki. Zaten devlet aklını oluşturan herkes bir şekilde tasfiye edildi. Şu an devlet aklı demek, RTE demek.

Bir twit okumuştum, "Bu ekip Lozan'a gitse, Afyon'da Yunanistan'la ortak devriye atıyorduk." diye. Çok doğru.

temhem16 Çevrimdışı

temhem16

Aktif Üye
24 Ağu 2018
110
55
Son zamanlarda okuduğum güzel betimleme diyebilirim.

İşte hep yazıyoruz, VATAN diyoruz, VATAN EVLATLARI diyoruz, DEVLET diyoruz. İnsanı yaşat ki DEVLET yaşasın diyoruz.

İşte o nedenle yönetenin kim olduğuna göre değil DEVLETİMİN BAĞIMSIZLIĞINA göre konuşmayı ve yazmayı tercih ediyorum ama hangi taraf olursa olsun, kim yönetiyor olursa olsun yöneten yanlış yönetiyor ise bunu da yazabilmek istiyoruz.

Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç gibi binlerce ismi içeri atmak, tüm kamuoyunu korku politikaları ile baskı altına almak çözüm değil. Eğer yönetenler, yönettikleri milletin TÜRK MİLLETİ olduğunu unutmuşlar ise, başlarına nasıl bir çorap ördüklerinin de farkında değiller bence diye düşünüyorum.

Evet seviniyorum ateşkes olduğu için çünkü canlarımız hiç uğruna ölmeyecek.
Evet üzülüyorum ateşkes olduğu için çünkü giden canlarımız geri gelmeyecek.

''Neden hiç uğruna olsun ki?'' diye soracak olanlarınız var ise cevabı dün ekranlarda siz de izlediniz.

Yani akılcı politikalar ile, canlarımızı yitirmeden de bu iş olabilir di aslında, bunu söyleyince bize atfedilen suçlamaları anlayabilmek mümkün değil.

Eğer savaş istemediğimiz için bizlere belalar okunuyor ise o halde ben de, Güzel ülkemde haysiyet yoksunu bir imam çıkıp da ''Lan ölmek istemeyen var ise asker olmasın, dönün ananızın eteğinin dibinde oturun'' diye twit atabiliyor ise, Benim Mehmetimi bu derece küçük görebiliyor ise Allah o imamın da, onu o göreve getirenin de, halen o görevde tutanın da, onun gibi düşünenlerin de bin belasını versin diyorum.
Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç neden gözaltına alındığı ortada iken bunun arkasında durmak bana normal gelmiyor.Mit mensuplarını deşifre edilmesi kanunen yasak iken deşifre etmek.Bence vatan hainliğidir.

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç neden gözaltına alındığı ortada iken bunun arkasında durmak bana normal gelmiyor.Mit mensuplarını deşifre edilmesi kanunen yasak iken deşifre etmek.Bence vatan hainliğidir.

Hocam yalnız söylediğiniz şeyler benim yazdıklarımla alakasız.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Keşke
Keşke
Ve
Keşke

"Ateşkes" denilince her şey süt liman olabilse... Giden canların sonrasında, kafası az çalışan veya güdülenen insanların gazını almaktan başka bir şey değildir bu anlaşma...

Diplomatik olarak da eksidir... Ne dediğimi açıklamak istemiyorum sonra gereksiz yere yazışmalara sebebiyet veren üyeler çıkabiliyor... Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan yığınla insan var maalesef.

9 yıldır yapılan şey "Ankara'dan İstanbul'a gitmek için Erzurum trenine binerek, yolda İstanbul hayalleri kurmaktır"

Henüz tren Erzurum garına gelmediği için hayaller kurmanın da sıkıntısı yok şimdilik.

Geri
Üst Alt