Asgari Ücret Yarın Açıklanıyor ( Anket İçerir ) ?

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak ?

• 2200 - 2300 arası

Oy: 14 23.7%
  • 2300 - 2400 arası

Oy: 18 30.5%
  • 2400 - 2500 arası

Oy: 14 23.7%
  • 2500 - 2600 arası

Oy: 8 13.6%
  • 2600+

Oy: 5 8.5%

• Kullanılan toplam oy
    59
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Her zamanki gibi çok doğru yazdın hocam ama birde şu var asgari ücrete zam gelse de gelmese de herşeye yine zam gelecek geliyorda.

Akp kaşıkla verip kepçe ile almayı gelenek haline getirdi.Hatta yeni yıl zamlarınıda hesaplarsak gelecek zam cebe girmeden gitti diyebiliriz.

Hükümete bakarsak asgari ücret 1 kişinin temel yaşam maliyetlerine göre hesaplanıyor ,zaten onlara göre ülkede herkes asgari ücretten fazla ücrete çalışıyor.

Bu düzen böyle kurulmuş malasef başımızdan gitmedikleri sürede böyle devam edecek gibi.

Asıl size bir esnaf olarak sormak istediğim gelecek zam bir işletmeyi zora sokar mı?

İşletmelerin rakamı düşürme sebepleri neler?

Geçen bir arkadaş yazdı çokta doğru maliyetlerin en büyüğü iş gücü mü yoksa hammadde , elektrik su nakliye mi ?

Sorular çok var kafamda da sana samimi bir esnaf abim olarak sormak istedim.Yoksa esnaflık nedir ne değildir bilmiyorum.Zira biliyorsunuz kamuda çalışıyorum ama üniversitesi ye göre bize 50 lira zam verse batarlar zihniyetinde yönetim.?

Esnaf arkadaşlarım beni yanlış anlamasın lakin, Evet zor fakat sabit gelirli kardeşlerimiz kadar zor durumda olmadığımızı düşünüyorum.

Şöyle bir örnek verebilirim size;

Siz sabit gelirli ve düzenli ödemeleri olan, bir yıl boyunca her ay 3000tl para almakta olan birisi olun.
Ben de her ay düzensiz geliri ama sabit giderleri olan bir esnaf olayım.

Ocakta artış aldın, 3000tl maaşın var ama MArt ayında ev sahibin geldi kirayı %10 arttırdı ve ev kiran 1000 yerine 1100 oldu.
Sen bu 100tl farkı sabit olan 3000tl içerisine sığdırmak zorundasın.

Ben ise yaptığım her işe 10-20 ekleyerek o farkı tolere edebilecek durumdayım.

Dışarıdan bakıldığında acımasızlık gibi görünse de, Size şimdi açıklamayacağım ve girişimlerimin devam ettiği, sonuca yaklaşınca forumda duyuracağım bir teşebbüsümü başardığımda bazı konuları çok daha net açıklayabiliyor olacağım ve bunun acımazıslzık, insafsızlık, gaddarlık değil çaresizlik olduğunu anlayabileceksiniz.

O nedenle bu kadar büyük mücadeleler içerisindeyim inan. Ülkem için üzülüyor, vatandaşım için kahroluyorum bu nedenle kendi meslektaş arkadaşlarımı karşıma alacak girişimlerde bulunuyorum.

3.000tl işletme kirası ödüyoruz sevgili İlteriş ile. Devletimize gerçek kiramızı beyan ediyoruz stopaj için. Esnaf olanlar bilirler, Stopaj vergisinin düşük çıkması için, 3000tl kira ödüyorsanız, az vergi çıksın diye ikinci bir kontrat yapar ve 1000tl kira veriyormuş gibi gösterirsiniz, Bu Dükkan sahiplerinin de işine gelir çünkü yıllık belli bir oranın üstünde kazanç aldıklarında devlet onlardan da vergi talep ediyor.

Her ay 200-400tl arası değişen elektrik faturamız, Su internet Tabela vergisi (Belediyeye tüm tabelalarımız kayıtlıdır, Araçlarımızdaki logolara kadar hepsinin vergisi ödeniyor) Muhasebe giderleri, Araçların yakıt giderleri, Personel maaşı (Her personel mutlaka sigortalıdır) Personel sgk primleri ve şu an aklıma gelmeyen onlarca kalem vergi, harç,kira,fatura bedeli ödüyoruz.

Hiç bir şey kazanmadan evvel her ayın ilk günü tamı tamına 12600tl peşin peşin para veriyor, sonra da o yukarıda yazdığım ek 10-20tl ler ile bu paraları toparlamaya çalışıyoruz.

Az önce youtube da bir takipçim soru sormuş, Bir esnaf arkadaşım, anten girişi kopan bir anakart tamiri için 150tl istemiş, ''Normal mi?'' diyor sevgili kardeşimiz.

Mert, ''Normal'' desem vatandaş gözü ile bakıyorum olmuyor, ''Olmaz pahalı'' desem esnaf arkadaşımın penceresinden bakınca olmuyor.

Yani boşa koysan dolmuyor, doluya koysan almıyor misali bu ülkenin insanını öyle bir hale getirdiler ki, Eskiden ORTADİREK denen kitle tamamen yok oldu ve ne yazık ki sosyal medyada boy boy yayınlanan siyasal islamcı ablaların şatafatlı yaşantıları bir yanda, Açlıktan kırılan çocukları için dağılan pazar esnafının bıraktığı çürük domateslerin içinden iyilerini seçmeye çalışan gerçek yurdum kadınları, gerçek Cumhuriyet kadınları bir yanda kaldı ne yazık ki..

Şimdi sen söyle sevgili Mert, Bu ülkede Memur mu olmalı, İşçi mi, yoksa Esnaf mı?..

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
Asgari ücreti iki katına çıkarttılar diye ev sahipleri kirayı iki katına çıkartmadı mı o dönem ?

Asgari ücreti bu gün 5000tl yapsalar, yarın üst katta oturan ev sahibim benim kapımı çalmayacak mı sanıyorsunuz?
malesef yüzde 10 dan yukarı çıkartamadık :)
çünkü her geçen gün bina sayısı artıyor +toki de sürekli ev yapıyor
bu devirde iyi bir kiracı bulmakta zor

S Çevrimdışı

Serinsu

Aktif Üye
10 Ara 2019
424
47
Sürekli suriye takıntısı rahatsız edici

böyle söyleyip ırkçı HİTler tipi düşüncelerden vazgeçin
Suriye bizim,amerika rusya çin fransa benzerilere çatmak yerine
komşumuz sınırımız kardeşimiz suriyeli hakkında düşmanlık kin saydığım ülkelerden beter.
malum muhalefet partisi kafasını bırakın.
siyasi yazmayın.

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22

komşumuz sınırımız kardeşimiz suriyeli hakkında düşmanlık kin saydığım ülkelerden beter.
siyasi yazmayın.
Başımıza ne geldiyse bu arap ve arap sevdalılarından gelmedi mi sevgili S Serinsu
3 kıtaya yayılan imparatorluğumuzun en zor zamanında isyan edip daha beter kıskaca aldırmadı mı bu soysuz kansızlar. Sonra da din kardeşi oluyoruz. Milleti 2200tl asgari ücrete talim edecekler elin arap pisliği gelecek rahat rahat yaşayacak bizim gariban askerimiz gidecek hem şanlı devletimiz hemde onların devleti için savaşacak şehit olacak analar ağlayacak bunlar 5-6 çocuklarıyla sokaklarda ordu gibi rahat rahat dolanacaklar öyle mi?
YOK ÖYLE ARKADAŞ. İŞİNİZE GELMEYİNCE MALUM MUHALEFET PARTİSİ OLUYORUZ HEMEN. ALLAH KORUSUN DEVLETİMİZDE İÇ SAVAŞ ÇIKSA YARDIMA İHTİYACIMIZ OLSA HANGİ ARAP DEVLETİ BİZE YARDIM EDER. BİZİ GEÇ KARABAĞ ERMENİLER TARAFINDAN İŞGAL ALTINDA NİYE HİÇ BİRİNİN SESİ SOLUĞU ÇIKMIYOR? BIRAKIN BOŞ YORUM YAPIP ORTALIĞI KARIŞTIRMAYIN. DÜNYA ARAPLAR KADAR SOYSUZ KANSIZ BİR MİLLET GÖRMEMİŞTİR VE GÖRMEYECEKTİR!!!

S Çevrimdışı

Serinsu

Aktif Üye
10 Ara 2019
424
47
Başımıza ne geldiyse bu arap ve arap sevdalılarından gelmedi mi
Hayır sevgili muratala5361 rizeli_53 hayır.
Ne geldiyse amerikan ingiliz yunan israil alman fransız sevdasından geldi GÖRÜN BUNU LÜTFEN
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sonra da din kardeşi oluyoruz
Allah din kardeşi etmiş &konuya başka anlam getirmeyin&
Ne yani.

3 kıtaya yayılan imparatorluğumuzun en zor zamanında isyan edip daha beter kıskaca aldırmadı mı bu soysuz kansızlar
Bu kadar güçsüzmüyüz bu bahane ediliyor.
Aynısını O kardeşlerimizde düşünür.
İngiliz Oyuna gelmeyelim

ALLAH KORUSUN DEVLETİMİZDE İÇ SAVAŞ ÇIKSA YARDIMA İHTİYACIMIZ OLSA HANGİ ARAP DEVLETİ BİZE YARDIM EDER
İşte Devlet başkanımız birlik için uğraşıyor.

Malum muhalet yunan ermeni abd ingiliz uşağı yapmaya çalışıyor.
Deniyor ki japon'ya ya Atom atmış abd, japon kalkınmış.
Türkiye'mize chp atmış abd, halkı aldatmaktan soymaktan Japonya kadar kalkınamadık.

bunlar 5-6 çocuklarıyla sokaklarda ordu gibi rahat rahat dolanacaklar öyle mi?
Hayır ama empati yap
Kadınlara çocuklara hastalara yaşlılara merhametli ol.

bizim gariban askerimiz gidecek hem şanlı devletimiz hemde onların devleti için savaşacak şehit olacak analar ağlayacak
Türkiye sınır terörü önlemeye gidiyor.
Bunu bırakta aşağlık yabancı ülkerin ne iş var.
Taaaa kıtada olan america ne bok yiyor suriyede &afedersiniz&

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
malesef yüzde 10 dan yukarı çıkartamadık :)
çünkü her geçen gün bina sayısı artıyor +toki de sürekli ev yapıyor
bu devirde iyi bir kiracı bulmakta zor

Bizi kaçırmışsınız o zaman. Görev yeri değişikliği nedeniyle son ayrıldığım ev sahibimiz ile ağlaşarak ayrıldık.
Bu gün ev sahibimiz olan Ümmügülsüm teyzemiz her fırsata dua eder bize sağ olsun.
İyilik bulaşıcıdır sevgili B beyzabetül , elimizden geldiğince her yere bulaştırmalıyız.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32

siyasi yazmayın.
heralde evinde birkaç tane suriyeli besliyorsun ?

Esnaf arkadaşlarım beni yanlış anlamasın lakin, Evet zor fakat sabit gelirli kardeşlerimiz kadar zor durumda olmadığımızı düşünüyorum.

Şöyle bir örnek verebilirim size;

Siz sabit gelirli ve düzenli ödemeleri olan, bir yıl boyunca her ay 3000tl para almakta olan birisi olun.
Ben de her ay düzensiz geliri ama sabit giderleri olan bir esnaf olayım.

Ocakta artış aldın, 3000tl maaşın var ama MArt ayında ev sahibin geldi kirayı %10 arttırdı ve ev kiran 1000 yerine 1100 oldu.
Sen bu 100tl farkı sabit olan 3000tl içerisine sığdırmak zorundasın.

Ben ise yaptığım her işe 10-20 ekleyerek o farkı tolere edebilecek durumdayım.

Dışarıdan bakıldığında acımasızlık gibi görünse de, Size şimdi açıklamayacağım ve girişimlerimin devam ettiği, sonuca yaklaşınca forumda duyuracağım bir teşebbüsümü başardığımda bazı konuları çok daha net açıklayabiliyor olacağım ve bunun acımazıslzık, insafsızlık, gaddarlık değil çaresizlik olduğunu anlayabileceksiniz.

O nedenle bu kadar büyük mücadeleler içerisindeyim inan. Ülkem için üzülüyor, vatandaşım için kahroluyorum bu nedenle kendi meslektaş arkadaşlarımı karşıma alacak girişimlerde bulunuyorum.

3.000tl işletme kirası ödüyoruz sevgili İlteriş ile. Devletimize gerçek kiramızı beyan ediyoruz stopaj için. Esnaf olanlar bilirler, Stopaj vergisinin düşük çıkması için, 3000tl kira ödüyorsanız, az vergi çıksın diye ikinci bir kontrat yapar ve 1000tl kira veriyormuş gibi gösterirsiniz, Bu Dükkan sahiplerinin de işine gelir çünkü yıllık belli bir oranın üstünde kazanç aldıklarında devlet onlardan da vergi talep ediyor.

Her ay 200-400tl arası değişen elektrik faturamız, Su internet Tabela vergisi (Belediyeye tüm tabelalarımız kayıtlıdır, Araçlarımızdaki logolara kadar hepsinin vergisi ödeniyor) Muhasebe giderleri, Araçların yakıt giderleri, Personel maaşı (Her personel mutlaka sigortalıdır) Personel sgk primleri ve şu an aklıma gelmeyen onlarca kalem vergi, harç,kira,fatura bedeli ödüyoruz.

Hiç bir şey kazanmadan evvel her ayın ilk günü tamı tamına 12600tl peşin peşin para veriyor, sonra da o yukarıda yazdığım ek 10-20tl ler ile bu paraları toparlamaya çalışıyoruz.

Az önce youtube da bir takipçim soru sormuş, Bir esnaf arkadaşım, anten girişi kopan bir anakart tamiri için 150tl istemiş, ''Normal mi?'' diyor sevgili kardeşimiz.

Mert, ''Normal'' desem vatandaş gözü ile bakıyorum olmuyor, ''Olmaz pahalı'' desem esnaf arkadaşımın penceresinden bakınca olmuyor.

Yani boşa koysan dolmuyor, doluya koysan almıyor misali bu ülkenin insanını öyle bir hale getirdiler ki, Eskiden ORTADİREK denen kitle tamamen yok oldu ve ne yazık ki sosyal medyada boy boy yayınlanan siyasal islamcı ablaların şatafatlı yaşantıları bir yanda, Açlıktan kırılan çocukları için dağılan pazar esnafının bıraktığı çürük domateslerin içinden iyilerini seçmeye çalışan gerçek yurdum kadınları, gerçek Cumhuriyet kadınları bir yanda kaldı ne yazık ki..

Şimdi sen söyle sevgili Mert, Bu ülkede Memur mu olmalı, İşçi mi, yoksa Esnaf mı?..
Samimi yorumun için teşekkürler Adem abi.Valla ben meşhur taşerondan geçen 4d kadrolu işçiyim eşim çalışmıyor ev kendimizin araba alamadık.

Ay sonu geliyor mu derseniz gelmiyor :( oradan buradan kredi kartları vs. idare ediyoruz.

Yazdığınıza gelince sizin gibi dürüst işverenler işletmeler diyeyim hep fazlasını verme arzusu duyanlar varken niye özellikle büyük firmalar işletmeler daha az vermenin derdindeler üç günlük dünya da anlamış değilim. :saskin?

Bakıyorum elektriğine suya ona buna zam geliyor anında bim , a101 gibi dar gelirliye hitap eden marketler zam mı yapıştırıyor.

Bakıyorum market işliyor , 2 çalışan var dükkan kiraları zaten bulundukları konumdan abartı kira fiyatı olacak yerler değiller.

Örnekleri çoğaltmak mümkün kısaca firmalar elektriğe suya gelen zam mı eleştirmezken en düşük gider kalemi olan iş gücüne en az rakamı ödemek içim çıldırıyorlar.

Son düzenleme:
Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Bu zam neden bu kadar önemli ben pek anlamıyorum.

Popülizm yapıp zamanında asgari ücreti iki katına çıkarttılar da ne oldu?

Ülkede ahlak mı var?

Asgari ücreti iki katına çıkarttılar diye ev sahipleri kirayı iki katına çıkartmadı mı o dönem ?

Otoyol geçişlerini vatandaşa kilitlemediler mi?

Müşteri (Pardon hasta) garantili şehir hastaneleri kurulmadı mı?

Tüpgaz iki katı, doğalgaz 3 katı artmadı mı?

Elektriğe bir yılda toplam %57 zam gelmedi mi?

Asgari ücreti bu gün 5000tl yapsalar, yarın üst katta oturan ev sahibim benim kapımı çalmayacak mı sanıyorsunuz?

Ülke bitmiş, Asgari ücret 10.000tl olsa ne olur?

Yine de yazayım da kafamız dağılsın. 2400+agi+yol+yemek+Jest= 2650tl

Devlet geleneğimize asgari ücrete jest yapmayı da yerleştirdik elhamdülillah.
Doğru Söze Ne Denirki :clap2:clap2:clap2

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Bizi kaçırmışsınız o zaman. Görev yeri değişikliği nedeniyle son ayrıldığım ev sahibimiz ile ağlaşarak ayrıldık.
Bu gün ev sahibimiz olan Ümmügülsüm teyzemiz her fırsata dua eder bize sağ olsun.
İyilik bulaşıcıdır sevgili B beyzabetül , elimizden geldiğince her yere bulaştırmalıyız.
Allah sana da tez zamanda kendi evini nasip etsin Adem abi.Kiracılık çok zor.

Dede yadigarı tarlamızı sattık şimdi ev bakıyoruz 1+1 ev fiyatları Edirne de 170 ila 190 bin arasında olmuş.Bazen diyorum satmasamıydık :(
1 aydır eşim ayrı ben ayrı arıyoruz yıl bitmeden alsak diyoruz zor işler .Allah herkesin gönlüne göre versin.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Aslında Asgari ücret arttı diye seviniyoruz ama bu kamu çalışanlara yararlı oldu ha birde herşeye zam yaptılar gıda ilaç vergi VS

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Her halde evinde birkaç amerikan besliyorsun?

Hehe ben Amerikan seviciliği yapmıyorum ki ?

Tam tersi milleyetçi ,Atatürk çü biriyim.Parti ile işim yok .Kimileri gibi ölümüne bir inanış şeklinde parti tutmam.

Evimde bir tane yabancı mal bulamazsın .Hepsi yerli üretim eşyalardır.Vestel venüs çıktığında bile destek amaçlı aldım eşime 2. telefon olarak verdim .

Arapları sevmem ülkeme zerre faydaları olmadığı gibi islam gibi yüce bir dini ayaklar altına alıyorlar.İslamiyeti onlardan öğrenecek değiliz.İslamiyet ilk onlara geldi diye de din kardeşi olacak değiliz.

Aslında Asgari ücret arttı diye seviniyoruz ama bu kamu çalışanlara yararlı oldu ha birde her şeye zam yaptılar gıda ilaç vergi VS
"kamu çalışanlara yararlı oldu "

valla bana yararlı olmuyor :)

bizim üniversitenin verdiği rakam belli.

asgari ücret+yemek+yol +İlk 6 ayda %4 +Sonraki altı ayda+%4
Temmuzdan sonra %20lik gelir vergi dilimine giriyoruz gelen zam zaten gidiyor :(

toplu sözleşmeye 8 ay kaldı.Ama adamlar 200 bin işçiye vermediler bizim gibi 1 milyon işçiye hayatta vermezler adam gibi zam .

Geri
Üst Alt