Asgari Ücret Yarın Açıklanıyor ( Anket İçerir ) ?

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak ?

• 2200 - 2300 arası

Oy: 14 23.7%
  • 2300 - 2400 arası

Oy: 18 30.5%
  • 2400 - 2500 arası

Oy: 14 23.7%
  • 2500 - 2600 arası

Oy: 8 13.6%
  • 2600+

Oy: 5 8.5%

• Kullanılan toplam oy
    59
muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
Sayın cumhurbaşkanımızın yapacağı jesti bekliyoruz. Dalgası bir yana sanki kendi cebinden veriyoda maaşı bide jestimizi yaparız diyor edepsiz herif!! Neyse evde annem de babam da emekli. Asgari ücret diyorlarda emekli adam 300-400 lira daha az para alıyor aylık. Bu parada önemli emekli emekçilerimizin. Gerçi bunlar gazilerimizin aylığını kesenler. Neyse ülkeyi bu hale getirenlerin allah belasını versin saygılar.

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
Yok artik yüzde 25 zammi olur
Hala daha asgari ücretin altinda mevsimlik çalişanlar var
Bir yandan asgari ücrete işci calistiran esnaf bu sefer sattigi ürunlere zam yapiyor.yani zammin bir anlami olmuyorki.asgari ücrete yüzde 25 zam olursa esnafta sattigi mala bu zammi koyuyor

The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Yok artik yüzde 25 zammi olur
Hala daha asgari ücretin altinda mevsimlik çalişanlar var
Bir yandan asgari ücrete işci calistiran esnaf bu sefer sattigi ürunlere zam yapiyor.yani zammin bir anlami olmuyorki.asgari ücrete yüzde 25 zam olursa esnafta sattigi mala bu zammi koyuyor
Asgari ücrete zam gelsede , gelmesede her şeye devamlı zam geliyor zaten , millet olarak alıştık sesimizde çıkmıyor , bari asgari ücretede insan gibi yaşanabilecek şekilde zam gelsinde , insanlarda geçinebilsin.

T Çevrimdışı

trkkrsy 

Süper Üye
26 Ara 2017
915
43
2200 ün üzerinde bir rakam çıkaracaklar,

net rakam tahminim 2340 =D

zaten alım gücü azaldı, fiyatlar arttı...

2500 olursa işsizlik tavan, ilk kahve açan da 4 köşe olur =D

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Sayın cumhurbaşkanımızın yapacağı jesti bekliyoruz. Dalgası bir yana sanki kendi cebinden veriyoda maaşı bide jestimizi yaparız diyor edepsiz herif!! Neyse evde annem de babam da emekli. Asgari ücret diyorlarda emekli adam 300-400 lira daha az para alıyor aylık. Bu parada önemli emekli emekçilerimizin. Gerçi bunlar gazilerimizin aylığını kesenler. Neyse ülkeyi bu hale getirenlerin allah belasını versin saygılar.
AMİN AMİN Birazdaha suriyeli beslesinler suriyelilerde mikrop gibi üremeye devam etsinler ilaç bedava dükkan bedava devletten kömür para gıda yardımı kızılayın bile yardım yaptığını bizzat gördük :hayir:hayir:hayir:hayir

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu zam neden bu kadar önemli ben pek anlamıyorum.

Popülizm yapıp zamanında asgari ücreti iki katına çıkarttılar da ne oldu?

Ülkede ahlak mı var?

Asgari ücreti iki katına çıkarttılar diye ev sahipleri kirayı iki katına çıkartmadı mı o dönem ?

Otoyol geçişlerini vatandaşa kilitlemediler mi?

Müşteri (Pardon hasta) garantili şehir hastaneleri kurulmadı mı?

Tüpgaz iki katı, doğalgaz 3 katı artmadı mı?

Elektriğe bir yılda toplam %57 zam gelmedi mi?

Asgari ücreti bu gün 5000tl yapsalar, yarın üst katta oturan ev sahibim benim kapımı çalmayacak mı sanıyorsunuz?

Ülke bitmiş, Asgari ücret 10.000tl olsa ne olur?

Yine de yazayım da kafamız dağılsın. 2400+agi+yol+yemek+Jest= 2650tl

Devlet geleneğimize asgari ücrete jest yapmayı da yerleştirdik elhamdülillah.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Bu zam neden bu kadar önemli ben pek anlamıyorum.

Popülizm yapıp zamanında asgari ücreti iki katına çıkarttılar da ne oldu?

Ülkede ahlak mı var?

Asgari ücreti iki katına çıkarttılar diye ev sahipleri kirayı iki katına çıkartmadı mı o dönem ?

Otoyol geçişlerini vatandaşa kilitlemediler mi?

Müşteri (Pardon hasta) garantili şehir hastaneleri kurulmadı mı?

Tüpgaz iki katı, doğalgaz 3 katı artmadı mı?

Elektriğe bir yılda toplam %57 zam gelmedi mi?

Asgari ücreti bu gün 5000tl yapsalar, yarın üst katta oturan ev sahibim benim kapımı çalmayacak mı sanıyorsunuz?

Ülke bitmiş, Asgari ücret 10.000tl olsa ne olur?

Yine de yazayım da kafamız dağılsın. 2400+agi+yol+yemek+Jest= 2650tl

Devlet geleneğimize asgari ücrete jest yapmayı da yerleştirdik elhamdülillah.
Her zamanki gibi çok doğru yazdın hocam ama birde şu var asgari ücrete zam gelse de gelmese de herşeye yine zam gelecek geliyorda.

Akp kaşıkla verip kepçe ile almayı gelenek haline getirdi.Hatta yeni yıl zamlarınıda hesaplarsak gelecek zam cebe girmeden gitti diyebiliriz.

Hükümete bakarsak asgari ücret 1 kişinin temel yaşam maliyetlerine göre hesaplanıyor ,zaten onlara göre ülkede herkes asgari ücretten fazla ücrete çalışıyor.

Bu düzen böyle kurulmuş malasef başımızdan gitmedikleri sürede böyle devam edecek gibi.

Asıl size bir esnaf olarak sormak istediğim gelecek zam bir işletmeyi zora sokar mı?

İşletmelerin rakamı düşürme sebepleri neler?

Geçen bir arkadaş yazdı çokta doğru maliyetlerin en büyüğü iş gücü mü yoksa hammadde , elektrik su nakliye mi ?

Sorular çok var kafamda da sana samimi bir esnaf abim olarak sormak istedim.Yoksa esnaflık nedir ne değildir bilmiyorum.Zira biliyorsunuz kamuda çalışıyorum ama üniversitesi ye göre bize 50 lira zam verse batarlar zihniyetinde yönetim.?

Geri
Üst Alt