Asgari Ücret Yarın Açıklanıyor ( Anket İçerir ) ?

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak ?

• 2200 - 2300 arası

Oy: 14 23.7%
  • 2300 - 2400 arası

Oy: 18 30.5%
  • 2400 - 2500 arası

Oy: 14 23.7%
  • 2500 - 2600 arası

Oy: 8 13.6%
  • 2600+

Oy: 5 8.5%

• Kullanılan toplam oy
    59
The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Gelen son dakika haberine göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dördüncü toplantısının yarın saat 14.00'te yapılacağını bildirdi.

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde, yeni rakamı belirleme çalışmalarında sona gelindi.

Toplantılarının ilkini 2 Aralık'ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında, ikincisini 10 Aralık'ta Türk-İş'te, üçüncüsünü 17 Aralık'ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) yapan komisyon, dördüncü toplantı için yine Bakanlıkta toplanacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığındaki toplantıda, işveren heyetine TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat başkanlık edecek.

Toplantıda, 2020 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamının Bakan Selçuk tarafından açıklanması bekleniyor.

GÖZLER HÜKÜMETTİN ATACAĞI ADIMDA

Son görüşme öncesi, hükümet, işçi ve işveren tarafından gelen açıklamalar, dikkatleri yeni asgari ücret rakamına çevirdi.

Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl asgari ücret sürecini Hak-İş ve DİSK ile iletişim halinde yürüten Türk-İş'in, bir kişinin yaşam maliyeti olarak belirlenen 2 bin 578 liranın altındaki bir rakamı konuşmama ısrarı sürüyor.

Asgari ücret desteğinin 2020'de 200 liraya yükseltilip tüm işletmeleri eşit kapsayacak şekilde devam etmesi, yüzde 2 olan İşsizlik Sigortası İşveren Payı'nın 2020'de alınmaması gibi talepleri bulunan TİSK, asgari ücrette dengelerin gözetilmesini istiyor.

TİSK, geride kalan görüşmelerde kamuoyuna bir rakam telaffuz etmemekle birlikte, Türk-İş'in 2 bin 578 liralık rakamını yüksek buluyor.

Bu süreçte, işçi ve işveren tarafı kadar hükümetin tutumu da ayrı bir merak uyandırıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malezya temaslarının ardından asgari ücretle ilgili "Bakalım, son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız." açıklaması asgari ücret görüşmelerini yeni bir boyuta taşıdı.

ÖNCEKİ TOPLANTILARDA NE OLMUŞTU?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığındaki ilk toplantıda, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, tarafların bakış açısını dikkate alarak ortak bir noktada buluşmak istediklerini belirterek, "Komisyonda tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini canıgönülden diliyorum." ifadesini kullanmış, işçi ve işveren temsilcileri de toplantıda görüş ve taleplerini dile getirmişlerdi.

Türk-İş'in ev sahipliğindeki ikinci toplantıda ise Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlıkları ve TÜİK temsilcileri, ekonomik veri ve raporları sundu.
TİSK'te yapılan üçüncü toplantıda, TÜİK temsilcisi bir işçinin aylık gıda harcama tutarını komisyona sundu. Söz konusu tutar, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 lira, orta statüdeki işlerde 2 bin 86 lira 80 kuruş, hafif statüdeki işlerde bin 940 lira 70 kuruş olarak açıklandı.

KOMİSYON 15 KİŞİDEN OLUŞUYOR

Asgari ücret, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Bu komisyonda, işveren tarafını TİSK, işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türk-İş temsil ediyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor?

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 2 BİN 20 LİRA?

Halen bekar bir işçi için aylık brüt 2 bin 558 lira 40 kuruş olan asgari ücret, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 20 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor. Apartman görevlileri için ise normal işçilerden farklı olarak gelir ve damga vergileri kesilmediğinden net 2 bin 174 lira 64 kuruş olarak hesaplanıyor.
Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 3 bin 6 lira 12 kuruş. Bunun 2 bin 558 lira 40 kuruşunu brüt asgari ücret, 396 lira 55 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 51 lira 17 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

Hürriyet

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Madem ki idda ettikleri gibi çoşan koşan ekonomimiz var sıkıntılar gittiyse verilecek rakamın 2600 küsür olacağını tahmin ediyorum .Rakam büyük gözükmesine de anlam veremiyorum geçen sene isteyince 400 lira zam verdilerse bu sene madem ki daha iyiyiz suriyelilere kanal istanbula bulacak paramız varsa niye 2600 olmasın ?

Ayrıca işverenleri de anlamıyorum gelen elektrik en önemlisi ham madde fiyatlarındaki artışlar en büyük kalemi oluştururken iş gücüne verdikleri rakam zaten en az olanı.
İşin birde sosyal ve piyasa canlamasına değinecek olursak insanlar daha fazla kazandıklarında zaten daha fazla harcayacaklar.Örneğin bakın 11.11 muhabbeti efsane cuma kampanyalarında ticaret hiç olmadığı kadar hareketlendi azda olsa indirimi gören vatandaş ertelenmiş ihtiyaçlarını giderdiler.

Yani işveren verecek ki daha fazla üretsin ,satsın yine kendi kazansın.Sonra diyorlar piyasa kötü .Bunu diyenlerde hep daha fazla kazanma derdinde olan işletmeler ve esnaflardır zaten.

Neyse inşallah her kesimi memnun edecek bir rakam verilir inşallah ...

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Normal şartlarda 3200 ün altında olmaması gerekiyor ama tabi ki bu hayalden öte bir bekleyiş. Normalde 2350 felan yaparlar derdimde , Cumhurbaşkanı önümüze bir gelsin sadakamızı pardon jestimizi yaparız demiş , 3 - 5 te o arttarsa 2500 felan olacağını düşünüyorum.

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Fazla ümitlenmemeli bence. :bilmiyom
Artık bu konularda çatapat konuşmak istemiyorum, biraz da diğerleri isyan etsin. :sirit

bu sene sendikaların asgari ücret konusunda tek rakam belirleyip , teklifte ısrarcı olmaları

hükümetin geçen seneye göre daha bir ekonomik tablo çizmesi

kanal istanbul ve suriyeliler gibi maddi işlere girmeleri

İşveren sendikalarının devletten destek vaatllerine hükümetten şimdiye dek olumsuz söylem yapılamaması

en sonda reis in jesti mizi yaparız kelimesinden 2578 liranin üzerine 2600 küsür tl verileceğinden ümidim var. ☺

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Asgari ücret 2600 TL Olsa Ne Olur 3000 Tl olsa ne olur Bu ülkedeki Çok özür diliyerek üzülerek söylüyorum BAZI ŞEREFSİZ VİJDANSIZ AHLAK YOKSUNU (İŞVERENLER OLDUKTAN SONRA) Hikaye Devlet herşeyin farkında Aslında Baskın yapan müdahe eden kimse yok

Asgari Yatır Bankadan asgari ücret veriyormuş gibi gerisini elden Al

SGK yapma niyemi Durumum yok para kazanmıyorum

Yemek Verme Niyemi ? Banane işçinin yemeğinden ne hali varsa görsün

Öğle arası verme nedenmi iş aksar kimse yok

Yıllık İzin Yıllık izin diye bişey yok burda adam yokki işlere bakacak başkasınıda alamam

Kıdem Tazminatı Hakkı hele bir şikayet et seni tüm esnaflara söylerim kimsede iş bulamassın Tehditler hakaretler havada Uçuşur....!

EY İŞ VERENLER EY İŞ SAHİBİ OLANLAR KUSURA BAKMAYIN AMA BUNLARI YAPTIĞINIZ SÜRECE ADİSİNİZ NET VE AÇIK ÇÜNKÜ SİZLERDE EMPATİ DİYE BİŞEY YOK....

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
her şeye %50 nin üzerine zam gelmişken geçen sene verilen rakamın 200 tl fazlası bence imkansız değil :)

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
her şeye %50 nin üzerine zam gelmişken geçen sene verilen rakamın 200 tl fazlası bence imkansız değil :)
Abi herşeye Zam Zam Zam Zam Nereye kadar batırdılar milleti Acaba Atatürk kalksa bunları görse Yüzlerine Tükürse Eminimki Bir tükürüyle boğar Hepsini.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güzelim Ülke Kimlere Kaldı Suriyelinin Kendi ağzından Duydum Vergi Vermiyoruz Maaş alıyoruz dedi devletten muhtaçlık maaşı bizim Vatandaşımız Aç Susuz Kalıyor Yazıklar olsun ya ATATÜRKÜN Bizlere Bıraktığı güzel Ülkeyi NE Hale Çevirdiler....

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Asgari ücret 2600 TL Olsa Ne Olur 3000 Tl olsa ne olur Bu ülkedeki Çok özür diliyerek üzülerek söylüyorum BAZI ŞEREFSİZ VİJDANSIZ AHLAK YOKSUNU (İŞVERENLER OLDUKTAN SONRA) Hikaye Devlet herşeyin farkında Aslında Baskın yapan müdahe eden kimse yok

Asgari Yatır Bankadan asgari ücret veriyormuş gibi gerisini elden Al

SGK yapma niyemi Durumum yok para kazanmıyorum

Yemek Verme Niyemi ? Banane işçinin yemeğinden ne hali varsa görsün

Öğle arası verme nedenmi iş aksar kimse yok

Yıllık İzin Yıllık izin diye bişey yok burda adam yokki işlere bakacak başkasınıda alamam

Kıdem Tazminatı Hakkı hele bir şikayet et seni tüm esnaflara söylerim kimsede iş bulamassın Tehditler hakaretler havada Uçuşur....!

EY İŞ VERENLER EY İŞ SAHİBİ OLANLAR KUSURA BAKMAYIN AMA BUNLARI YAPTIĞINIZ SÜRECE ADİSİNİZ NET VE AÇIK ÇÜNKÜ SİZLERDE EMPATİ DİYE BİŞEY YOK....
Hocam o farketmiyor ki ben kamu da çalışıyorum , 4d işçi kadrosuna geçtik .Devlette çalışıyorum yani bana haksızlığı devletin kendisi yapıyor.

Devlet kendi kendini denetlemiyor ki başkasını denetlesin.<

Zaten reis kendi baca muhabettinde demedi mi bir tarafta vatandaş diğer tarafta sermaye diye?

Devlet özel sektöre muhtaç olmuş haliyle tüm işverenlere istihdam olarak baktığı sürece şartlar değişmeyecek.

Devlet kural koyandır rica da bulunmaz.Ama damat bey geçen sene özel sektörden fedakarlık bekliyorum dedi mi dedi ?Olay bitmiştir... ? :saskin

Abi herşeye Zam Zam Zam Zam Nereye kadar batırdılar milleti Acaba Atatürk kalksa bunları görse Yüzlerine Tükürse Eminimki Bir tükürüyle boğar Hepsini.

Güzelim Ülke Kimlere Kaldı Suriyelinin Kendi ağzından Duydum Vergi Vermiyoruz Maaş alıyoruz dedi devletten muhtaçlık maaşı bizim Vatandaşımız Aç Susuz Kalıyor Yazıklar olsun ya ATATÜRKÜN Bizlere Bıraktığı güzel Ülkeyi NE Hale Çevirdiler....
Ahh hocam ahh ne güzel yazmışsın ki sana verecek cevapta kelime bulamadım . :deli??

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Hocam o farketmiyor ki ben kamu da çalışıyorum , 4d işçi kadrosuna geçtik .Devlette çalışıyorum yani bana haksızlığı devletin kendisi yapıyor.

Devlet kendi kendini denetlemiyor ki başkasını denetlesin.<

Zaten reis kendi baca muhabettinde demedi mi bir tarafta vatandaş diğer tarafta sermaye diye?

Devlet özel sektöre muhtaç olmuş haliyle tüm işverenlere istihdam olarak baktığı sürece şartlar değişmeyecek.

Devlet kural koyandır rica da bulunmaz.Ama damat bey geçen sene özel sektörden fedakarlık bekliyorum dedi mi dedi ?Olay bitmiştir... ? :saskin

Ahh hocam ahh ne güzel yazmışsın ki sana verecek cevapta kelime bulamadım . :deli??
Bu Adam Ölmedikçe Bu ülkeye Rahat Yok Zaten Eczaneme gelen bir müşteri bile iyi birşey söylemezmi hakkında Yediği Bedduaların Haddi Hesabı Yok Damat beye hava hoş ekmek eldeeeenn suuu göldeen.

Geri
Üst Alt